دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

امام صادق(ع):«ما کان مِن هذا اشدَّ فالثوابُ فیه علی قدر الخوف و مَن خاف فی اتیانه آمَن اللهُ رَوْعَتَهُ یَوْمَ یقومُ الناسُ لربِّ العالمین»

«هر چه این مسأله (زیارت قبر امام حسین (علیه‌السّلام)) دشوارتر و پر مخاطره‌تر باشد، پاداش زیارت هم به اندازۀ آن هراس است. هر کس در راه زیارت حسین (علیه‌السّلام) به خطر و هراس افتد خداوند او را از ترس و وحشت در روز قیامت، ایمن می‌سازد».(بحارالانوار، ج98، ص 11)
No image
امام صادق(ع):«ما کان مِن هذا اشدَّ فالثوابُ فیه علی قدر الخوف و مَن خاف فی اتیانه آمَن اللهُ رَوْعَتَهُ یَوْمَ یقومُ الناسُ لربِّ العالمین» امام صادق

امام صادق (علیه‌السّلام):

«ما کان مِن هذا اشدَّ فالثوابُ فیه علی قدر الخوف و مَن خاف فی اتیانه آمَن اللهُ رَوْعَتَهُ یَوْمَ یقومُ الناسُ لربِّ العالمین» (بحارالانوار، ج98، ص 11)

«هر چه این مسأله (زیارت قبر امام حسین (علیه‌السّلام)) دشوارتر و پر مخاطره‌تر باشد، پاداش زیارت هم به اندازۀ آن هراس است. هر کس در راه زیارت حسین (علیه‌السّلام) به خطر و هراس افتد خداوند او را از ترس و وحشت در روز قیامت، ایمن می‌سازد».

توضیح: زیارت کربلا از آنجا که منشأ حرکت و نهضت و تجمع هواداران انقلابی اهل بیت بود، پیوسته محدود و ممنوع بود و زائران، آرامش و آزادی کامل نداشتند. پس از قیام زید بن علی در کوفه و شهادتش در سال 121 هجری منع و مراقبت نسبت به زیارت کربلا بیشتر شده و هشام بن عبدالملک مأمورانی برای کنترل رفت و آمدها بر آنجا گماشت. در زمان هارون الرشید و متوکل بارها قبر حسین بن علی (علیه‌السّلام) را تخریب و زیارت را ممنوع کردند.
حتی در زمان هارون، درخت سِدری را که در آن حوالی، نشانۀ قبر حسین (علیه‌السّلام) بود، قطع کردند تا مردم جای قبر را گم کنند و دیگر آنجا تجمع نکنند.
به دستور متوکل هفده بار قبر امام حسین (علیه‌السّلام) را تخریب کردند. ولی سختگیری‌های مداوم خلفا هرگز نتوانست رابطۀ مردم را با قبر الهام بخش حسین بن علی (علیه‌السّلام) قطع کند. مأموران و والیان به متوکل خبر می‌دادند که مردم در سرزمین نینوا برای زیارت قبر حسین (علیه‌السّلام) جمع می‌شوند و از این رهگذر، جمعیت انبوهی پدید می‌آید و کانون خطری تشکیل می‌شود. او هم مأموران خود را گسیل می‌داشت تا مردم را متفرق کنند و آثار قبر را ویران سازند و در کمین زائران سید الشهداء بنشینند.
 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS