دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

یا علی، آوائی بهشتی

حلقه درب بهشت از یاقوت سرخ است که بر صفحه های طلا نواخته می شود. هنگامی که حلقه برآن صفحه بکوبد، صدا کند و بگوید :« یاعلی »
یا علی، آوائی بهشتی
یا علی، آوائی بهشتی

یاعلی، یاعلی، یاعلی

ادب اقتضا دارد انسان وقتی وارد سرایی می گردد در بکوبد و صاحب خانه را صدا کند، گرچه در ، بسته نباشد؛ بهشت را نیز مانند هر جای دیگر ، دری است و کوبه‌ای؛ ابن عباس از قول پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله نقل می کندکه ایشان فرمودند:

« حلقه درب بهشت از یاقوت سرخ است که بر صفحه های طلا نواخته می شود. هنگامی که حلقه برآن صفحه بکوبد، صدا کند و بگوید :« یاعلی »

علامه طباطبائی در شرح این حدیث فرمود: « صدای کوبه درب بهشت، از این جهت «یاعلی» است که : صاحب بهشت و مهمان دار اصلی آن، مقام ولایت است که علی بن ابیطالب علیه السلام مصداق جامع، کامل وتامّ آن است؛ بنابراین، حضرت علی علیه السلام هم قسمت کننده بهشت و دوزخ است وهم صاحب بهشت؛ و مؤمن بهشتی به مهمانی آن حضرت می رود».

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

چگونه خود را از گمراهی نگه داریم؟

چگونه خود را از گمراهی نگه داریم؟

انسان به طور طبیعی گرایش به کمال و امور کمالی دارد و لذا عشق به زیبایی‌ها و بیزاری از کاستی‌ها و زشتی‌ها در وجود انسان نهادینه شده است.
علم آموزی و تأمین رزق و روزی (پرسش و پاسخ؟)

علم آموزی و تأمین رزق و روزی (پرسش و پاسخ؟)

پرسش: بر اساس آموزه‌های وحیانی چگونه علم آموزی موجبات از بین رفتن فقر و تنگدستی را فراهم آورده و مستوجب تضمین رزق و روزی انسان می‌گردد؟ لطفاً به نحو اجمال پاسخ دهید.
بخل و آثار زیانبار آن

بخل و آثار زیانبار آن

برخی از رفتارهای اجتماعی بیانگر بینش و نگرش افراد است.
انسان از خاک تا افلاک

انسان از خاک تا افلاک

انسان موجودی مرکب است ولی آنچه هویت انسانی را معنا می‌بخشد، بخش معنوی و روحانی اوست که جایگاه خلافت الهی را به همین سبب کسب کرده است؛ زیرا خداوند پس از آنکه در کالبد خاکی انسان روح خویش را دمید و همه صفات خویش را در انسان با تعلیم اسمایی به ودیعت گذاشت، آنگاه بود که فرمان سجده را صادر کرد و از همه ما سوی الله خواست تا بر انسان سجده کنند.
بی احترامی به بهانه رفاقت!

بی احترامی به بهانه رفاقت!

با توجه به اینکه انسان موجودی اجتماعی است و برای ارائه حیات خویش نیاز به ارتباطات در جامعه دارد.

پر بازدیدترین ها

الخیر فی ماوقع

الخیر فی ماوقع

برای خیلی‌ها این پرسش مطرح می‌شود که چرا ما هر گاه با مصیبت و گرفتاری مواجه می‌شویم، و نخستین تحلیل و توصیف ما از آن این است که در آن خیری بوده است؟
No image

اشعار ناقوسیه

Powered by TayaCMS