دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

صبر و پیروزی

انسان شکیبا پیروزی را از دست نمی دهد، هر چند زمان آن طولانی شود.
صبر و پیروزی
صبر و پیروزی

صبر و پیروزی

قال علی (ع):« لایَعدَمُ الصَّبُورُ الظَّفَرَ و إِن طالَ به الزَّمانُ »(نهج البلاغه، ترجمه محمد دشتی، حکمت 153)

هر انسانی در زندگی خود، اهدافی دارد؛ که به‌دنبال وسیله‌ای برای رسیدن به هدف و مطلوب خود است. همه انسانها در تشخیص این وسیله یکسان نیستند. کسانی که دارای واقع‌بینی نیستند، خیال می‌کنند تنها وسیله‌ای که آنها را به موفقیت و پیروزی می‌رساند، بخت و تصادف است. به خیال آنها، هر کسی، با یک بخت و شانسی به دنیا آمده است؛ اگر خوشبخت به دنیا آمده باشد، هیچ چیزی نمی‌تواند او را بد‌‌بخت کند و بر عکس اگر بد‌بخت و بدشانس به دنیا آمده باشد، هیچ چیزی نمی‌تواند او را خوشبخت کند؛ زیرا :

گلیم بخت کسی را که بافتند سیاه به آب زمزم و کوثر‌سفید نتوان کرد

در حالی‌که مسأله بخت و شانس، خیالی بیش نیست. خداوند هیچ کسی را ذاتاً خوشبخت و یا بدبخت نیافریده است.

برخی دیگر در جستجوی وسیله پیروزی و موفقیت، به علل و اسباب خیالی و غیر واقعی تکیه نمی‌کنند. آنها به عوامل موجود تکیه می‌کنند؛ ولی در میان عوامل موجود، خود را فراموش می‌کنند و همه توجّه و تکیه آنها به دیگران است. آنها می‌خواهند با پارتی‌بازی و توصیه دیگران، کارشان را پیش ببرند و تنها چیزی را که به حساب نمی‌آورند، شخصیت خودشان است. راه صحیح این است که انسان، شخصیت خود و استعدادهای خود را فراموش نکند. یکی از اموری که در موفقیت انسان بسیار موثر است، صبر و حوصله زیاد است. کم حوصلگی و کم‌صبری باعث می‌شود که انسان کاری را که استعداد و توانایی آن‌را دارد، با موفقیت انجام ندهد. در اثر صبر و حوصله است که انسان به هدف خویش و پیروزی نائل می‌شود.[1]

انسان، خواه ناخواه در طول زندگی خود با مسائلی رو‌برو است که مطابق میل او نیستند و سعی در برطرف کردن آن دارد. حتی گاهی انسان، بر اساس وظیفه شرعی خود، موظف است، با برخی از امور ناخوشایند زندگی مبارزه کند. به‌همین جهت، انسان باید با سعه صدر، مشکلات و گرفتاری‌های زندگی را پشت سربگذارد. حضرت عیسی(ع) در توصیه و سفارش خود به حوارین می‌فرماید : اگر می‌خواهید به مقامات عالی برسید، باید نسبت به امور مکروه و ناخوشایندی که برایتان پیش می‌آید بردبار و صبور باشید.[2]

    پی نوشت:
  • [1]. مطهری ، مرتضی؛ حکمتها و اندرزها ، تهران ، صدرا ،چاپ یازدهم ، 1379هش ، ص209
  • [2]. مصباح یزدی ، محمد تقی ، پندهای امام صادق (ع) به ره جویان صادق ، قم، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ، 1381هش ، ص206

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS