دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

یک موبد زرتشتی در حوزه علمیه قم سوشیانس موعود همان انسان تکامل یافته است

No image
یک موبد زرتشتی در حوزه علمیه قم سوشیانس موعود همان انسان تکامل یافته است یک موبد زرتشتی در نشست موعود گرایی در حوزه علمیه قم به تبیین دیدگاه آیین زرتشتی درباره موعود پرداخت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، موبد پدرام سروش ‌پور، پژوهشگر زرتشتی، صبح امروز، در نشست موعودگرایی در دین زرتشت، که به همت مؤسسه پژوهشی انتظار نور و با همکاری پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شده بود، گفت: حقیقت ادیان نه تنها بسیار نزدیک به هم است، بلکه به جرأت می‌توان گفت که یکی است و آن شناساندن خدای واحد هستی ‌بخش و رساندن انسان به والاترین مرتبه ممکن است.
وی با اشاره به تولد ادیان در دل فرهنگ‌ها افزود: چه بسا پیروان ادیان متفاوت در یک فرهنگ به هم نزدیک‌تر باشند تا پیروان یک دین در فرهنگ‌های مختلف و از این رو برگزاری این نشست قابل تقدیر است.
موبد سروش ‌پور در ادامه به علل برگزار نشدن نشست‌های گفت‌وگوی بین ادیان پیش از این اشاره و تصریح کرد: یکی از شرایط گفت و گو، احترام متقابل و سعی نکردن در قبولاندن عقاید خود به دیگران است.
وی سپس با اظهار تأسف از این‌که اوستای موجود در دست زرتشتیان یک‌چهارم اوستای موجود در زمان ساسانیان است، کتاب «گاتها» (بخشی از اوستای فعلی) را قدیمی‌ترین کتاب موجود در جهان دانست که به ستایش خدای یکتا می‌پردازد.
این موبد زرتشتی اوستا را برداشت‌های موبدان از آموزه‌های زرتشت و گاتها را کتابی وحیانی و الاهی دانست که به اعتقاد زرتشتیان دست نخورده باقی مانده و موضوع موعود در این دو تفاوت‌هایی با هم دارد.
وی با اشاره به این‌که سوشیانس یا سوشیانت به معنای کسی است که با آمدنش به جهان سود می‌رساند و باعث نو شدن آن می‌شود، گفت: از منظر کتاب گاتها، سوشیانس یک مقام است که هر انسانی با تعالی می‌تواند به آن برسد، اما از دید اوستا سوشیانس‌ها چند فرد با ویژگی‌های مشخص معرفی شده‌اند.
موبد سروش پور ادامه داد: سوشیانس‌ها در گاتها اندیشمندترین انسان‌ها هستند که با پاکی و راستی تکامل یافته و به نزدیک‌ترین نقطه در نزد اهورا مزدا رسیده‌اند.
وی توانایی مِیْنَویِ جاودانه و عشق را از ویژگی‌های دیگر سوشیانس‌ها برشمرد که به زعم وی در فلسفه‌های اسلامی نیز با تعابیر حکمت و رحمت و اراده وجود دارد.
وی با بیان این‌که سه ویژگی پیشین بالفعل و تا اندازه‌ای در وجود همه هست، پرورش دادن آن‌ها در کنار هم را منجر به رسیدن به ویژگی چهارم سوشیانس‌ها دانست که همان ایمان و باور درونی است.
این موبد زرتشتی آگاهاندن انسان‌ها را یکی دیگر از مؤلفه‌های شخصیت سوشیانس‌ها برشمرد و زرتشت را اولین سوشیانس معرفی کرد.
وی خاطرنشان کرد: در گاتها همچنین «اَمُرداد» به معنی جاودانگی و مبارزه با دروغ، از ویژگی‌های ضروری یک سوشیانس شمرده شده است.
این موبد زرتشتی با تأکید بر این‌که پیشرفت و تکامل جهان، اساس اندیشه زرتشتی است، ابراز داشت: زمانی که همه انسان‌ها در سایه خرد و پاکی در مسیر پیشرفت و تکامل جهان گام برمی‌دارند، سوشیانس تبلور می‌یابد.
وی ادامه داد: بر اساس اندیشه زرتشتی این‌گونه نیست که یک سوشیانس بیاید و جهانی را که انسان‌ها با ناراستی ساخته‌اند، یکسره پاک و به راه راست هدایت کند، بلکه این خود انسان‌ها هستند که باید به مقام سوشیانسی برسند؛ همان‌گونه که زمان ظهور سوشیانس اصلاً آخرالزمان نیست.
وی خواسته زرتشت را که همان کارکرد سوشیانس است، به کارگیری ابزارهای آموزش برای نجات‌بخشی یعنی به راه راست آوردن و پیشرفت و تکامل همه انسان‌ها عنوان کرد.
موبد سروش ‌پور تأکید کرد: از دیدگاه زرتشت، سوشیانس‌ها محو کنندگان خشم و نفرت و دروغ، و پدید آورندگان راستی و مهر و رحمتند.
وی ظهور سوشیانس‌ها در اعصار مختلف را نشانه و نماد پیشرفت و ترقی انسان‌ها توصیف کرد و اظهار داشت: بر اساس آموزه‌های زرتشتی سوشیانس‌ها همان انسان‌هایند که دروغ و ناپاکی را از خود دور کرده و به راستی و پاکی باز می‌گردند.
موبد سروش‌ پور در ادامه با بیان این‌که موبدان اولیه، خلقت را به سه دوره سه‌هزارساله تقسیم می‌کنند، سه هزاره نخست را دوره مِینَوی، سه هزاره دوم را دوره خلق اهریمن و سه هزاره سوم را دوره آمیزش ظلمت و نور عنوان کرد.
وی به تفاوت بحث درباره سوشیانس در گاتها و اوستا اشاره کرد و افزود: بر اساس اوستا زرتشت اولین سوشیانس است که در آغاز سه هزاره سوم یعنی زمان آمیزش نور و ظلمت به دنیا آمده و در آغاز هزاره‌های دوم و سوم نیز سوشیانس‌هایی که فرزندان معنوی وی هستند، ظهور خواهند کرد.
این موبد زرتشتی در پایان سوشیانس‌های موجود در اوستا را افرادی متمایز از دیگر انسان‌ها دانست و افزود: آخرین سوشیانس بر اساس آنچه در اوستا آمده است، با بدعت‌هایی که در دین خدا به وجود آمده مبارزه کرده و راستی و پاکی را در جهان خواهد گستراند.
منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اهمیت شعار سلاح هسته‌ای ندادن در اذهان عمومی

اهمیت شعار سلاح هسته‌ای ندادن در اذهان عمومی

در تقابل ایران با اسرائیل و آمریکا، همیشه گزینه حمله اتمی چالش‌برانگیز بوده و هست. عده‌ای می‌گویند: وقتی آمریکا و اسرائیل به عنوان دشمن اصلی ما سلاح اتمی دارند و تجربه نشان‌داده، اگر لازم شود هیچ تعارفی در استفاده از آن ندارند، پس ما هم باید سلاح اتمی داشته باشیم.
باغ خسروشاهی

باغ خسروشاهی

کی از شبهاتی که در سال‌های اخیر سبب تحریف امام در ذهن نسل جوان شده است این ادعا است که برخی می‌گویند امام در باغ‌های بزرگ و مجلل اطراف جماران زندگی می‌کردند و بااین‌وجود در رسانه‌ها به مردم یک‌خانه کوچک و ساده به‌عنوان محیط زندگی ایشان نمایش داده می‌شد
دوگانه نهضت و نظام

دوگانه نهضت و نظام

برخی دوگانه‌ها را ابتدا درک نمی‌کنیم ولی به مرور که مشغول کاری علمی می‌شویم یا طرحی عملی را به پیش می‌بریم متوجه آن می‌شویم و بعد بر سر آن دو راهی به انتخابی خاص دست می‌زنیم.
چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

شهید سلیمانی بی‌شک در زمره شخصیت‌هایی است که جامعه ایرانی بشدت از وی متأثر خواهد بود. احتمالاً در طول تاریخ هیچ بدرقه‌ای به میزان تشییع پیکر او شکوهمند نبوده است.
آب و برق مجانی می‌شود!

آب و برق مجانی می‌شود!

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

شهید سلیمانی بی‌شک در زمره شخصیت‌هایی است که جامعه ایرانی بشدت از وی متأثر خواهد بود. احتمالاً در طول تاریخ هیچ بدرقه‌ای به میزان تشییع پیکر او شکوهمند نبوده است.
Powered by TayaCMS