دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آیت الله مقتدائی؛ تشکیل کرسی های آزاداندیشی مورد توجه معاونت پژوهشی حوزه است.

No image
آیت الله مقتدائی؛ تشکیل کرسی های آزاداندیشی مورد توجه معاونت پژوهشی حوزه است.
مدیر حوزه علمیه قم با بیان این‌که تشکیل کرسی‌های نظریه پردازی و آزاداندیشی یکی از موضوعات مورد توجه در معاونت پژوهشی حوزه است و انشاءالله نتیجه آن را در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهیم کرد، گفت: طرح‌هایی از جمله طرح تقویت حوزه‌های علمیه در شهرستان‌ها، ساماندهی نخبگان در حوزه علمیه و رشته‌های تخصصی و انجمن‌های علمی موجود در حوزه علمیه پس از بیانات مقام معظم رهبری شروع شده و انشاءالله ادامه خواهد داشت.
 
آیت الله مقتدایی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس فقه و حقوق ایسنا، درباره فرمایشات مقام معظم رهبری در آذرماه سال گذشته مبنی بر ضرورت تحول و آزاداندیشی در حوزه‌های علمیه اظهار کرد: پس از بیانات مقام معظم رهبری جمعی از دوستان در حوزه، گرد هم آمدیم و بنا شد شورایی برای پیگیری فرمایشات مقام معظم رهبری تشکیل شود و به حمدالله شورایی با عنوان پیشبرد و ارتقای حوزه علمیه شکل گرفت.
وی با اشاره به این‌که مطالب مورد توجه مقام معظم رهبری در آن نشست، دسته‌بندی شد و برای هر موضوع، کمیسیونی شکل گرفت، ادامه داد: کمیسیون‌هایی از جمله آموزش، پژوهش، تبلیغ و... تشکیل شده است و نتیجه بررسی‌ها و تحقیقات در شورا مطرح می‌شود.
مدیر حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: کمیسیون پژوهشی، گزارشی را تهیه و پیشنهاداتی را مطرح کرده است که در آینده در مورد آنها تصمیم‌ گیری‌هایی صورت می‌گیرد. کمیسیون تبلیغ نیز گزارشی را پیرامون آسیب‌های موجود در جامعه در امر تبلیغ تهیه کرده است و قرار شد اعضای کمیسیون مذکور راه حل را نیز ارایه کنند؛ اکنون این گزارش در شورا مطرح است تا انشاءالله در حوزه نسبت به امر تبلیغ ساماندهی صورت گیرد.
مقتدایی افزود: همچنین قرار است شورایی دیگر تشکیل شود که این طرح را مورد بررسی قرار دهد و از نهادهای متصدی و متکفل اعزام مبلغ مثل سازمان تبلیغات، سازمان اوقاف و نهادهای مربوطه برای حضور در این شورا دعوت به عمل آید.
تاکنون برنامه‌ریزی‌های خوبی در زمینه‌های مختلف صورت گرفته و طرح‌هایی از جمله طرح تقویت حوزه‌های علمیه در شهرستان‌ها، ساماندهی نخبگان در حوزه علمیه و ساماندهی رشته‌های تخصصی و ساماندهی انجمن‌های علمی موجود در حوزه علمیه در حال آماده شدن است.
مدیر حوزه علمیه قم یادآور شد: در راستای جلوگیری از تراکم علما و روحانیون در قم معاونت آمار و بررسی حوزه در حال آمارگیری از کلیه روحانیون سراسر کشور همراه با مدارج علمی و تالیفات آنها است که این اقدامات پس از بیانات مقام معظم رهبری شروع شده و انشاءالله ادامه خواهد داشت.
مقتدایی با بیان این‌که تشکیل کرسی‌های نظریه پردازی و آزاداندیشی یکی از موضوعاتی است که معاونت پژوهشی بر روی آن کار می‌کند، گفت: انشاءالله نتیجه آن را در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهیم کرد.
وی با اشاره به این‌که تعامل میان حوزه و دانشگاه از موضوعات مورد تاکید امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری است، ادامه داد: قطعا این تحولی که در حال شکل گیری در حوزه علمیه است و روز به روز رشد دارد، می‌تواند ارتباط میان حوزه و دانشگاه را در بخش‌های مختلف تحکیم دهد.
مقتدایی افزود: حوزه و دانشگاه می‌توانند مکمل یکدیگر باشند، دانشگاه امتیازاتی دارد که حوزه می‌تواند آن را اخذ کند و همچنین حوزه نیز دارای امتیازات فراوانی از جمله معنویت است که دانشگاه می‌تواند آنها را اخذ کند؛ این تعامل قطعا در آینده بیشتر خواهد شد و تحول در حوزه تاثیر زیادی در روابط حوزه و دانشگاه خواهد داشت.
 
 
 
منبع:  www.isna.ir
 
 
 
 
 

 

Powered by TayaCMS
در حال حاضر هیچ نظری برای این مقاله وجود ندارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS