نویسنده: حجت الاسلام احمد کوثری
مدیر گروه علمی امت و تمدن پژوهشکده باقرالعلوم (ع)
برخی از افراد هستند که میخواهند اثبات کنند شیعه و اهل سنت در همه چیز با یکدیگر اختلاف دارند و تنها در قبله مشترک هستند. خب در اینجا این عقیده را به مبانی فکری مقام معظم رهبری که برخاسته از گفتار و سیره نورانی اهلبیت (علیهمالسلام) میباشد، ارجاع میدهیم، تا مساله روشن شود.
بحث ما این است كه میخواهیم به همهی مسلمانان ـ از شیعه و سنی ـ بگوییم و تذكر بدهیم كه شما یك نقاط مشترك و یك نقاط اختلاف و افتراق دارید. در بعضی چیزها، با هم شریكید و یك طور فكر و عمل میكنید و در بعضی چیزها، هر فرقه روش خود را دارد.
نكته این است كه اولا، آن نقاط اشتراك بیشتر از نقاط افتراق است. یعنی همهی مسلمین، به خدای واحد و قبلهی واحد و پیامبر واحد و احكام و نماز و روزه و زكات و حج اعتقاد دارند.
۱۹ /مهر/ ۱۳۶۸
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مختلف مردم به مناسبت هفته وحدت
کتابِ واحد، سنّتِ واحد، پیغمبر واحد، قبله واحد، کعبه واحد، حجِّ واحد، عباداتِ واحد، اصولِ اعتقادی واحد در جامعه اسلامی است.
البته اختلافاتی هم وجود دارد. اختلافات علمی ممکن است بین هر دو نفر عالِم باشد. علاوه بر اینها، دشمن واحد در مقابل دنیای اسلام است.
دیدار کارگزاران نظام ۲۴/مرداد/۱۳۷۴
برادران مسلمان نگاه کنند ببینند اتحادشان بر چه مبنائی است؟ آیا یک حرفِ زبانی است، یا یک واقعیتی وجود دارد؟ خب، ما میبینیم معارفمان یکی است، توحیدمان یکی است، معادمان یکی است، نبوتمان یکی است، نماز و روزهمان یکی است، حجمان یکی است، دشمنانمان یکی هستند، اهداف و آرمانها و منافعمان به هم پیوسته و گره خورده است – ملتهای مسلمان؛ چه شیعه، چه سنی - چطور میتوانیم از هم جدا باشیم؟
دشمن میخواهد بهزور این جنایت را بکند. لذا از روز اول، جمهوری اسلامی در کنار برادران فلسطینىِ خودش بوده است؛ این در حالی است که در فلسطین - آنطوری که من در ذهنم هست - یا اصلاً شیعه وجود ندارد؛ یا اگر باشد، خیلی کم. برادران فلسطینی اینجا را مثل خانهی خودشان دانستند؛ تا الان هم همین جور است؛
اجتماع مردم پاوه ۲۵/مهر/۱۳۹۰
وجود مقدس نبی مکرم و رسول اعظم اسلام، مهمترین نقطهی ایجاد وحدت است. قبلاً هم این را عرض کردیم که دنیای اسلامی میتواند در این نقطه به هم پیوند بخورد؛
اینجا، جایی است که عواطف همهی مسلمانها در آنجا متمرکز میشود؛ این، کانون عشق و محبت و دنیای اسلام است.
دیدار کارگزاران نظام ۲۷/فروردین/۱۳۸۵
آیا دیدگاه این افراد منطبق بر دیدگاه امامین انقلاب است یا 180 درجه متفاوت از آن می باشد؟؟؟
آیا اختلاف در بین خود شیعه با یکدیگر نیست؟ در بین خود اهل سنت با یکدیگر نیست؟
مقام معظم رهبری در این مورد فرمودند:
اختلاف به معنای دشمنی نیست. فتاوای فقهای شیعه در مواردی صد و هشتاد درجه با هم اختلاف دارد. فتاوای ائمهی اهل سنت در مواردی بسیار با همدیگر اختلاف دارد؛ اما لزومی ندارد وقتی اختلاف دارد، انسان به همدیگر بدگوئی کنند و فحش بدهند.
خیلی خوب، او مذهبش این است، آن هم مذهبش این است...
دیدار روحانیون و طلاب تشیع و تسنن کردستان ۲۳/اردیبهشت/۱۳۸۸
در پایان این افراد باید بدانند که این کار آنها ولو در پوشش دفاع از مذهب باشد همچنان که مقام معظم رهبری فرموده است بازی در زمین دشمنان است.
آن کسی که ندای تفرقهی بین شیعه و سنی را سر میدهد و به بهانهی مذهب، میخواهد وحدت ملی را به هم بزند، چه شیعه باشد و چه سنی، مزدور دشمن است؛ چه بداند، چه نداند.
گاهی بعضیها مزدور دشمنند و خودشان نمیدانند....
آن مرد شیعی هم که میرود به مقدسات اهل سنت اهانت میکند و دشنام میدهد، او هم مزدور دشمن است، ولو نداند که چه میکند. من عرض میکنم: عوامل اصلی دشمنانند. بعضی از این سرانگشتان - هم در بین اهل سنت، هم در بین شیعه - غافلند، نمیدانند و نمیفهمند چکار میکنند؛ نمیدانند برای دشمن دارند کار میکنند.
جمع مردم استان کردستان در میدان آزادی سنندج ۲۲/اردیبهشت/۱۳۸۸