دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

دومین هم اندیشی ایران شناسان اسپانیا برگزار شد.

No image
دومین هم اندیشی ایران شناسان اسپانیا برگزار شد.
رایزن فرهنگی کشورمان در دومین هم اندیشی ایران شناسان اسپانیا که با حضور پژوهشگران صاحب نام اسپانیایی 25 آذرماه برگزار شد، بر اهمیت ایجاد بنیاد ایران شناسان اسپانیا تاکید کرد.
 
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،دومین هم اندیشی ایران شناسان اسپانیا با حضور پژوهشگران صاحب نام اسپانیایی به منظور ساماندهی بیشتر به فعالیت های علمی 25 آذرماه در سالن رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مادرید برگزار شد.                                         
در این نشست که از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مادرید و با هدف پیگیری مصوبات نخستین نشست ایران شناسان اسپانیا و ساماندهی بیشتر به فعالیت های علمی ایران شناسان اسپانیایی و اقدام عملی برای تشکیل انجمن ایران شناسان اسپانیا برگزار شد، حاضران به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوع پرداختند و جوانب مختلف آن را مورد بحث و بررسی قرار دادند                                             .
در این هم اندیشی، سید احمد رضا خضری رایزن فرهنگی ایران به مصوبات و تفاهمات صورت گرفته در نشست پیشین ایران شناسان اشاره و بر اهمیت ایجاد بنیاد ایران شناسان اسپانیا تاکید ورزید و اهداف اساسی از تشکیل آن بنیاد را تشریح کرد.                                       
وی در بخشی از سخنان خود گفت: ایران کشوری است با فرهنگی بسیار غنی و اهمیت آن از این نظر بر کسی پوشیده نیست. با این همه و به رغم ارتباطاتی که از گذشته میان دو کشور ایران و اسپانیا از لحاظ فرهنگی و اجتماعی وجود داشته، اما شناخت کافی و درستی از اهمیت و جایگاه تاریخی این کشور مهم و تاثیر گذار در حوزه فرهنگ، ادبیات ، دانش، هنر، سیاست و اقتصاد در اسپانیا وجود ندارد و به رغم تلاشهای فراوان اندیشمندان ، ایران شناسان و شیعه پژوهان بزرگ اسپانیا هنوز جامعه اسپانیا از درک درستی از واقعیات ایران محروم است . بخشی از این مشکل بدانجا باز می گردد که عموم این پژوهشگران به صورت پراکنده به انجام امور علمی خود مشغولند و هیچ بنیاد و نهادی برای سامان دهی فعالیت های علمی خود نداشته و در نتیجه حاصل پژوهش‌های آنان در محیط های علمی محدود می‌ماند                                  .
خضری افزود : به همین دلیل رایزنی فرهنگی به دنبال انجام دهها برنامه علمی و فرهنگی در طی یک سال و نیم گذشته بر آن است تا تمام توش و توان خود را برای سرعت بخشیدن به تاسیس بنیاد ایرا ن شناسان اسپانیا به کار بندد. از همین رو طی این مدت با مطالعه نمونه های مشابه در سایر کشورهای اروپائی متن اساس نامه پیشنهادی برای تاسیس این بنیاد را با همکاری سه تن از ایران شناسان برجسته اسپانیا فراهم ساخته که آن را در ادامه این نشست به بحث خواهیم نهاد                                           .
رایزن فرهنگی ایران در اسپانیا در ادامه اظهار امیدواری کرد که تشکیل این بنیاد بتواند برنامه های گوناگون علمی ایران شناسان این کشور را سامان دهی، تمامی ایران شناسان و شیعه پژوهان اسپانیا را شناسایی، از چاپ آثار علمی و پژوهشهای آنان حمایت، ارتباط و انتقال تجارب اندیشمندان دو کشور را تسهیل ، رفت و آمد پژوهشگران و استادان دو طرف را آسان کرده و در سایه تشکیل چنین بنیادی آموزش زبان فارسی در اسپانیا روند بهتر و هدفمندتری را دنبال نماید                                         .
دکتر خضری در پایان سخنان خود گفت: رایزنی فرهنگی خانه دوم پژوهشگران و ایران شناسان اسپانیا است و با توجه به ارتباطات فرهنگی عمیقی که میان دو کشور وجود دارد، به سهولت می توان از این فرصت برای انتقال آموزه های فکری و مطالعات و پژوهش های طرفین استفاده کرد.
وی در ادامه گفت: آثار ، کتب ، نقشه ها و منابع مطالعاتی درخوری به زبان های فارسی، عربی ، انگلیسی و اسپانیولی در باب ایرن در رایزنی فرهنگی موجود است که در صورت نیاز به آسانی در اختیار اعضای این بنیاد قرار می گیرد.
پرفسور"خوسه ماریا بلاسکز" استاد برجسته دانشگاه کمپلوتنسه با اشاره به اهمیت و جایگاه ایران در طول تاریخ بشر گفت: هر گونه مطالعه در باب تاریخ بشر در سده های نخستین بدون نام ایران بی اعتبار است چرا که همواره یک سوی حوادث تاریخی در طی سده های پیشین ایران بوده است.
وی با اشاره به نگرش منفی و غلطی که در جوامع غربی نسبت به ایران وجود دارد ، گفت : تاسیس این بنیاد می تواند نقش موثری در اصلاح این نگرش و ارائه تصویر درست تری از ایران به جامعه اسپانیا داشته باشد .
بلاسکز با اشاره به پنج دوره سفر خود به ایران گفت : برای هر پژوهشگر تاریخ ، معماری ، هنر و فرهنگ کافی است تا تنها با دیدن اصفهان شیفته فرهنگ و تمدن ایران شود و عمق بی پایان آن را دریابد. بلاسکز در ادامه گفت نخستین سفر من به ایران تنها دو سال پس از اتمام جنگ صورت گرفت که مشاهده آرامش، امنیت و امید در مردم در آن شرایط برایم شگفت آور بود.
وی در پایان ضمن تقدیر از تلاشهای رایزنی فرهنگی ایران در جهت تاسیس بنیاد ایران شناسان اسپانیا ، آمادگی کامل خود را برای حمایت از تاسیس آن اعلام و دیدگاهها و نظرات خود را در باره اساسنامه پیشنهادی بنیاد اعلام نمود.
پرفسور"آلبرتو کانترا"استاد دانشگاه سالامانکا ضمن قدر دانی از کوششهای رایزنی فرهنگی ایران برای پیشگامی در این باره گفت : متاسفانه به رغم آنکه تلاشهای فراوانی در عرصه ایران شناسی در اسپانیا صورت گرفته و می گیرد ، اما از نظر وجود یک بنیاد سامان یافته، دست کم یک قرن عقب تر از برخی کشورهای اروپائی هستیم . از این رو اهمیت این موضوع برای ما حیاتی است و باید تمام توان خود را در پشتیبانی از این اقدام به کار بندیم.
در ادامه این هم اندیشی ، اساسنامه پیشنهادی تاسیس" بنیاد ایران شناسان اسپانیا" به بحث و بررسی نهاده شد که پس از ارائه نظرات و دیدگاههای گوناگون به اتفاق آراء به تصویب رسید و مقرّر گردید سه تن از حاضران مراحل تصویب و ثبت آن در مراجع قانونی اسپانیا را دنبال نمایند.
شایان ذکر است که در نشست امسال، افزون بر ایران شناسانی از مادرید تنی چند از شهرهای بارسلون، سوییا، سالامانکا، آلیکانته، آبیلا، و دیگر شهرهای اسپانیا حضور داشتند که پرفسور خوسه ماریا بلاسکز، پرفسور سانتیاگو مونترو اررّو، خوسه فرانسیسکو دوران، آنتونیو گنسالو، پرفسور خوسه کوتیاس فرّر ، رافائل روبلس، پابلو بوتا ، ویکتورپایه خا، پرفسور آلبرتو کانترا، میگل آنخل آندرس، خوسه آنتونیو، امیلیو، خواکین رودریگز، و خانمها کلارا خانس، کلارا لوپز، زهرا قره خانی و استرخیمنس از جمله شرکت کنندگان در آن بودند و هر یک پس از برشمردن فعالیت های علمی ، آثار، کتب و مقالات خود در حوزه ایران شناسی، بر تاسیس و راه اندازی بنیاد ایران شناسی تاکید کردند و آمادگی خودرا برای هرگونه همکاری در این زمینه اعلام نمودند.
 
 
منبع: www.farsnews.ir
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اهمیت شعار سلاح هسته‌ای ندادن در اذهان عمومی

اهمیت شعار سلاح هسته‌ای ندادن در اذهان عمومی

در تقابل ایران با اسرائیل و آمریکا، همیشه گزینه حمله اتمی چالش‌برانگیز بوده و هست. عده‌ای می‌گویند: وقتی آمریکا و اسرائیل به عنوان دشمن اصلی ما سلاح اتمی دارند و تجربه نشان‌داده، اگر لازم شود هیچ تعارفی در استفاده از آن ندارند، پس ما هم باید سلاح اتمی داشته باشیم.
باغ خسروشاهی

باغ خسروشاهی

کی از شبهاتی که در سال‌های اخیر سبب تحریف امام در ذهن نسل جوان شده است این ادعا است که برخی می‌گویند امام در باغ‌های بزرگ و مجلل اطراف جماران زندگی می‌کردند و بااین‌وجود در رسانه‌ها به مردم یک‌خانه کوچک و ساده به‌عنوان محیط زندگی ایشان نمایش داده می‌شد
دوگانه نهضت و نظام

دوگانه نهضت و نظام

برخی دوگانه‌ها را ابتدا درک نمی‌کنیم ولی به مرور که مشغول کاری علمی می‌شویم یا طرحی عملی را به پیش می‌بریم متوجه آن می‌شویم و بعد بر سر آن دو راهی به انتخابی خاص دست می‌زنیم.
چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

شهید سلیمانی بی‌شک در زمره شخصیت‌هایی است که جامعه ایرانی بشدت از وی متأثر خواهد بود. احتمالاً در طول تاریخ هیچ بدرقه‌ای به میزان تشییع پیکر او شکوهمند نبوده است.
آب و برق مجانی می‌شود!

آب و برق مجانی می‌شود!

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

شهید سلیمانی بی‌شک در زمره شخصیت‌هایی است که جامعه ایرانی بشدت از وی متأثر خواهد بود. احتمالاً در طول تاریخ هیچ بدرقه‌ای به میزان تشییع پیکر او شکوهمند نبوده است.
Powered by TayaCMS