دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

یاد مرگ علاج فریفتگی به دنیا

یاد مرگ را در ذهن خودت افزایش بده؛ زیاد به فکر مردن باش، زیرا هیچ انسانی نیست که یاد مرگ در او زیاد باشد مگر اینکه نسبت به دنیا بی‌رغبت می‌شود.
یاد مرگ علاج فریفتگی به دنیا
یاد مرگ علاج فریفتگی به دنیا جرعه های معرفت - شرح حدیث معصومین (ع) در کلام رهبر انقلاب

فِی الکافِی عَنِ الباقِرِ(علیه‌السلام) أَکثِر ذِکرَ الموت ،فَإِنَّهُ لَم یُکثِر ذِکرَهُ إِنسانٌ إِلَّا زَهِدَ فِی الدُّنیا(1)

امام باقر(ع) فرمود: یاد مرگ را در ذهن خودت افزایش بده؛ زیاد به فکر مردن باش، زیرا هیچ انسانی نیست که یاد مرگ در او زیاد باشد مگر اینکه نسبت به دنیا بی‌رغبت می‌شود.

مشکلات عمده‌ ماها به‌ خاطر رغبت در دنیا است؛ این مظاهر زندگی دنیا از مال و ثروت و تجمل و زیبایی‌ها و قدرت و زور و اعتبار و مانند اینها که همه‌اش دنیاست، رغبت به این دنیا‌، به این مظاهر دنیوی است که ماها را می‌لغزاند. البته این‌جور نیست که این مظاهر دنیا بد باشند؛ نه، «أَلمَالُ وَالبَنُونَ زِینَةُ الْحَیَاةِ الدُّنیَا»(2) هیچ توبیخ نشده کسی برای داشتن مال یا برای داشتن فرزندان و خانواده و از این قبیل [تلاش کند]؛ آن چیزی که [به ما] ضرر می‌زند، میل افراطی و شدید به این مظاهر است که انسان را در سر دوراهی‌ها به یک سمت غلط می‌کشاند؛ آنجایی که انسان باید فداکاری کند نمی‌کند؛ آنجایی که باید انفاق کند نمی‌کند. ‌اشکال عمده‌ ما انسان‌های ضعیف در زندگی دنیا همین است، رغبت زیادی به دنیا، عشق به دنیا، فریفتگی به دنیا. علاج این فریفتگی چیست؟ ذِکرُ الموت، أَکثِر ذِکرَ الموت، إِکثار ذکر موت؛ [اینکه] زیاد انسان به یاد مرگ بیفتد.

---------------

۱) الشافی، ص ۸۷۶.

۲) بخشی از آیه‌ ۴۶ سوره‌ کهف.

أَلْمَالُ وَالْبَنُونَ زِینَةُ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَالْبَاقِیَاتُ الصَّالِحَاتُ خَیْرٌ عِندَ رَبِّکَ ثَوَابًا وَخَیْرٌ أَمَلًا، مال و فرزندان زینت زندگى دنیایند و ماندگارهاى نیکو (مانند اعتقادات حقّه و فضائل نفسانى و عمل‌هاى نیک) در نزد پروردگار تو از نظر پاداش بهتر و از نظر امید (به بازتاب دنیوى و اخروى آن) نیکوتر است.

 * شرح حدیث در ابتدای درس خارج‌، 16/2/94

* پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب

روزنامه کیهان

تاریخ انتشار: 24 مهر ماه 1396

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آثار گناه

در این بخش به بیان موضوع "آثار گناه" پرداخته شده است.
No image

آثار و نتایج پرهیز از شهوات

در این بخش به موضوع " آثار و نتایج پرهیز از شهوات " اشاره شده است.
No image

ثمرات ترک گناه

در این بخش "ثمرات ترک گناه" بیان شده است.
No image

ریشه یابی گناهان

در این بخش به موضوع "ریشه یابی گناهان" پرداخته شده است.
No image

گناه مانع رسیدن به بهشت

در این بخش موضوع "گناه مانع رسیدن به بهشت" بیان شده است.

پر بازدیدترین ها

No image

عواقب شهوت رانی

در این بخش "عواقب شهوت رانی" مطرح شده است.
No image

جايگاه زن در اسلام

No image

مراتب اخلاص

در این بخش موضوع "مراتب اخلاص" بیان شده است.
No image

راه های رسیدن به مقام اخلاص

در این بخش به بیان "راه های رسیدن به مقام اخلاص" پرداخته شده است.
Powered by TayaCMS