دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

فطر؛ عید فاتحان عرصه جهاد با نفس

No image
فطر؛ عید فاتحان عرصه جهاد با نفس ماه مبارک رمضان ضیافتی برای تناول از مائده تقوا و پایان این میهمانی خدایی، عید قبول و سپاس نعمتهای نازل شده در این ماه و عید فاتحان عرصه جهاد بر نفس است.
چهارعید در اسلام به طور رسمى وجود دارند: عید قربان، عید غدیر، عید جمعه وعید فطر. عید قربان جشن ایثار و فداکارى است و مسلمان در این رابطه به خویشتن بازمى‌گردد که آیا به باطن و ماهیت چنین عیدى ‌رسیده است ‌یا نه. آن گونه که ابراهیم خلیل (ع) قهرمان توحید رسید.
عید غدیر جشن ولایت و امامت است عید جمعه نیز بازگشت ‌به خویشتن است که نقش اساسى در پیشبرد اهداف، و وصول به مقصود دارد و به راستى که برقرارى اتحاد و یکرنگى و همدلى مسلمانان، وسیعترین و ژرف ‌ترین برکات را براى آنها به ارمغان خواهد آورد.
عید فطر نیز عید کسانی است که از یک ماه رمضان بهره لازم را برده و خود را از هر آلودگی پاک کرده اند . مسلمانان در این روز در اثر یک ماه ضیافت و مهمانى خداوند به صفاى باطن دست‌ یافته و در حقیقت، شخصیت واقعى خویش را بازیافته‌ اند.
فطرت پاک انسان در طول سال در اثر غبارهاى جهل و نادانى و غفلت ‌به انواع گناهان و معصیتها مبتلا، از حقیقت ‌خود دور و در نتیجه دچار خود فراموشى و خدا فراموشى مى ‌شود . اما با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، انسان مسلمان در پرتو فضاى معنوى آن ماه و تلاش‌هاى خویش به یک زندگى نوین دست مى‌ یابد، که مى‌ توان آن را "بازگشت ‌به خویشتن‌" نامید .
در روز عید فطر گویى یک مسلمان از نو متولد مى‌شود، چرا که طبق گفتار حضرت علی(ع)، روزه ‌داران در شب عید فطر از تمام آلودگى‌ها و پلیدى‌ها پاک شده‌ اند و کمترین پاداش خود را که پاکى و پاکیزگى است دریافت نموده ‌اند.
عید فطر عید بازگشت به فطرت و خویشتن است . یعنى ‌مسئله جهاد اکبر و خودسازى در ماه رمضان، انسان را به مقامى مى‌رساند که ‌پرده‌هاى جهل، هواپرستى و خرافات و هرگونه موانع ضد فطرت، از سر راه فطرت‌ برداشته مى‌شود و انسان مسلمان در این هنگام به فط‌رت ناب خود که از درون ذات ‌وجودش مى‌جوشد بازمى‌گردد، همان فطرتى که آیینه صاف خدا نما و حق نما است، همان‌ پیامبر باطن که اگر از اسارت زنجیرهاى جهل و هواپرستى آزاد شود، راهنماى کامل ‌و دقیق انسان به سوى کمالات بوده و موجب سعادت انسان است .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS