دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

«دوست و دشمن علی(ع) در کلام پیامبر(ص)»

رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) خطاب به امیرالمؤمنین(سلام الله علیه) فرمودند: «یا علی تو را دوست نمیدارد، مگر کسی که پاک مولد(حلال زاده) باشد و با تو کسی دشمن نمی شود، مگر اینکه ولادت او ناپاک(حرام زاده) باشد و دوست دار تو نمی شود، مگر مؤمن، و دشمن تو نمی شود، مگر کسی که کافر باشد» (بحارالانوار ج 27 ص 145)
«دوست و دشمن علی(ع) در کلام پیامبر(ص)»
«دوست و دشمن علی(ع) در کلام پیامبر(ص)»

روی عن النبی(صلى الله علیه وآله)أنه قال لعلی بن أبی طالب (سلام الله علیه) :

«یاعَلی لایُحِبّکَ إلاّ مَن طابَت وِلادَتُهَ، وَلایُبغِضُکَ إلاّ مَن خَبُثَت وِلادَتُهُ، وَلا یُوالیکَ إلاّ مُؤمِنٌ وَلا یُعادیکَ إلاّ کافرٌ» (بحارالانوار ج 27 ص 145)

رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) خطاب به امیرالمؤمنین(سلام الله علیه) فرمودند:

«یا علی تو را دوست نمیدارد، مگر کسی که پاک مولد(حلال زاده) باشد و با تو کسی دشمن نمی شود، مگر اینکه ولادت او ناپاک(حرام زاده) باشد و دوست دار تو نمی شود، مگر مؤمن، و دشمن تو نمی شود، مگر کسی که کافر باشد»

توضیح:

«دوست و دشمن علی(ع) در کلام پیامبر(ص)»

جابر بن عبدالله انصاری می گوید: با عده ای در منی همراه رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) بودیم، ناگهان شخصی توجّه ما را به خود جلب کرد، او گاهی سجده می نمود و گاهی رکوع می کرد و مشغول ناله و تضرّع بود.

گفتیم: ای رسول خدا(ص) چقدر نمازش زیبا است. فرمود:

«او همان است (شیطان) که پدر شما را از بهشت بیرون راند»

پس امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) بی مبالات به طرف او رفت و او را گرفته حرکت شدیدی داد، به طوری که دنده های راست و چپش در هم فرو رفت و فرمود:

«إن شاء الله تو راخواهم کشت»

او گفت: تا آن مهلتی که خداوند به من داده است، پایان نپذیرد و آن وقت معلوم نرسد، این کار را نمی توانی کرد، و چرا می خواهی مرا بکشی؟

به خدا قسم دشمنی نمی کند کسی با تو مگر اینکه نطفه من قبل از نطفه پدرش وارد رحم مادر او شده است، و با دشمنی تو در اموال و اولاد آنها شرکت دارم، و این فرمایش خداوند تبارک و تعالی است:

«وَ شارِکهم فِی الأمول ِوَالأولاد»

(سوره اسراء آیه 66)

جابر می گوید: ما دوستی امیرالمؤمنین را بر فرزندانمان عرضه میکردیم، هر که او را دوست داشت، می فهمیدیم فرزند خودمان است و آنکه آن حضرت را دوست نداشت به خودمان نسبتش نمی دادیم.

    منبع: علل الشرایع، جلد 1، صفحه 142.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS