دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

خصایص الائمه

خصائص الائمه مولف، نام کتاب را در دیباچه نهج البلاغه یاد کرده و کتاب را ستوده است، در این کتاب، برخى از کلمات امیر المومنین را شرح و توضیح داده و در بسیارى از مواضع کتاب نام خود را برده است.با این حال، شگفت است که علامه حلى گفته: " در عراق نسخه هائى به اسم "خصائص الائمه " یافت مى شود که از حیث اسلوب و روش با نام کتاب " ویژگیهاى پیشوایان " تناسب دارد، ولى نسبت آن به مولف قطعى نیست
No image
خصایص الائمه

معرفی کتاب

موضوع کتاب اعتقادی و تاریخی دربارة حضرت علی ـ علیه السّلام ـ می باشد. وی روایات مربوط به حضرت را جمع آوری و تاریخ کامل و گویایی را در مورد آن حضرت تشکیل داده است .
کتاب حاضر برای تحقیق در زندگی حضرت، ارزشمند و قابل توجه بوده و از زمان نگارش مورد توجه و استفادة علماء قرار گرفته است.
این کتاب از اولّین کتابهای معتبری است که به وسیلة یکی از فقهای نامدار شیعه در بارة زندگانی حضرت علی ـ علیه السّلام ـ نگاشته شده است. در بسیاری از کتابهای معتبر به این کتاب اشاره شده و از مطالب آن بهره گرفته شده است.
بعد از نگارش این کتاب سید رضی تصمیم به جمع آوری نهج البلاغه گرفته است. چنانکه از اسم کتاب مشخص است، سید رضی تصمیم داشته در این کتاب زندگانی تمام ائمه ـ علیهم السّلام ـ بیاورد ولی به جهت نامشخصی فقط به زندگانی حضرت علی ـ علیه السّلام ـ اکتفا کرده است.

این کتاب شامل مباحث زیر می باشد:

1- خصائص امیرالمومنین علی ـ علیه السّلام

2- معجزات آن حضرت

3- علم آن حضرت به تنزیل قرآن

4- جنگ آن حضرت با خوارج

5- سخنان پیامبر ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ در بارة حضرت علی ـ علیه السّلام

6- سخنان عمر در بارة آن حضرت

7- سوالاتی که از حضرت پرسیده شده و جواب حضرت

8- وصیّت حضرت به کمیل

9- کلام حضرت در بارة دنیا


وضعیت نشر

این کتاب در یک جلد به زبان عربی با تحقیق استاد محمد هادی امینی توسط انتشارات آستان قدس رضوی مشهد، به چاپ رسیده است ,

حافظ فرزانه ـ مرکز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علمیه

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

مولف

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
عن ام البنین (علیها السلام): «أخبِرنی عَن أبِی عَبدالله الحُسَین، …أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین»

عن ام البنین (علیها السلام): «أخبِرنی عَن أبِی عَبدالله الحُسَین، …أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین»

حضرت ام البنین (علیها السلام): «از ابا عبدالله الحسین (ع) به من خبر بده! …فرزندانم و تمام کسانی که زیر آسمان کبودند، همه به فدای ابا عبدالله الحسین (ع) باد!» (منتهی المقال، ج 2، ص 70؛ تذکره الشهداء، ص 443)
Powered by TayaCMS