دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

پیمان امنیت اقیانوس آرام (آنزوس)

No image
پیمان امنیت اقیانوس آرام (آنزوس)

پيمان امنيت اقيانوس آرام، آنزوس، استراليا، زلاندنو، آمريكا، سازمان پيمان آسياي جنوب شرقي، سيتو

نویسنده : (تليخص)هیئت تحریریه سایت پژوه

پیمان امنیت اقیانوس آرام (آنزوس) ANZUS

پیمان امنیت اقیانوس آرام که به نام آنزوس (مخفف اول اسم سه کشور استرالیا و زلاندنو و آمریکا) معروف شده در سال 1951 بین آمریکا و استرالیا و زلاندنو در سانفرانسیسکو به امضاء رسید. کشورهای امضاء کنندۀ این پیمان متعهد شده‌اند که هر گونه حمله خارجی به خاک یکی از سه کشور امضاء کننده را حمله به خاک خود تلقی نموده و به مقابله با تجاوز بپردازند. هر سه کشور امضاء کنندۀ این پیمان بعداً به عضویت سازمان پیمان آسیای جنوب شرقی (سیتو) درآمدند، و پس از انحلال این سازمان نیز وفاداری خود را به مفاد پیمان اعلام داشتند. پیمان امنیت اقیانوس آرام دارای تشکیلات و فرماندهی نظامی مانند سایر پیمان‌های نظامی نیست و در واقع نوعی تعهد و تضمین از طرف آمریکا به استرالیا و زلاندنو در برابر تجاوز احتمالی از خارج می‌باشد.

مقاله

نویسنده (تليخص)هیئت تحریریه سایت پژوه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

نقش حضرت علی (ع) در غزوه أحزاب یا خندق

نقش حضرت علی (ع) در غزوه أحزاب یا خندق

اخراج بعضى قبایل یهود مانند بنى نضیر و بنى قریظه از اطراف مدینه آنها را نسبت به مسلمین و مخصوصا نسبت به پیغمبر اکرم صلى الله علیه و آله خشمگین ساخت
جنگ احد

جنگ احد

قرشیان پس از شکست سختی که از مسلمین در جنگ بدر (سال دوم هجری) خوردند؛ تصمیم گرفتند با تمام قوا و تجهیزات خود به مسلمانان حمله کنند .

پر بازدیدترین ها

No image

امام حسن و طلاق زیاد؛ افسانه یا واقعیت

در برخی کتب روائی و تاریخ وارد شده است؛ حضرت امام حسن در طول حیات خود با زنان متعدد ازدواج کرده زود هم طلاق می‌داد و لذا در برخی روایات از آن حضرت با عنوان «مِطْلاق» یعنی زیاد طلاق دهنده، یاد شده است.
فتح خیبر

فتح خیبر

روزی که ستاره فروزان اسلام در سرزمین " مدینه" درخشید، ملت یهود بیش از قریش، عداوت پیامبر و مسلمانان را به دل گرفتند، و با تمام دسیسه ها و قوای خود، بر کوبیدن آن کمر بستند.
نقش حضرت علی (ع) در غزوه أحزاب یا خندق

نقش حضرت علی (ع) در غزوه أحزاب یا خندق

اخراج بعضى قبایل یهود مانند بنى نضیر و بنى قریظه از اطراف مدینه آنها را نسبت به مسلمین و مخصوصا نسبت به پیغمبر اکرم صلى الله علیه و آله خشمگین ساخت
Powered by TayaCMS