دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

همایش «اسلام و بودیسم» برگزار می‌شود

No image
همایش «اسلام و بودیسم» برگزار می‌شود
همایش «اسلام و بودیسم» برگزار می‌شود
 
 
به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمد تمهیدی رایزن فرهنگی ایران با پرایون داماسیتو رئیس دانشگاه بودیسم جولالونگارن چهارم مهر ماه دیدار و از برگزاری این همایش خبر داد.
تمهیدی در دیدار با داماسیتو و معاونین دانشگاه دانشگاه بودیسم جولالونگارن با هدف برگزاری مشترک همایش یک روزه اسلام و بودیسم در بانکوک ضمن اشاره به اولین همایش مشترک ایران با این دانشگاه در سال 2002 میلادی، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست کلان فرهنگی کشور مبنی بر تعامل و گفتگو با ادیان و نیز براساس تاکید ریاست محترم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مشاور رئیس جمهور دکتر مصطفوی مبنی بر تعامل اسلام و بودیسم مایل است دومین همایش اسلام و بودیسم را با همکاری دانشگاه بودیسم تایلند و نیز با هدف یافتن وجوه مشترک اسلام و بودیسم و همزیستی مسالمت آمیز مذهبی و تفاهم و احترام متقابل در بانکوک برگزار کند.
تمهیدی با اشاره با ملاقات چند ماه قبل دکتر مصطفوی با پاپ بندیت شانزدهم رهبر کاتولیک های جهان گفت: ادیان الهی و غیر الهی با تعامل و گفتگو می توانند از بروز درگیری ها و اخلافات مذهبی که صلح و امنیت جهانی را به مخاطره می افکند ،جلوگیری کنند.
پرایون ضمن تشکر از حضور هیات ایرانی در این دانشگاه از برگزاری همایش "اسلام و بودیسم" استقبال کرد و قول داد که کلیه امکانات وتسهیلات این دانشگاه رابرای برگزاری هرچه بهتر و با شکوه تر این همایش مشترک به کار گیرد.
وی با اشاره به چهار صد سال روابط تاریخی و فرهنگی دو کشور که با ورود شیخ احمد قمی به تایلند شروع شده است و همچنین نوادگان شیخ احمد از متنفذان سیاسی و فرهنگی کشور تایلند هستند پیشنهادکرد که همایش "اسلام و بودیسم" با دو موضوع اصلی برنامه ریزی گردد: یکی بررسی روابط تاریخی و فرهنگی ایران و تایلند که این مساله به تجدید و تقویت روابط خوب دو جانبه کمک خواهد کرد و دیگری بررسی وجوه مشترک اسلام و بودیسم و راههای همکاری این دو مذهب .
وی ضمن با اهمیت خواندن گفتگوی مذاهب در سرتاسر جهان بویژه در تایلند گفت:اینگونه همایش ها در اذهان عمومی مردم تاثیر مثبت خواهند گذاشت و مردم را آماده می کنند تا به اعتقادات و مذاهب دیگر احترام بگذارند.
پرایون همچنین پیشنهاد کرد تا مقامات عالی‌رتبه مذهبی از کشور تایلند و ایران در همایش شرکت کنند و با توجه به اینکه دانشگاه الازهر مصر نیز با دانشگاه بودیسم تایلند در زمینه اسلام و بودیسم تعامل دارد شایسته است که از مقامات این دانشگاه نیز برای حضور در همایش بهمن ماه دعوت شود.
وی پنج وعده نماز و عبادت مسلمانان در طول روز را ستود و گفت: آنها در بودیسم نیز همین طور مرتب با یگانه هستی بخش عالم مناجات می کنند و آرامش قلبی بدست می اورند و این وجه مشترک اسلام و بودیسم است.
رئیس دانشگاه بودیسم تایلند همچنین پیشنهاد کرد که ملاقات و دیدار مصطفوی رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را با عالیترین مقام مذهبی بودیست در تایلند در ایام هفته فرهنگی ایران پیگیری کند.
وی همچنین دو تن از معاونان خود را مامور پیگیری و برنامه ریزی این همایش مشترک کرد.
در پایان این دیدار هدایایی شامل صنایع دستی و کتاب از سوی رایزن فرهنگی ایران به دکتر پرایون اهداء شد.
رئیس دانشگاه بودیسم نیز هدایایی شامل کتاب به زبان انگلیسی در زمینه بودیسم و فعالیت‌های دینی دانشگاه تقدیم تمهیدی و هیات همراه کرد.
دانشگاه بودیسم تایلند دانشگاهی دولتی است و بالاترین مرجع علمی در زمینه آموزش و تحقیقات بودیسم در کشور تایلند به شمار می‌رود.
این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در رشته های مطالعات بودیسم، تطبیق مذاهب، فلسفه، روانشناسی و سایر رشته‌های علوم انسانی فعال است و در حال حاضر حدود 1000 نفر دانشجو دارد.
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ارتحال آیت الله سید محمد حسن مرعشی شوشتری(ره) عضو مجلس خبرگان رهبری

ارتحال آیت الله سید محمد حسن مرعشی شوشتری(ره) عضو مجلس خبرگان رهبری

ارتحال آیت الله سید محمد حسن مرعشی شوشتری(ره) عضو مجلس خبرگان رهبری
فیلم زندگانی امام خمینی(ره) به زبان سواحلی در تانزانیا ترجمه شد

فیلم زندگانی امام خمینی(ره) به زبان سواحلی در تانزانیا ترجمه شد

برای نخستین بار فیلم زندگانی سیاسی حضرت امام خمینی(ره) از سوی رایزنی فرهنگی ایران به زبان سواحلی در دارالسلام ترجمه شد.
آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی؛ فرهنگ مهدویت، فرهنگ ایثار و معنویت و رسیدن به قله کمال انسانیت است

آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی؛ فرهنگ مهدویت، فرهنگ ایثار و معنویت و رسیدن به قله کمال انسانیت است

آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی در پیامی مسلمانان جهان را به برگزاری هر چه باشکوه‌تر جشن‌های نیمه شعبان فراخواندند.
سخنرانی علی‌اکبر ولایتی درباره مهدویت در جمکران

سخنرانی علی‌اکبر ولایتی درباره مهدویت در جمکران

رویکرد رسانه‌‌های بین‌المللی با موضوع «مهدویت» با حضور علی‌اکبر ولایتی در مسجد جمکران بررسی می‌شود.
دیدار ‌اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری با مراجع

دیدار ‌اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری با مراجع

اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، با هدف تشریح برنامه‌ها و عملکرد نیروی انتظامی در طرح ارتقای امنیت اجتماعی و بهره گیری از راهکارهای عملی در این باره، ‌صبح امروز، 23 آبان‌ماه، با تعدادی از مراجع تقلید و علما در قم دیدار کرد.

پر بازدیدترین ها

No image

در قم برگزار شد؛

روز جهانی غذا

روز جهانی غذا

مساله غذا و تامین آن امروزه اگرچه یکی از مسایل جهان سوم است اما در کشورهای توسعه یافته نیز توجهات بسیاری را به سوی خود جلب کرده است.وجود منابع غنی در مواد غذایی و راهکارهای کسب دانش در تهیه غذاهای جدید و ارزان قیمت، دغدغه برخی از کشورهای توسعه یافته در جهان امروز است.
Powered by TayaCMS