دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

برادرى‌

همگی به ریسمان محکم خدا چنگ بزنید و متفرق نشوید (کتاب الاخلاق، سیدعبدالله شبر)
برادرى‌
برادرى‌

برادرى‌[1]

قال الله تعالی:وَ اعْتَصمُوا بِحَبْل اللَّهِ جَمیعا وَ لا تَفَرَّقُوا(سوره آل عمران، آیه 105)

«یکى از نعمتهاى بزرگ الهى الفت و محبّتى است که در قلوب مسلمین نسبت به یکدیگر نهاده بطورى که آنها را چون اعضاى یک پیکر در درد و رنج و سرور و شادمانى هم شریک کرده و بطور کلى مى‌توان گفت یکى از مشخصات بارز یک جامعه اسلامى این است که این نعمت بزرگ الهى در آن بروز کرده باشد، چه اینکه تنها جامعه‌اى را که قرآن شریف به « ‌رُحَماءُ بَیْنَهُمْ » [2] توصیف مى‌کند همان جامعه مسلمانان است».

خداى تعالى در حالى که منّت بر بندگان گذارده مى‌فرماید: «لَوْ انْفَقْتَ ما فِى الأَرْضِ جَمِیعا ما الَّفْتَ بَیْنَ قُلُوبِهِمْ وَ لکِنَّ اللَّهَ الَّفَ بَیْنَهُمْ »[3].

و باز مى‌فرماید: «فَاصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إخْوانا »[4].

سپس تفرقه را نکوهش کرده براى منع از آن چنین مى‌فرماید: «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمیعا وَ لا تَفَرَّقُوا»[5].

و باز مى‌فرماید: «وَ لا تَکُونُوا کَالَّذِینَ تَفَرَّقُوا وَ اخْتَلَفُوا »[6].

و پیامبر اکرم صلى اللّه علیه و آله و سلّم مى‌فرماید: خداى تعالى هر کسى را اراده کند خیرى نصیبش کند دوست صالحى به او مى‌دهد که اگر خدا را فراموش کرد به یادش آورد و اگر خدا را یاد کند تقویتش نماید[7] .

و باز مى‌فرماید: کسى که براى خدا با کسى برادرى کند خداوند درجه‌اى در بهشت به او مى‌دهد که با هیچ عملى نمى‌تواند به آن برسد[8] .

أمیر المؤمنین على علیه السّلام مى‌فرماید: عاجزترین مردم کسى است که از به دست آوردن دوست عاجز باشد و عاجزتر از او کسى است که دوستى را که به دست آورده از دست بدهد[9].

نبى اکرم صلى اللّه علیه و آله و سلّم مى‌فرماید: محکم‌ترین دست آویزهاى ایمان حبّ و بغض بخاطر خدا و دوست داشتن دوستان خدا و بیزارى از دشمنان خداست[10] .

امام باقر علیه السّلام مى‌فرماید: اگر مى‌خواهى بدانى که در تو خیرى هست یا نه به قلبت بنگر پس اگر دیدى که اطاعت کنندگان را دوست دارى و با کسانى که در مقابل خدا سرکشى مى‌کنند دشمنى، بدان که خیر در وجودت هست و خدا تو را دوست دارد. و اگر با اطاعت کنندگان دشمن و سرکشان را دوست دارى، بدان که خیرى در تو نیست و خدا تو را دوست ندارد. چه هر کس با کسانى است که آنها را دوست دارد.

    پی نوشت:
  • [1] . شبّر؛سیدعبدالله،کتاب الاخلاق،محمدرضاجبران،قم،هجرت، 1381، هشتم، صص149-150
  • [2] . درمیان خود مهربانند، سوره فتح آیه 29
  • [3] . اگر تمام آنچه را که در زمین است خرج مى‌کردى نمى‌توانستى بین قلوب آنها الفت ایجاد کنى ولى خدا بین آنها الفت ایجاد کرد.(سوره انفال، آیه 63).
  • [4] . پس به نعمت او برادر شدید. (سوره آل عمران، آیه 103).
  • [5] . همگى به ریسمان محکم خدا چنگ بزنید و متفرق نشوید. (سوره آل عمران، آیه 103).
  • [6] . مانند کسانى نباشید که اختلاف کردند و متفرق شدند. (سوره آل عمران، آیه 105).
  • [7] .من اراد اللّه به خیرا رزقه خلیلا صالحا ان نسى ذکره و ان ذکر اعانه.(مشکینی، علی،تحریر المواعظ العددیة، قم، الهادی، 1424ق، هشتم، ص 174)
  • [8] . من آخى اخا فی اللّه رفع اللّه له درجة فی الجنّة لا ینالها بشی‌ء من عمله.(ری شهری ،محمدو همکاران؛حکم النبی الاعظم(ص) قم، دارالحدیث، 1429ق، اول، )
  • [9] .اعجز النّاس من عجز عن اکتساب الاخوان و اعجز منه من ضیّع من ظفر به.(بحارالانوار، ج 71 ،ص 278)
  • [10] .اوثق عرى الایمان الحبّ فی اللّه و البغض فی اللّه و التّولى لاولیاء اللّه و التّبرى من اعداء اللّه. شیخ صدوق، (امالی، بیروت، اعلمی، 1400ق ، پنچم، ص 578)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS