دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تشنگی آور بدست

ای گروه مسلمین سعادت برای کسی است که مشغول کند عیب خود او، او را از توجه کردن بعیوب دیگران و گریه کند به خطاهای خویش. (رهنمای گمشدگان،علامه مصطفوی)
تشنگی آور بدست
تشنگی آور بدست

تشنگی آور بدست[1]

قال علی(ع):«یا ایها الناس طوبی لِمَن شَغَله عیْبه عن عیوب الناس و بَکی علی خَطیئته»(نهج البلاغه، 255)

پیدایش دانش و بینش و فرا رسیدن کمالات انسانی بسته است به دو مقدمه: طلب و شوق، مدد و توفیق. ما باید پیوسته در راه طلب بکوشیم، و به هر وسیله که ممکن است این یکتا سرمایه‌ی سعادت را در نفس خویش تقویت نماییم، ما نه تنها بواسطه‌ی طلب و شوق به مقاصد خویش دست یافته و وظایف انسانیت و بندگی را تأدیه می‌کنیم؛ بلکه با آن کلید خوشبختی توفیق الهی و مدد غیبی را هم که مقدمه دیگر وصول بمقصد است میتوانیم جلب نمائیم که با یاری و مدد خدایی، گامهای آدمیت را برداریم.

دلابسوز که سوز تو کارها بکند نیاز نیم شبی دفع صد بلا بکند

طبیب عشق مسیحا دم است و مشفق لیک چو درد در تو نبیند که را دوا بکند

کسانیکه از ترقیات آدمیت و مراحل روحانیت بازمانده و غرق عالم حس و شهوت هستند: از افرادی تشکیل یافته‌اند که در نتیجه نگاه نکردن به نقائص خود و ندیدن عیوب خویش از حقیقت طلب و شوق بی‌نصیبند، دردی نمی‌بینند تا به درمانش بکوشند، و به احتیاجی برنمی‌خورند تا در رفع آن قدم بردارند، و از شدت ضعف و ناتوانی تشنگی و گرسنگی خود را نمی‌فهمند.

ما‌ها اگر از راهنمایی پیشوایان دین و حقیقت پیروی کرده و از رفتار و گفتار آن عقلهای برجسته جهان و برگزیدگان خداوند‌سبحان تشکر و قدر دانی مینمودیم : هرگز اینطور نبودیم که هستیم. تیرگی و سختی دل ما بجایی رسیده است که کلمات غیبی را هم با چشم پست خود می‌نگریم‌، دستورهای الهامی و آسمانی را پشت گوش می‌اندازیم، در عالم وجود تنها فطرت پست و حس حیوانی خود را می‌بینیم و بس، و به هیچگونه در باره نقایص و زشتیها و عیبهای خویش اندیشه نمی‌کنیم، و برخطا و گناه نفس خود افسوس نمی‌خوریم.

هر کجا دردی دوا آنجا رود هرکجا فقری نوا آنجا رود

هرکجا مشکل جواب آنجا رود هرکجا پستی است آب آنجا رود

آب کم جو تشنگی آور بدست تا بجوشد آبت از بالا و پست

    پی نوشت:
  • [1] .علامه مصطفوی ؛حسن، رهنمای گمشدگان، تهران، مرکز نشر علامه مصطفوی، 1385، اول،ص 30

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

شفاعت، بالاستقلال یا بالواسطه؟

شفاعت، بالاستقلال یا بالواسطه؟

شرایط استحقاق شفاعت، بازدارنده از ارتکاب گناه باید توجه داشته باشیم که شفاعت نیز یکی از رحمتهای الهی است که خداوند بدین وسیله می‌خواهد بندگان گنهکار خویش را حتّی در قیامت و در آخرین لحظات تعیین سرنوشت نیز مایوس و ناامید نسازد.
No image

قلب ایمان

دین باید وجه الهی داشته باشد و دارای جنبه‌ای باشد که از آن به جنبه «ید الحقی» تعبیر می‌کنند، یعنی آن طرفی که طرف خداست، اصلا بدون خداوند که دین معنایی نخواهد داشت.
حضرت مهدی (عج) در کلام اهل تسنن

حضرت مهدی (عج) در کلام اهل تسنن

نخستین وجه مشترک میان تشیع و تسنن در مسأله ظهور منجی است
شفاعت و شبهات وهابیت‌

شفاعت و شبهات وهابیت‌

از زمان پیغمبر اسلام صلی‌الله‌علیه‌و‌آله تا کنون، درخواست شفاعت از شافعان راستین، جزء سیره مسلمانان بوده است.
مودت و محبت حضرت فاطمه(س) ضامن رهایی از آتش جهنم

مودت و محبت حضرت فاطمه(س) ضامن رهایی از آتش جهنم

حضرت فاطمه زهرا(س) شخصیت جامع و کامل الهی بزرگ و بی نظیر در بین زنان جهان بوده و هست و خواهد بود.

پر بازدیدترین ها

چرا اهل سنت، اهل بیت پیامبر(ص) را قبول ندارند

چرا اهل سنت، اهل بیت پیامبر(ص) را قبول ندارند

واقعیت آن گونه نیست که سؤال کننده تصور کرده است، بلکه اهل سنت اهل بیت پیامبرصلى الله علیه وآله وسلم را قبول دارند؛ یعنى علم، تقوا و کرامات ایشان را قبول دارند
پیوند "ایمان" و "عمل" از منظر آخرین پیامبر خدا

پیوند "ایمان" و "عمل" از منظر آخرین پیامبر خدا

عنصر "ایمان" در روان‌شناسی شخصیت انسان بر اساس آموزهای دینی از جایگاه عالی برخوردار است.
عدل و اقسام آن از دیدگاه شهید آیت الله مرتضی مطهری

عدل و اقسام آن از دیدگاه شهید آیت الله مرتضی مطهری

استاد شهید مرتضی مطهری در کتاب وزین عدل الهی چهار تعریف یا کاربرد برای عدل ارائه می‌دهند که عبارت هستند
انسان و دیدگاه توحیدی

انسان و دیدگاه توحیدی

راست است که هر انسانی براساس نوع نگرش خود به هستی، رفتار و منش خویش را سامان می‌بخشد.
ولایت باطنی ائمه و تائید عامه و خاصه

ولایت باطنی ائمه و تائید عامه و خاصه

کلام در بررسی شبهاتی درخصوص ناسازگاری اصل امامت با اصل خاتمیت رسل بود.
Powered by TayaCMS