دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بدتر از گناه

امام صادق (علیه السلام) فرمود: «همانا خدا دانست که ارتکاب گناه برای مؤمن از خودبینی بهتر است و اگر چنین نبود، هرگز مؤمن به گناهی دچار نمی شد» (اصول کافی، ج 3، ص 427)
بدتر از گناه
بدتر از گناه

قال الصادق (علیه السلام):

«انَّ اللهَ عَلِِمَ اَنَّ الذَّنبَ خَیرٌ لِلْمؤمِنِ مِنَ العُجبِ ولَو لا ذلک مَا ابتُلی مُؤمنٌ بِذَنبٍ اَبَداً» (اصول کافی، ج 3، ص 427)

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

«همانا خدا دانست که ارتکاب گناه برای مؤمن از خودبینی بهتر است و اگر چنین نبود، هرگز مؤمن به گناهی دچار نمی‌شد»

توضیح:

«عجب بدتر از گناه»

عجب بزرگ شمردن عمل صالح و مسرور شدن به آن و از حد تقصیر خاج دانستن است. البته تواضع و فروتنی کردن از برای خداوند و شکر خدا بر این توفیق عجب نیست و ممدوح است. عجب هم بر اعمال جوارح وارد می‌شود و هم بر اعمال جوانح، یعنی هم انسان به خصلت‌های خویش معجب می‌شود و هم به اعمال خود.

درجات عجب را می‌توان از کلام امام صادق (ع) اینگونه درک نمود که: از امام درباره درجات عجب سؤال شد. حضرت فرمود: عجب درجاتی دارد. درجه اول اینکه کردار زشت بنده به نظرش جلوه‌ کند و آن را خوب پندارد. درجه دوم این است که از آن خوشش آید و گمان کند، کار خوبی می‌کند. درجه سوم اینکه بنده بر پروردگارش ایمان آورد و بر خداوند منت گذارد، در صورتی که خدا بر او منت گذارده است که به ایمانش هدایت فرموده است.

    منبع: بی‌کران تسبیح، دکتر بتول خسروی، ص 203.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ارائه 70 مقاله پاسخ به شبهات الحادی

ارائه 70 مقاله پاسخ به شبهات الحادی

در پروژۀ گفتمان های الحادی ....
No image

آماده سازی کتاب فرهنگ تاریخ ادوار مسیحیت

فاز اول پروژۀ مسیحیت شناسی، در قالب معرفی تفصیلی تاریخ ادوار مسیحیت مشتمل بر 50 مدخل که به بررسی تاریخی مسیحیت از قبل از میلاد مسیح تا قرن اخیر پرداخته است،
درگذشت علامه فضل الله

درگذشت علامه فضل الله

علامه "سید‌محمد حسین فضل‌الله " مرجع عالی شیعیان در لبنان که بر اثر خونریزی شدید معده، امروز دار فانی را وداع گفت، در سال 1935م (1354ق) در نجف اشرف در خانواده روحانی دیده به جهان گشود.
تأثیر بعثت نبوی بر فرهنگ و تمدن بشری

تأثیر بعثت نبوی بر فرهنگ و تمدن بشری

عنصر محوری این گردهمایی وزین ارزیابی رهاورد وحی و نبوت از یک سو، بررسی یافته‌های بشری از سوی دیگر و مقدور و کیفیت تأثیر داده‌های آسمانی در داشته‌های زمینی از سوی سوم است تا در تلو این تحقیق مُضلّع نوآوری و شکوفایی تمدن انسانی که عصاره تلفیق عقل و نقل است، روشن شود.

پر بازدیدترین ها

امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

امروز چهارشنبه بیست و یکم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با بیست و نهم شعبان المعظم سال 1428 هجری قمری و برابر است با دوازدهم سپتامبر 2007 میلادی.
No image

تمهیدات عید فطر

هفته دفاع مقدس گرامی باد

هفته دفاع مقدس گرامی باد

هفته ی دفاع مقدس بر همه ارتشیان، سپاه پاسداران، بسیج و نیروهای مردمی و با ایمانی که مخلصانه در گوشه و کنار این کشور خود را برای اسلام و قرآن آماده کرده اند مبارک باد.
No image

حفظ هویت دینی

Powered by TayaCMS