دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اوصاف‌ مؤمنین‌ از نظر امام‌ رضا(ع‌)

امام رضا (علیه السلام) می فرمایند: «مـؤمـن، مـؤمـن واقعی نیست، مگـر آن که سه خصلت در او بـاشد: سنتـی از پـروردگـارش، سنتـی از پیـامبـرش و سنتـی از امـامـش؛ اما سنت پروردگارش، پـوشاندن راز خود است؛ و سنت پیغمبرش، مدارا و نرم رفتاری با مردم است؛ و سنت امامـش، صبر کردن در زمان تنگدستـی و پریشان حالی است» (اصول کافی، ج 3، ص 399)
اوصاف‌ مؤمنین‌ از نظر امام‌ رضا(ع‌)
اوصاف‌ مؤمنین‌ از نظر امام‌ رضا(ع‌)

قال الرّضا (علیه السلام):

«لایَکـون المـؤمِـن مـومنـاً حتّـى تَکـونَ فیه ثَلاث خِصـال: سنّة مِن رَبّهِ وَسنّة مِن نَبیّه وَسنّة مِن وَلِیّهِ؛ فَـامّا السنّة مـِن رَبّه: فَکِتمان سِـرّهِ وَامـّا السنّة مِن نَبِیّهِ فَمـداراة النّاس وَاَمّـا السّنة مِـن وَلیّهِ فَـالصّبـر فِـى البَـاسـاءِ وَالضّـرّاء»

امام رضا (علیه السلام) می فرمایند:

«مـؤمـن، مـؤمـن واقعى نیست، مگـر آن که سه خصلت در او بـاشد: سنتـى از پـروردگـارش، سنتـى از پیـامبـرش و سنتـى از امـامـش؛
اما سنت پروردگارش، پـوشاندن راز خود است؛ و سنت پیغمبرش، مدارا و نرم رفتارى با مردم است؛ و سنت امامـش، صبر کردن در زمان تنگدستـى و پریشان حالى است» (اصول کافی، ج 3، ص 399)

توضیح:

«اوصاف‌ مؤمنین‌ از نظر امام‌ رضا(ع‌)»

امام‌ رضا(ع‌) از آیات‌ قرآن‌ نیز برای‌ سخن‌ خود شاهد و دلیل‌ ذکر فرموده‌اند:

مؤمن‌، مؤمن‌ حقیقی‌ نیست‌ مگر زمانی‌ که‌ سه‌ خصلت‌ و روش‌ در او وجود داشته‌ باشد: روشی‌ از پروردگار، روشی‌ از پیامبر(ص‌) و روشی ‌از ولی‌ و امام‌ خود:

اما روش‌ پروردگارش‌، راز نگهداری‌ است‌، خداوند می‌فرماید:

«عالم ‌الغیب‌ فلا یظهر علی‌ غیبه‌ احداً الا من‌ ارتضی‌ من‌ رسول»[1]

«خدا عالم‌ به‌ غیب ‌است‌ و کسی‌ را بر غیب‌ خود آگاه‌ نکند، جز رسولی‌ را که‌ بپسندد»

اما روش‌ پیغمبر(ص‌) خوشرفتاری‌ با مردم‌ است‌، زیرا خدای عزوجل‌ پیغمبرش‌ را به‌ خوش رفتاری‌ با مردم‌ دستور داده‌ و فرموده ‌است‌:

«خذ العفو و امر بالعرف»[2]

«گذشت‌ را پیش‌ گیر و به‌ نیکی‌ دستور ده‌«

و اما روش‌ امامش‌ صبر کردن‌ در هنگام‌ تنگدستی‌ و پریشان‌ حالی است.

  • [1] . جن‌ - 26 و 27
  • [2] . اعراف‌ - 199

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS