دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تروریسم؛ بهانه ای در دست مستکبرین

No image
تروریسم؛ بهانه ای در دست مستکبرین

تروريسم؛ بهانه اي در دست مستكبرين

لیلا نعمتی

تروریسم شامل یک سری جنایات سازمان یافته است که با تهدید علیه صلح و امنیت ملل و ارعاب سعی در نیل به اهداف خاص خود که می تواند رسیدن به قدرت، حاکمیت، نشان دادن برتری گروهی بر گروه دیگر، تطمیع افراد و به خدمت گرفتن آنها باشد، دارد. تروریسم از بارزترین معضل های جامعه حال حاضر می باشد. هر چند که در طول تاریخ نیز عملیات تروریستی بارها به وقوع پیوسته است اما آنچه که امروزه تروریسم را به عنوان پدیده ای خطرناک علیه حقوق ملل و امنیت ملی قلمداد می نماید؛ تهدیدی است که با حربه قرار دادن و ابزاری شدن واژه تروریست و نسبت دادن آن به گروهی خاص و یا سرزمینی مشخص باعث عدم ثبات بین المللی در حقوق ملت ها می شود.‌

متاسفانه امروزه قدرت های برتر جهان با تحریف مفهوم تروریسم و مترادف ساختن آن با پاره ای عملیات و یا برخی گروه ها و کشورها، تروریسم را ابزاری برای نیل به اهداف خبیثانه خود می نمایند. آنچه که مسلم است باید تروریسم مهار گردد اما مبارزه با اندیشه های تروریستی باید توسط جامعه ملل و در راستای قوانین مدون سازمان ملل انجام گیرد. نخستین گام در مهار عملیات تروریستی ارائه تعریفی جامع و صحیح از واژه تروریسم می باشد آن هم از سوی مرجعی مطمئن و بین المللی که بی طرف بودن و صداقت آن برای همگان به ثبوت رسیده باشد.

در واقع تقابل هایی که بین ملل مختلف در زمینه تروریست قلمداد ساختن گروه هایی معین ایجاد می گردد ناشی از عدم تعریفی روشن از این واژه در عرصه بین المللی است. در بعضی تعاریف تروریسم مساوی است با کشتن و در برخی دیگر مترادف است با اقدامات غیر قانونی برای نیل به اهداف نامشروع.‌

در قطعنامه سازمان کنفرانس اسلامی هر گونه عمل خشونت آمیز به منظور اجرای طرح هایی جنایی و با هدف ایجاد رعب، به خطر افکندن آزادی، امنیت، تهدید تمامیت ارضی، تهدید ثبات جهانی و تضعیف حقوق مشروع انسانی، تروریسم خوانده می شود. آمریکا نیز واژه تروریسم را مساوی با هر گونه عملیات خشونت آمیز با هر انگیزه‌ای می داند.

عمومیت دادن مفهوم تروریسم به هر گونه عملیات خشونت بار تعریفی کاملاً غیر عقلانی است و در تعارض کامل به عملکرد گذشته و حال آمریکاست. فرض کنید کشوری، سرزمینی دیگر را اشغال نموده است، مردم سرزمینی که در اشغال به سر می برند اگر با اشغالگران مبارزه کنند می توان گفت که آنها تروریست هستند، زیرا با عنایت به مفهوم تروریستی ارائه شده از سوی سیاستگذاران آمریکا دست به اعمال خشونت بار زده اند. حال باید پرسید کدام منطقی حکم می کند اگر خانه کسی اشغال شد و صاحب خانه دفاع کرد بگوییم چون خشونت از اعمال تروریستی است پس تو تروریست هستی؟

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

هویت زنانه در تندباد تاریخ

هویت زنانه در تندباد تاریخ

✍️ سعید احمدی
سگ کی؟

سگ کی؟

✍️ سعید احمدی 
کارهای کثیف

کارهای کثیف

✍️ سعید احمدی 
الهیات جنگ...

الهیات جنگ...

یادداشت

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

قالَ رَسُولُ اللّهِ (صلّى اللّه علیه و آله):«اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.»

پیامبر اکرم (صلّى اللّه علیه و آله) فرمود: «براى شهادت حسین علیه السلام ، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود.» (جامع احادیث الشیعه ، ج 12، ص 556)
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
Powered by TayaCMS