دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

گناهان کبیره چند گناه است؟

No image
گناهان کبیره چند گناه است؟

پرسش:

گناهان کبیره چند گناه است؟

پاسخ:

براى شناسایى گناهان کبیره طرق مختلفى موجود است و ما اکنون به دو طریق از آنها اشاره مى نماییم: 1- هر عملى که خداوند در قرآن مجید مرتکبین آن را تهدید به مجازات و عذاب کرده است - خواه بطور صریح و آشکار و یا بطور اشاره و نهى اکید و مکرّر - گناه کبیره است. 2- از طریق روایات صحیح و معتبرى که از پیشوایان بزرگ اسلام به دست ما رسیده و در آنها گناهان کبیره بطور روشن شمرده شده است; مثلا امام على بن موسى الرضا(علیه السلام) در نامه اى که به خلیفه عبّاسى «مأمون» نوشته، تعداد گناهان کبیره را در آن بیان فرموده است. همچنین روایتى که «اَعمش» از امام صادق(علیه السلام) نقل نموده بسیارى از گناهان کبیره را بیان کرده است و همچنین روایات دیگر، و ما اکنون به قسمت عمده اى از گناهان کبیره که در آیات و یا روایات ذکر شده، در این جا اشاره نموده و از پروردگار جهان مدد مى طلبیم که به همه ما توفیق ترک همه آنها را بدهد. 1- قتل نفس 2- زنا کردن 3- میخوارگى 4- ترک نماز 5- تعدّى به مال یتیم 6- فرار از میدان جهاد 7- رباخوارى 8- قمار بازى 9- هرگونه ستمگرى 10- لواط 11- کمک به ظالمان 12- اتّکاى به ظالم 13- مسامحه در اداى حقّ مردم 14- دروغ 15- خیانت 16- جنگ با اولیاى خدا 17- آزار نسبت به پدر و مادر 18- تهمت زدن به افراد پاک دامن 19- غیبت 20- بى اعتنایى به خشم و مجازات خدا 21- بى اعتنایى نسبت به فریضه «حج» 22- تکبّر 23- اسراف و تبذیر 24- خوردن گوشت خوک 25- خوردن خون 26- خوردن گوشت مردار 27- خوردن گوشت حیوانى که به غیر نام خدا ذبح شده است 28- نومیدى از رحمت خدا 29- کم فروشى 30- اصرار بر گناه صغیره 31- ترک زکات 32- قطع رحم 33- پیمان شکنى 34- پنهان کردن شهادت 35- سوگند دروغ. آنچه گفته شد قسمت مهمّى از گناهان کبیره است - اگر چه تعداد آنها به عقیده بسیارى از دانشمندان منحصر به اینها نیست. مرکز پاسخگو: پایگاه رسمی دفتر آیت الله مکارم شیرازی http://www.makaremshirazi.org

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS