10 اسفند 1394, 23:24
الامام علی علیه السلام : إنَّ للَّهِ تَعالى عُقوباتٍ بِالفَقرِ ومَثوباتٍ بِالفَقرِ؛ ومِن عَلاماتِ الفَقرِ إذا كانَ مَثوبَةً: أن يَحسُنَ عَلَيهِ خُلُقُهُ، ويُطيعَ بِهِ رَبَّهُ، ولا يَشكُوَ حالَهُ، ويَشكُرَ اللَّهَ تَعالى عَلى فَقرِهِ. ومِن عَلاماتِهِ إذا كانَ عُقوبَةً: أن يَسوءَ عَلَيهِ خُلُقُهُ، ويَعصِيَ رَبَّهُ بِتَركِ طاعَتِهِ، ويُكثِرَ الشِّكايَةَ، ويَتَسَخَّطَ القَضاءَ. [1]
امام على عليه السلام: هر آينه خداى- تعالى- را از رهگذر فقر، كيفرها و پاداشهايى است؛ از نشانههاى فقرِ پاداشى چنين است: اخلاق فقيردر عين فقر، نيكو می گردد؛ و از پروردگارش فرمان بَرَد؛و از حال خود شكوه نكند؛ و خداى- تعالى- را بر فقر خويش سپاس گويد. و از نشانه هاى فقرِ كيفرى چنين است: اخلاق فقير زشت گردد؛ و با فرمان نبردن از پروردگارش او را سركشى كند؛و فراوان شكوه كند؛ و از قضاى خداوند خشمناك باشد.
منبع:پژوهه تبلیغ
علامه عبدالحسین امینى مىگوید: چند فصل از آن را به خط مؤلف دیدهام که در خاتمه فصل احیاءالموات عبدالصمد همدانى نوشته بود. «این آخرین نوشتهاى است که بر قلم مؤلف گناهکارش عبدالصمد همدانى در کربلاى حسینى روان گشت در حالى که بر هجرت نبوى 1195 سال مىگذشت.» این شرح به خوبى موید آن است که مؤلف در فقه، اصول، حدیث و زبان و ادبیات عرب تبحرى وافر داشته است. شیخ آقا بزرگ تهرانى نوشته است: بخشى از آن را، از بحث لقطه تا مواریث، به خط عبدالصمد همدانى نزد سادات آل خراسان در نجف دیدم که حاوى نقل قولهاى وى، احادیث و تحقیقات زیادى بود و به نظر مىرسد از ریاض المسایل و حیاض الدلائل سید على طباطبائى مفصلتر باشد.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان