دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

فمینیسم،تلفیقی از جاهلیت قدیم و مدرن

اگر مبنای تغییر نگاه به زن در غرب را بر اساس شکل گیری رنسانس قرار دهیم
فمینیسم،تلفیقی از جاهلیت قدیم و مدرن
فمینیسم،تلفیقی از جاهلیت قدیم و مدرن
نویسنده: فرزانه نیکوبرش

اگر مبنای تغییر نگاه به زن در غرب را بر اساس شکل گیری رنسانس قرار دهیم متوجه می‌شویم براساس شاخصه هایی که رنسانس در تغییر مسائل اقتصادی و سیاسی ایجاد کرده است فمینیسم از زایده هایی است که در این بستر بروز پیدا کرده است؛ نکته جالب توجه این است که بعد از انقلاب صنعتی زن با حضوری ابزاری وارد عرصه های مختلف اجتماع شد.

در دوره ای غرب به نیروی کار ارزان نیاز پیدا کرد و قصد داشت در پی جریانی رقابتی، کارخانه های خود را به صورت شبانه روز فعال نگاه دارد؛ از این زمان است که زن به عنوان انسانی که هویت و جایگاه مستقلی ندارد وارد عرصه اجتماع شد.

زن در غرب به دلیل اینکه نیروی کار ارزان به شمار می‌رفت وارد فعالیت های صنفی و صنعتی شد؛ فمینیست در این راستا با عنوان تغییر هویت زنان وارد عرصه شده، ماهیت و شخصیت اصلی زن را زیر سئوال برد و با عنوان اینکه می‌خواهد به زن آزادی و اختیار دهد هویت و ماهیت اصلی زن را نفی کرد و از زن انتظار کارهایی مردانه داشت و سعی داشت دیدگاه منفی نسبت به مسائل جنسی که با طبیعت و فطرت ذاتی زن متفاوت است را رواج دهد.فمینیسم با عنوان احقاق حقوق زنان حرکت می‌کند اما باید دید با این روش و دیدگاه تا چه حد توانسته است به اهدافی که مطرح می‌کند، دست یابد.

لیبرال دموکراسی، فمینیسم را به اوج می‌آورد بر این اساس مبنا را نیز نمی توان شاخصه ممتازی برای زن به شمار آورد چراکه نگاهی به هویت و شخصیت اصلی زن ندارد.فمینیسم یک نوع جاهلیت قدیم و مدرن را با هم تلفیق کرده است.اسلام در زمان جاهلی جایگاه و هویت زن را مشخص می‌کند بدین معنا که زن می‌تواند مسیر کمال، تعالی و هویت بخشی خود را همپای مرد در راستای واقعیتی که با فطرت انسان سازگار است طی کند.

اسلام برای زن نقش ها و کارکردهایی را تعریف می‌کند که دقیقاً با هویت و فطرت او همخوانی دارد اگر اسلام برای زن نقش همسری و مادری را قرار داده به این دلیل است که با خصوصیت و روحیات عاطفی او کاملاً همخوانی دارد.

در برخورد های حضرت رسول اکرم (ص) با فاطمه زهرا (س) الگوی عملی تمام امتیازاتی که اسلام به زن داده است را مشاهده می‌کنیم در حقیقت تمام ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی و رابطه فرزند، پدری و همسری حضرت فاطمه زهرا(س) الگویی عملی است.

مقاله

نویسنده فرزانه نیکوبرش

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

مطلب مکمل

کتاب نقد فمینیسم از منظر نویسندگان غرب

کتاب نقد فمینیسم از منظر نویسندگان غرب

کتاب «نقد فمینیسم از منظر نویسندگان غرب» مجموعه مقالاتی است که در فضای جامعه غرب در انتقاد از ابعاد نظری و عملی فمینیسم نگاشته شده است.

جدیدترین ها در این موضوع

ادات استفهام

ادات استفهام

"استفهام" مصدر باب "استفعال" از ماده‌ی "فهم" و در لغت به معنای پرسیدن به جهت شناختن و فهمیدن است.
No image

بَدَل

"بَدَل" بر وزن "فَعَل" اسم از ماده‌ی "بدل" و در لغت به معنای جانشین است. در اصطلاح نحو "بدل" تابعی است که حکم نسبت داده شده به متبوع در جمله، به آن (تابع)نسبت داده می‌شود و در واقع تابع (بدل)، مقصود حقیقی گوینده است
No image

ارتباط "تمییز" و "حال"

این نوشتار در دو بخش با ذکر تفاوت و شباهت میان "تمییز" و "حال"، به مقایسه آن دو می‌پردازد
No image

اشکال "بدل" و "مبدل منه"

این نوشتار به بررسی اشکال "بدل" و "مبدل‌منه" در کلام به اعتبار نوع آن دو از جهت مفرد یا جمله بودن، اسم یا فعل بودن می‌پردازد
No image

تأویل "موصول حرفی" و "صله" به "مصدر"

در این نوشتار ابتدا چگونگی و مراحل تأویل به مصدر در دو موصول حرفی "أن" و "أنَّ" و صله‌ی آن دو بیان شده و در سایر موصول‌های حرفی ("أن" مخففه، "لو"، "کَی" و "ما") همچون طریقه مذکور در "أن" و "أنَّ" عمل می‌شود و در پایان به نکاتی پیرامون تاویل به مصدر اشاره می‌شود.

پر بازدیدترین ها

No image

"لا"ی نفی جنس

No image

اشکال "بدل" و "مبدل منه"

این نوشتار به بررسی اشکال "بدل" و "مبدل‌منه" در کلام به اعتبار نوع آن دو از جهت مفرد یا جمله بودن، اسم یا فعل بودن می‌پردازد
No image

حروف شبیه به "لیس"

حروف شبیه به "لیس" حروفی هستند که در عمل (نَسْخ)[1] و معنا (نفی)، به فعل "لیس" شباهت دارند؛ به این بیان که در عمل همچون "لیس" بر جمله‌‌ی اسمیه وارد شده و مبتدا را به عنوان اسم خود، رفع و خبر را به عنوان خبر خود، نصب میدهند
No image

اسم "لا"ی نفی جنس

نوشتار پیش رو مباحث مرتبط با اسم "لا"ی نفی جنس را در قالب " اشکال‌ اسم "لا"ی نفی جنس و حکم اعرابی آن"، "حکم اسم بعد از "لا" در صورت تکرار آن" و "حکم تابع اسم لا"، مورد بررسی قرار می‌دهد.
No image

اصل در مفعول مطلق

اصل در استعمال مفعول مطلق این است که مصدری از لفظ عامل باشد که از آن به "مصدر متأصل در مصدریت"، "مصدر اصیل" و "مصدر اصلی" تعبیر شده است
Powered by TayaCMS