مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز هماهنگی توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی گفت: آیین نام توسعه قرآنی کشور تا چند هفته دیگر به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بررسی و تصویب ارسال خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، حسین خواجه پیری ظهر امروز در نشست بررسی چشم انداز قرآن پژوهی کشور افزود: در گذشته افرادی در شورای عالی انقلاب فرهنگی گردهم آمدند و به این نتیجه رسیدند که فرهنگستان قرآن تشکیل شود و به همین منظور اساسنامه ای تنظیم شد.
رئیس مرکز هماهنگی توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی گفت: ولی وقتی برای تصویب عرضه شد نظرات برخی افراد که مدعی بودند فرهنگستان علوم انسانی وجود دارد پس نیازی به تشکیل فرهنگستان قرآن نیست، موجب بهت جامعه قرآنی شد به همین دلیل این گروه تصمیم به خروج این مصوبه از دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی کرد.
وی افزود: به همین منظور طرح مشترکی بین مجلس و سازمان تبلیغات اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شد که به عنوان سند توسعه راهبردی و آیین نامه توسعه قرآنی کشور تصویب شد.
خواجه پیری خاطر نشان کرد: پس از ارائه این طرح به شورای مهندسی کشور کارهای مناسبی صورت گرفت که باعث شد این سند در شورای مهندسی کشور تصویب شود که این مصوبه تا چند هفته دیگر به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بررسی و تصویب ارسال خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اعضای شورای ترویج و توسعه فعالیت های قرآنی سه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و علوم و تحقیقات هستند، افزود: بسته قرآنی که تهیه شده ضمن هماهنگی با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری راهبردهای کلان و نقاط ضعف و قوت و سیاستهای اجرایی برای توسعه و ترویج قرآن دو کشور را مورد بررسی قرار داده است.
خواجه پیری خاطرنشان کرد: آموزش سواد قرآنی به 25 درصد جوانان بالای 15 سال، اختصاص یک درصد بودجه پژوهشی به پژوهشهای قرآنی و عترت، احراز 100 درصدی معلمان آموزش قرآن از اهداف این طرح است .
مشاور وزیر ارشاد در پایان سخنان خود گفت: این نشست در آینده در تهران و قم نیر برگزار خواهد شد.
در ادامه جعفر نکونام عضو هیئت علمی دانشگاه قم و مدیر مسئول پژوهش نامه قرآن و حدیث به بیان وضعیت موجود پژوهش در کشور و فاصله آن با وضعیت مطلوب پرداخت.
وی با اشاره به روشهای پژوهش و کمبودها و مشکلات آن گفت: اگر قرآن بخواهد به درد جامعه امروز بخورد باید تحقیقات کابردی در قرآن انجام شود ولی متاسفانه روش شایسته ای برای تحقیق در رشته قرآن و حدیث ارائه نشده است.
مدرس دانشگاه قم افزود: ما به دلیل ترس از شبهات موضوعات را مطرح نمی کنیم و نه تنها شبهه پرداز را مورد تشویق قرار نمی دهیم بلکه او را مصوع المنبر و سخنرانی می کنیم.
وی گفت: ایجاد شبهه است که موجب پژوهش و تعالی می شود و باید فضایی را در کشور بوجود آوریم که افراد بدون هیچ واهمه ای موضوعات را مطرح کنند.
وی با اشاره به ایجاد کرسی های نظریه پردازی در قم گفت: خوشبختانه حرکت خوبی آغاز شده است که مورد استقبال رهبر معظم انقلاب نیز واقع شده است و امیدواریم با رفع موانع و ضعف ها در حوزه پژوهش به گسترش دانش کمک کنیم.
نشست بررسی چشم انداز قران پژوهی کشور با دو رویکرد علمی ترویجی و علمی پژوهشی در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با حضور مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس مرکز هماهنگی توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی و جمعی از طلاب حوزه علمیه برگزار شد.
منبع: