23 مهر 1396, 8:45
قال علی (علیه السلام):
«اَوْلَی الاَشْیاءِ اَنْ یَتَعلَّمَهَا الاَحْداثُ الاَشْیاءَ التی اِذا صارُوا رِجالاً احْتاجُوا اِلَیها» (شرح ابن ابی الحدید، ج 20، کلمه 817، ص 333)
حضرت علی (علیه السلام) فرمود:
«بهترین چیزهایی که شایسته است نوجوانان یاد بگیرند، مسائلی است که وقتی بزرگ شدند به آنها نیازمند میشوند»
دین مقدس اسلام برای کسانی که دوران زندگی خود را با تمام فراز و نشیبها با عطر دلاویز علم و دانش معطر میکنند، والاترین ارزشها را قائل شده و به هیچ چیزی بعد از تعلیم و تربیت، به اندازه آن ثواب مترتب ننموده است. و بر خلاف آنچه که دشمنان اسلام، این دین مقدس را فقط دین شمشیر و زور معرفی میکنند اسلام عزیز یک دین دانشمندپرور است.[1]
طبق فرمایش امیر مومنان علی (علیه السلام) بهترین مطالبی که شایسته است جوانان یاد بگیرند، چیزهائی است که در بزرگسالی مورد نیازشان باشد و بتوانند در زندگی اجتماعی از آموختههای دوران جوانی خود استفاده نمایند.
با نگاهی به کتب آموزشی آموزش و پرورش و دانشگاهها، میتوان نکات ضعف آن را در این مورد به راحتی ملاحظه کرد؛ گرچه مسئولان امر در سالهای اخیر اقدامهائی در رفع این معضل انجام دادهاند، اما هنوز جای کار فراوانی دارد. در نظام آموزشی ما چه بسا مطالبی که نه تنها در طول زندگی انسان به کار او نمیآید، بلکه شاید متضمن ضرر و زیان علمی و فرهنگی نیز باشد، گنجانده شده است. لذا بر مسئولان ذیربط فرض است که توجه جدی به این امر داشته باشند تا در آینده جوانانی تحصیلکرده، دارای تجربه و کارآمد داشته باشیم که به این نظام و مردم میهن خود خدمت کنند و مایه مباهات خانواده و اجتماع شوند.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان