دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

دانشگاه علوم اسلامی رضوی منتشر کرد؛ مهارت نظم و انظباط فردی و اجتماعی

No image
دانشگاه علوم اسلامی رضوی منتشر کرد؛ مهارت نظم و انظباط فردی و اجتماعی کتاب«مهارت نظم و انضباط فردی و اجتماعی» به قلم علی جلاییان اکبرنیا، از سوی دانشگاه علوم اسلامی رضوی منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب«مهارت نظم و انضباط فردی و اجتماعی» به قلم علی جلاییان اکبرنیا، به بررسی آثار انضباط و پیامدهای بی انضباطی در زندگی فردی و اجتماعی انسان می پردازد.
این کتاب در راستای تبیین و ارائه فرهنگ دینی، پرداختن به مباحثی درباره فرهنگ روابط اجتماعی بر پایه مبانی قرآنی و روایی تدوین شده است.
بسیاری از ناهنجاری ها، هرج و مرج ها، سرخوردگی، احساس بی هویتی و شکست ها؛ حاصل بی نظمی و فرار از انضباط است. از سوی دیگر نظم مداری آثاری چون آرامش، سرعت، پیشرفت، خلاقیت، بهره وری و دوری از تنش و تعارض را در پی دارد.
از مباحث تبیین شده در این کتاب می توان به مؤلفه ها و عناصر نظم، عرصه های نظم، راه های ایجاد نظم، کارکردهای نظم، آسیب شناسی نظم، پیامدهای بی نظمی و راه های گریز از بی نظمی اشاره کرد.
در بخشی از این کتاب با عنوان نظم رفتاری آمده است:«نظم در رفتار، حوزه دیگری از نظم شخصی است که تمام رفتارهای شخص را در ارتباط با خود فرا می گیرد. شخصی که در رفتار درونی خویش در پی نظم یافتگی است، سعی در خود شناسی، صداقت با خویش، محاسبه نظم، حفظ عزت نفس و کنترل خود دارد. چنین افرادی افزون بر موارد یاد شده در کردار روزانه خویش نیز منظم می باشند. مواردی چون نظم در عبادت، رسیدگی به خانواده، توزیع زمان برای تحصیل و پژوهش، نوشتن، خوردن، راه رفتن و خوابیدن؛ داخل در حوزه نظم رفتاری است که دین بر آن انگشت نهاده و برای آن برنامه و ترتیبی ویژه ارائه کرده است.»
در بخش دیگری از این کتاب تأمین نیازهای معیشتی را از عوامل نظم و انضباط قلمداد کرده و آورده است:«تأمین مطلوب و توجه خاص به نیازهای معیشتی مردم و جلب رضایت آنها از عوامل نظم و انضباط اجتماعی است. این امر باعث رضایت، آسودگی خاطر و آرامش کارکنان و دوری آنان از پریشان حالی می شود. از آن طرف دغدغه معاش و نیازهای مادی، تحقق نظم را تباه یا دشوار می کند. نیازمندی عامل گرایش به ظلم و رعایت نکردن عدالت به شمار می آید.»
کتاب مهارت نظم و انضباط فردی و اجتماعی به قلم علی جلاییان اکبرنیا، جلد دوم از سری کتاب های فرهنگ روابط اجتماعی در آموزه های دینی است که از سوی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، در 74 صفحه با قطع پالتویی و شمارگان دوهزار نسخه، در اردیبهشت ماه سال جاری منتشر شد.
منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS