دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حكايت خوبان - تعامل پيامبر(ص) با جنازه مقروضين

No image
حكايت خوبان - تعامل پيامبر(ص) با جنازه مقروضين

از معاويه بن وهب روايت شده که به امام صادق(ع) عرض کردم به ما خبر رسيده که مردي از انصار از دنيا رفت و او مقداري مقروض بود، حضرت رسول(ص) بر جنازه او نماز نخواند و فرمود: ديگران هم نخوانند تا دين (قرض) وي ادا گردد. امام صادق(ع) فرمود: اين خبر صحيح است و حضرت اين عمل را انجام داد تا پيوسته حق در بين مردم دست به دست گردد و بعضي بدهي بعضي ديگر را ادا نمايند و قرض را کوچک نشمارند.(1)

حضرت علي(ع) فرمود: روزي حضرت رسول اکرم(ص) با اصحاب خود نماز بجا آورد و سپس فرمود: در اينجا کسي از «بني النجار» نيست؟ دوست آنها جلوي در بهشت زنداني شده و به وي اجازه ورود نداده اند، زيرا به فلان شخص يهودي سه درهم بدهکار بوده است. (با آنکه مديون ، شهيد بوده است.) (2)

   

    1- سفينه البحار، ج 1، ص 477

    2- احتجاج طبرسي، ج 1، ص 333

    

   

           روزنامه كيهان، شماره 21129 به تاريخ 22/5/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

مرز رفاقت و خصومت

مرز رفاقت و خصومت

وجود دوست برای انسان یک ضرورت است و آدمی می‌باید در زندگی برای خود دوستانی برگزیند و از آن‌ها در امور دینی و دنیایی‌اش استفاده کند و باید با آن‌ها صمیمی باشد.
No image

مقابله با فساد اداری

یکی از بیماری‌ها و معضلات جوامع کنونی، موضوع فساد است.
سلوک فردی و اجتماعی حاکمان

سلوک فردی و اجتماعی حاکمان

در شماره‌های پیشین درمورد ماهیت حکومت و اهداف آن که عبارت بودند از تامین عدالت، امنیت، رفاه و تربیت در جامعه، صحبت به میان آمد در این شماره به تبیین رفتار مطلوب حاکمان در زمینه شخصی و اجتماعی باتوجه به خطبه‌ها و نامه‌های امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه پرداخته شده است.
زیارت عاشورا؛ قرب آمیز و قیام انگیز / قسمت پنجم

زیارت عاشورا؛ قرب آمیز و قیام انگیز / قسمت پنجم

بسم الله الرحمن الرحیم: هذا ما اوصی به الحسین بن علی بن ابیطالب الی اخیه محمد المعروف با بن الحنفیه.....
هدف نهایی هنر؛ رسیدن به رستگاری

هدف نهایی هنر؛ رسیدن به رستگاری

هنر دینی یک سفر تمثیلی از عالم محسوس به عالم روحانی است

پر بازدیدترین ها

رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
عدالت علوی از دیدگاه نهج البلاغه

عدالت علوی از دیدگاه نهج البلاغه

حضرت علی (ع) فرموده‌اند؛ «دوام دولتها وابسته به عدالت گستری است»
راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم

راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم

آن گونه که واضح است امنیت اقتصادی و اجتماعی از مباحث عمده در زندگی امروزین می‌باشد.
جایگاه پدر و مادر در خانواده

جایگاه پدر و مادر در خانواده

از آنجا که اصل وجود هر انسانی از پدر و مادر است ، ‌می توان گفت درمیان پیوندهای خویشاوندی ، هیچ کس به اندازه پدر و مادر به انسان نزدیک نیست . همچنانکه هیچ کس به اندازه آنها ، با انسان مهربان نیست . پدر و مادر بعد از خداوند ، حق حیات بر گردن فرزند دارند .
Powered by TayaCMS