دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نماز اول وقت

امام باقر (علیه السلام)‌فرمودند: «(اگر)هر فرد با ایمانی، نمازهای واجب را به موقع و به طور صحیح انجام دهد، از غافلان نخواهد بود» (میزان الحکمة،ج‌3،حدیث 15188)
نماز اول وقت
نماز اول وقت

قال الباقر (علیه السلام):

«اَیّما مُؤمِن حافِظٍ عَلَى الصّلَواتِ المَفروضَةِ‌ فَصَلّاها لِوَقتِها فَلَیسَ هذا مِنَ الغافِلین»

امام باقر (علیه السلام)‌فرمودند:

«(اگر)هر فرد با ایمانى، نمازهاى واجب را به موقع و به طور صحیح انجام دهد، از غافلان نخواهد بود»

(میزان الحکمة،ج‌3،حدیث 15188)

توضیح:

«نماز با حضور قلب مانع غفلت»

«غفلت‌»داراى مفهوم وسیع و گسترده‌اى است که هر گونه بى‌خبرى از شریط زمان ومکانى(که انسان در آن زندگى مى‌کند)و از واقعیت‌هاى فعلى و آینده و گذشته خویش ‌و از صفات و اعمال خود و از پیامها و آیات حق و همچنین هشدارهایى که حوادث تلخ ‌و شیرین زندگى، به انسان‌ها مى‌دهد را شامل مى‌شود.

یکی از راههای زدودن غفلت نماز اول وقت است. اداى نماز در وقت مقرر و با حضور قلب و توجه به محتواى راز و نیاز و مناجات باخدا،قلب را صیقل داده و زنگار«غفلت‌»را از آینه روح مى‌زداید.

طبیعت زندگى دنیا، غفلت زا است که گاهى انسان را چنان به خود مشغول مى‌سازد که همه چیز را فراموش مى‌کند، حتى،خویشتن خویش را. نماز فرصت‌بسیار خوبى‌براى بازنگرى در اعمال و بازیافتن خویشتن خویش و نجات از چنگال اهریمن‌«غفلت‌»است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

وفای به عهد

وفای به عهد

امام علی(ع): هيچ‏ يك‏ از فرائض‏ و دستورات خداوند عزّوجلّ، همچون ارج نهادن به وفاي عهد نيست كه مردم- با تمام اختلافاتي كه در خواسته‏ها و عقائدشان مي‏باشد- در رعايت آن متّفق و هم آواز باشند
نفاق

نفاق

اميرالمؤمنين علي (ع):«از نفاق دوري كن، به درستي كه فرد دو رو نزد خداوند متعال داراي جايگاه و منزلت نيست.»
مشورت کردن

مشورت کردن

حضرت علي (ع) فرمودند: بر خردمند لازم است كه نظر خردمندان را بر نظر خويش بيفزايد و دانش‏هاي‏ حكيمان را نيز به دانش خود ضميمه كند
مدارا

مدارا

امام علی(ع): بدان كه بس از ایمان به خدای بزرگ، رأس خردمندی مدارا کردن با مردم است و کسی که با مردم به نیکی معاشرت نکند، خیری در او نیست.
گریه بر سیدالشهداء

گریه بر سیدالشهداء

امام رضا(ع): گریه کنندگان باید بر کسی همچون حسین علیه السلام گریه کنند، چرا که گریستن برای او، گناهان بزرگ را فرو میریزد

پر بازدیدترین ها

پرخوری

پرخوری

امام صادق (ع) فرمودند : بر دل مؤمن چيزي مضرتر از خوردن بسيار نيست؛ و دو خصلت بد از خوردن بسيار، ناشي مي‏شود: يكي قساوت قلب، دوم تحريك شهوت.»
تواضع و فروتنی

تواضع و فروتنی

پیامبر اکرم(ص): فروتنی جز بر سربلندی بنده نیفزاید، پس تواضع کنید، خدایتان شما را رحمت کند
انتظار فرج

انتظار فرج

امام علی(ع): در انتظار گشایش باشید و از رحمت خداوند ناامید نشوید؛ زیرا دوست داشتنیترین کارها نزد خداوند انتظار گشایش است.
حسادت

حسادت

امام صادق(ع): ریشه حسد کوری و تاریکی قلب همراه با انکار فضل پروردگار متعال است و این دو صفت دو بال کفر به خدا هستند.
آراستگی ظاهر

آراستگی ظاهر

امام حسن مجتبی(ع) می فرماید: خداوند با جمال است و زیبایی را دوست دارد و من به خاطر پروردگارم آراسته می شوم.
Powered by TayaCMS