دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

انتشار دروس شرح منظومه اثری از آیت الله انصاری شیرازی

No image
انتشار دروس شرح منظومه اثری از آیت الله انصاری شیرازی
دروس شرح منظومه ملاهادی سبزواری، نوشته آیت الله انصاری شیرازی منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، شرح منظومه حکیم ملاهادی سبزواری از آثار برجسته در میراث فلسفه و حکمت اسلامی است که با چیره‌دستی کامل، مباحث فلسفی در آن تبیین شده است. از آغاز نگارش این کتاب تا کنون، شرح‌های فراوانی بر آن نوشته شده که هر یک ویژگی خاصی دارد.
اثر حاضر نیز شرحی است که آیت الله یحیی انصاری شیرازی به سبکی شیرین و دلنشین، پیچیدگی‌های آن را باز کرده و خواننده را با رمز و راز‌های آن آشنا کرده است.
شرح منظومه حکیم سبزواری دربردارنده دو بخش منطق و حکمت است که نویسنده در جلد نخست این مجموعه به شرح منطق و در سه جلد بعدی به شرح بخش حکمت آن پرداخته است.
جلد چهارم دروس شرح منظومه بخش چهارم تا ششم از فصل چهارم شرح منظومه با عناوین فلکیات، عنصریات و برخی احکام نفوس فلکیه و نیز فصل پنجم تا هفتم شرح منظومه را تبیین کرده است.
نبوت، معاد و علم اخلاق عناوین فصل‌های پنجم تا هفتم است که در آن موضوعاتی از جمله اصول معجزه‌ها و کرامات، علت صدور افعال عجیب از نفس، معاد روحانی، معاد جسمانی و پاسخ به شبهات معاد جسمانی مطرح شده است.
ایمان ، کفر، توبه، تقوی، صدق، محاسبه، مراقبه، اخلاص، توکل، رضا و تسلیم از عناوینی است که در بخش هفتم این کتاب با موضوع اخلاق به آن پرداخته شده است.
در بخشی از این فصل با نام توکل آمده است: «توکل این است که انسان کارهایش را به مقدرالامور واگذار کند. مرحوم شهید مطهری در کتاب انسان و سرنوشت فرموده استیکی از اشکال‌هایی که غربی‌ها به مسلمانان می گیرند این است که می‌گویند مسلمانان به قضا و قدر قائلند و چون به آن معتقدند، نه کسب می‌کنند و نه دنبال تحصیل علم می‌روند و می‌گویندحالا که کارها به قضا و قدر الهی است، فعالیت و کوشش ما چه فایده‌ای دارد، از این روست که ملتی عقب مانده‌اند.
اینها متوجه نیستند که قضا و قدر با کارها، فعالیت‌ها و جدیت، نه تنها منافاتی ندارد؛ بلکه اصلا موکد آنهاست.»
در پایان این کتاب بخش نمایه در بردارنده آیات، روایات، اعلام، اصطلاحات و موضوعات و اشعار گنجانده شده است.
جلد چهارم دروس شرح منظومه ملاهادی سبزواری، نوشته آیت الله یحیی انصاری شیرازی به کوشش سیدرسول جعفری با شمارگان هزار نسخه و در 850 صفحه از سوی موسسه بوستان کتاب برای نخستین بار در سال جاری منتشر شده است.
 
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS