دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کتاب شیوه های جمع آوری کتب حدیثی

کتاب شیوه های جمع آوری کتب حدیثی، با هدف بررسی تفصیلی و جامع شیوه های جمع آوری کتاب های حدیثی براساس سبک نگارش، موضوع و محتوا به نگارش در آمده است.
کتاب شیوه های جمع آوری کتب حدیثی
کتاب شیوه های جمع آوری کتب حدیثی

از جمله مباحث موجود در علم حدیث بررسی شیوه ها و اهداف جمع آوری و تدوین حدیث است که آگاهی از آن بسیار مورد توجه حدیث پژوهان و محدثان قرار داشته و دارد؛ زیرا بررسی چگونگی جمع آوری کتابهای حدیثی، سبب خواهد شد تا نحوه شکل گیری حدیث، گویا و از هرگونه ابهامی به دور بوده و منابع و مصادر روایی از اعتبار برخوردار گردند. اما در صورتی که در تدوین حدیث ابهامی وجود داشته باشد ممکن است شبهات زیادی در ذهن آدمی بوجود آید و میراث حدیث شیعه همراه تاری و تیرگی گردد بدین جهت محدثان بزرگوار، هم زمان با تدوین حدیث، بر چگونگی و شیوه تدوین آن نیز اهتمام داشته و دهها اثر در این باره فراهم آورده اند.

اثر حاضر، با هدف بررسی تفصیلی و جامع شیوه های جمع آوری کتاب های حدیثی براساس سبک نگارش، موضوع و محتوا به نگارش در آمده است. نگارنده، در این اثر، ابتدا اهمیت تدوین حدیث و تاریخچه تدوین احادیث شیعه و سنی را تبیین می کند و سپس شیوه های تدوین کتاب های حدیث براساس سبک نگارش را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهد. در هر شیوه ابتدا تعریف و پس از آن تاریخچه آن بیان شده است. در بخش کتاب شناسی نیز، کتاب های تألیف شده در زمینه هر شیوه خاص به وسیله عالمان فریقین معرفی شده است. ساختار کتاب، به شیوه علمی ـ تحلیلی است و مطالب با زبانی روان و علمی بیان شده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

هویت زنانه در تندباد تاریخ

هویت زنانه در تندباد تاریخ

✍️ سعید احمدی
سگ کی؟

سگ کی؟

✍️ سعید احمدی 
کارهای کثیف

کارهای کثیف

✍️ سعید احمدی 
الهیات جنگ...

الهیات جنگ...

یادداشت

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

قالَ رَسُولُ اللّهِ (صلّى اللّه علیه و آله):«اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.»

پیامبر اکرم (صلّى اللّه علیه و آله) فرمود: «براى شهادت حسین علیه السلام ، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود.» (جامع احادیث الشیعه ، ج 12، ص 556)
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
Powered by TayaCMS