دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

وضعیت رؤیت پذیری هلال ماه شوال امسال

باز ماه رمضان شد و مسأله ی رؤیت هلال ماه شوال و عید فطر نُقل هر مجلسی است.
وضعیت رؤیت پذیری هلال ماه شوال امسال
وضعیت رؤیت پذیری هلال ماه شوال امسال

 باز ماه رمضان شد و مسأله ی رؤیت هلال ماه شوال و عید فطر نُقل هر مجلسی است.

چندین قرن است که منجمین در طول تاریخ، با فعالیت های رصدی و محاسباتی سعی در ارائه ی ضابطه ای داشته اند که بتوانند رؤیت پذیری هلال ماه را پیش بینی کنند. مدل ها و روشهای هلال ماه از زمان بابل باستان شکل گرفتند. ولی در دوره ی اسلامی با دقت و قوت بیشتری به راه خود ادامه دادند.

اکنون با پیشرفتهای چشمگیری که در تمامی علوم مخصوص نجوم صورت گرفته است، ارائه ی این ضابطه ها با دقت بسیار بیشتری امکان پذیر شده است. ولی آنچه باید بدان توجه نمود این است که مدار ماه و شاخصه های رؤیت پذیری به اندازه ای پیچیده و گوناگون است که همچنان در بعضی موارد پیش بینی رؤیت پذیری هلال با قطعیت ممکن نیست.

به هر حال هلال ماه شوال امسال از آن هلال هایی است که راحت تر می توان راجع به آن حکم کرد.

طبق محاسبات منجمین و با استفاده از معیارهای مختلف پیش بینیِ رؤیت پذیری، این هلال  در شامگاه پنج شنبه 29 رمضان، 19 مهر ماه از هیچ نقطه ای از ایران قابل رؤیت نیست. نه تنها در ایران بلکه در کشورهای اروپایی و افریقایی و خلاصه در نیم کره ی شمالی رؤیت آن امکان ندارد. علت اینکه با این قطعیت می توانیم راجع به هلال شوال امسال حکم کنیم این است که این هلال قبل غروب خورشید غروب می کند! در نتیجه اساساً هلالی بعد از غروب خورشید وجود ندارد که بخواهیم رؤیت کنیم.

هلال ماه شوال امسال در موقعیت بسیار بدی قرار گرفته است، به صورتی که در شب بعد یعنی جمعه غروب هم در ایران با چشم غیر مسلح قابل رؤیت نمی باشد. ولی در کشور های جنوبی ایران و در نیمه ی جنوبی عربستان و تمام بخشهای صورتی رنگ و در قسمت غرب افریقا می توان هلال را با چشم غیر مسلح مشاهده نمود.

ولی از آنجایی که ایران در بخش آبی رنگ قرار گرفته است و همچنین رصدگران ماهر هلال ماه در کشور ما کم نیستند،  احتمالاً هلال را با تلسکوپ رصد خواهند کرد و می توان امیدوار بود که هلال ماه در جمعه غروب دیده شود، و شنبه 21 مهر ماه عید فطر اعلام گردد!

البته افرادی که مراجع تقلید ایشان به رؤیت با تلسکوپ معتقد نیستند، تکلیفشان شاید متفاوت باشد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS