دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اتحادیه‌های اقتصادی اروپا

No image
اتحادیه‌های اقتصادی اروپا

اتحاديه‌هاي اقتصادي اروپا، جامعۀ اقتصادي اروپا، اتحاديۀ تجارت آزاد اروپا، شوراي همياري اقتصادي، سازمان همكاري اقتصادي اروپا، طرح مارشال،

اتحادیه‌های اقتصادی اروپا(1)

از پایان جنگ دوم جهانی به این طرف اتحادیه‌های اقتصادی متعددی در اروپا به وجود آمده که زمینه همکاری‌های سیاسی بین کشورهای عضو این اتحادیه‌ها را نیز فراهم آورده است. مهم‌ترین این اتحادیه‌ها از این قرارند:

سازمان همکاری اقتصادی اروپا – در سال 1947 به منظور همکاری در اجرای طرح مارشال و استفاده از کمک‌های اقتصادی آمریکا به وجود آمد و اکثر کشورهای اروپای غربی به عضویت آن درآمدند. این سازمان بعداً توسعه یافته و به «سازمان همکاری اقتصادی و توسعه» (2) معروف شده است. در این سازمان 24 کشور عضویت دارند که علاوه بر ممالک اروپای غربی کشورهای ایالات متحدۀ آمریکا و کانادا و ژاپن و استرالیا و زلاندنو را نیز در بر می‌گیرد. مرکز سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در پاریس است.

جامعۀ اقتصادی اروپا(3)

جامعۀ اقتصادی اروپا که بیشتر به «بازار مشترک اروپا» (4) شهرت یافته در سال 1957 با امضای قراردادی در رم پا به عرصۀ وجود نهاد. امضا کنندگان اولیۀ این قرارداد فرانسه و آلمان غربی و ایتالیا و بلژیک و هلند و لوگزامبورگ بودند. کشورهای عضو این جامعه با یک جدول زمان بندی‌شده تعرفه‌های گمرکی بین یکدیگر را تا سال 1968 به کلی لغو کردند و رفت و آمد اتباع این کشورها و کار اتباع هر کشور عضو در کشور دیگر آزاد شد. کشورهای عضو جامعه مقررات بازرگانی و تعرفه‌های گمرکی خود را با کشورهای دیگر یکسان کردند و برای همکاری در زمینه‌های مختلف سازمان‌هائی نظیر «جامعۀ انرژی اروپا»، (5) «جامعۀ زغال سنگ و فولاد اروپا»(6) به وجود آورند، که بعداً در یک سازمان مشترک به نام کمیسیون اروپا ادغام شدند. مرکز جامعۀ اقتصادی اروپا در بروکسل است.

اتحادیۀ تجارت آزاد اروپا (7)

اتحادیۀ تجارت آزاد اروپا در سال 1960 در برابر جامعۀ اقتصادی یا بازار مشترک اروپا به وجود آمد و 9 کشور انگلستان، سوئد،نروژ، فنلاند، دانمارک، ایرلند،اتریش، ایسلند و سویس به آن پیوستند. اتحادیۀ تجارت آزاد اروپا که مرکز آن در ژنو است در سال 1967 تعرفه‌های گمرکی بین کشورهای عضو را به استثنای تولیدات کشاورزی، لغو کرد. در سال 1973 انگلستان و دانمارک اتحادیۀ تجارت آزاد را ترک کرده و به بازار مشترک پیوستند و با پیوستن ایرلند و یونان و اسپانیا و پرتغال به بازار مشترک یا جامعۀ اقتصادی اروپا اعضای این جامعه به 12 کشور رسید. باقیماندۀ کشورهای عضو اتحادیۀ تجارت آزاد اروپا نیز در سال 1992 یک قرارداد همکاری با جامعۀ اقتصادی اروپا امضا کردند که از آغاز سال 1993 به موقع اجرا درمی‌آید.

شورای همیاری اقتصادی (8)

این سازمان که بیشتر به نام «کومکون» شهرت یافته در سال 1949 از سوی کشورهای کمونیست اروپای شرقی (شوروی، لهستا، رومانی، بلغارستان، مجارستان، چک‌اسلواکی، آلبانی و آلمان شرقی) به وجود آمد. آلبانی در سال 1961 از این سازمان خارج شد ولی کوبا و مغولستان خارجی به آن پیوستند. شورای همیاری اقتصادی با فروپاشی شوروی و سقوط رژیم‌های کمونیست اروپای شرقی از میان رفته است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
Powered by TayaCMS