دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اجلاس وحدت اسلامی در مالزی برگزار شد.

No image
اجلاس وحدت اسلامی در مالزی برگزار شد.
اجلاس وحدت اسلامی از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با همکاری مرکز گفتگوی تمدن‌های دانشگاه یو.ام با حضور آیت‌الله تسخیری 26 آذر ماه در کوالالامپور برگزار شد..
 
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این همایش اساتید و روشنفکران ایرانی و مالزیائی به ایراد سخن و بحث پیرامون محور های اجلاس پرداختند و بر ضرورت " تقریب مذاهب اسلامی " تاکید کردند. 
  در ابتدای این اجلاس حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن واحدی رایزن فرهنگی ایران در مالزی به تحلیل عوامل انحطاط مسلمانان پرداخت.
وی فقدان رهبران باکفایت، فقدان تشکل ها و سازمانهای موثر غیردولتی ، فقدان روشنفکران اصیل و جریانهای روشنفکری ، وجود افراد متعصب، عوام و کم معلومات در مراکز تصمیم گیری مسلمین و وجود نزاع های بی مورد و بی حاصل در بین مسلمانان را از جمله عوامل درونی انحطاط مسلمانان برشمرد.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی همچنین از جمله عوامل بیرونی انحطاط مسلمانان را جنگهای مستقیم و غیر مستقیم تحمیل شده بر جوامع اسلامی ، استعمار و نفوذ قدرتهای استعماری غربی، حاکمیت عوامل محلی قدرتهای استعماری، سلطه استبداد و حکام جاهل و دیکتاتور و وجود دسیسه های شیطانی تفرقه افکنانه دشمنان اسلام برشمرد.
وی با اشاره به تاکید امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بر وحدت اسلامی و حمایت علمای بزرگ جهان اسلام همچون شیخ شلتوت از نهضت اسلامی ایران بر ضرورت ادامه دادن این خط از سوی مسلمانان جهان تاکید کرد                                          .
در ادامه این اجلاس، آیت الله تسخیری دبیر مجمع تقریب مذاهب اسلامی ، با تاکید بر عقلانیت به عنوان یکی از راه های موثر برای تقریب بین مذاهب اسلامی به تشریح موضوع عقلانیت پرداخت                                  .
این عالم اسلامی تاکید بر مساله شورا و عدالت را از جمله راههای عقلانی مطلوب برای رسیدن به وحدت اسلامی ذکر کرد                                 .
آیت الله تسخیری همچنین با بیان این که هم اینک حدود سه چهارم اعضای مجمع عمومی مجمع التقریب را برادران اهل سنت تشکیل می‌دهند، برنقش مجمع تقریب مذاهب اسلامی، برای نزدیک کردن علمای جهان اسلام تاکید کرد      .
دکتر محمد حسن تبراییان استاد دانشگاه و معاون بین الملل مجمع التقریب در سخنان خود به بیان استراتژی تقریب بین مذاهب اسلامی و موانع پیش روی آن پرداخت                                                .
وی هجمه فرهنگی غرب را از موانع اصلی تحقق وحدت اسلامی برشمرد و با اشاره به این که امت اسلامی امت واحد است بر ضرورت تلاش مسلمانان برای رسیدن به وحدت اسلامی و قطع نفوذ بیگانگان تاکید کرد                  .
علی مطهری اظهار داشت: وحدت اسلامی، ایجاد یک مذهب جدید با تاکید بر مشترکات یا انتخاب یک مذهب خاص نیست، بلکه مقصود از وحدت اسلامی این است که با تکیه بر مشترکات خودمان در برابر دشمن مشترک بایستیم    .
این استاد دانشگاه و نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار تشکیل جبهه واحد امت اسلامی در برابر دشمنان، ضمن حفظ شیوه گفتگوی بین مذاهب شد                                     .
دکتر مطهری با بیان اینکه امام علی(ع)به رغم این که خلافت را حق خود می دانست برای وحدت امت اسلامی سکوت نمود ، امیرمومنان را نمونه عالی تاریخ صدر اسلام در جهت نیل به تحقق وحدت اسلامی برشمرد .
وی همچنین تعصب نژادی شامل تاکید بر نژاد عربی ، ترکی یا فارسی را یک مانع عمده در برابر نیل به تحقق وحدت اسلامی دانست که بر خلاف آموزه های پیامبر اکرم (ص) نیز است                                      .
مطهری همچنین سلطه و تحمیل فرهنگ غربی و آمریکایی بر جوامع اسلامی را از جمله راههای ایجاد تفرقه بین مسلمانان برشمرد و تغییر الفبای عربی به لاتین در برخی کشورها و نیز تغییر متون کتب درسی مدارس افغانستان پس از اشغال این کشور را از مصادیق این هجمه فرهنگی معرفی کرد                                          .
حجت الاسلام والمسلمین محمد باقر انصاری طی سخنانی با تاکید بر این که امت اسلامی یک امت واحده است خواستار توجه به مشترکات دین اسلام در مذاهب اسلامی، از جمله مساله توحید، معاد، نبوت و احکام اسلامی مشترک مانند روزه ، نماز، حج وزکات شد                                 .
وی همچنین تکفیر و تفسیق مذاهب توسط برخی از مفتیان مذاهب را مورد نکوهش قرار داد                              .
در این اجلاس اندیشمندان مالزیایی نیز به ارایه دید گاههای خود درمورد تقریب مذاهب اسلامی پرداختند                                       .
اندیشمندان مالزیایی دراین نشست با تاکید بر توجه به مشترکات مذاهب به عنوان پایه ای برای تقریب و وحدت اسلامی خواستار احترام مذاهب به یکدیگر و پرهیز از تفسیق و تکفیر مذاهب اسلامی شدند                        .
در پایان این نشست یک روزه حجت الاسلام محمد حسن واحدی رایزن فرهنگی ایران، به جمع بندی مطالب مطرح شده در اجلاس پرداخت.
 
 
منبع: www.farsnews.ir

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS