دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بزرگداشت اقبال لاهوری در زادگاهش برگزار شد.

No image
بزرگداشت اقبال لاهوری در زادگاهش برگزار شد.
مراسم بزرگداشت علامه محمد اقبال لاهوری به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران و با همکاری انجمن بانوان فارسی لاهور در این شهر برگزار شد.
 
به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این مراسم روز یکشنبه 10 آذرماه در سالن امام رضا(ع) خانه فرهنگ ایران برگزار شد.                            
این مراسم با حضور خرازی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران و عباسی و نادربابا سرپرستان سابق و فعلی خانه فرهنگ و اسلم انصاری شاعر معروف فارسی‌گوی پاکستان که صاحب کتاب‌ها و دیوان‌هایی به زبان فارسی، اردو، انگلیسی و سرائیکی هستند به همراه شخصیت‌های فرهنگی، دانشگاهی و ادبی لاهور برگزار شد.                                  
در ابتدای این مراسم، خالده آفتاب رئیس انجمن بانوان فارسی لاهور استاد زبان و ادبیات فارسی گزارشی از فعالیت‌های فرهنگی و ادبی انجمن بانوان فارسی ارائه کرد و گفت: یک مجله ادبی به نام «شاخ نبات» به چاپ رسانده است.                                                              
«آفتاب اصغر» گفت: اسلم انصاری یکی از نوابغ روزگار زبان و ادبیات اردو و فارسی هستند. که در منطقه سرائیکی زبانان، به نام علامه اسلم انصاری معروف هستند. او واقعا به زبان و ادبیات اردو و فارسی تبحر کاملی دارند و بیتشر به زبان فارسی و اردو شعر می‌سرایند.                              
سپس "اسلم انصاری" در خصوص علامه اقبال و زبان فارسی گفت: زبان فارسی در این منطقه شبه قاره تاریخچه هزار ساله دارد علامه اقبال هم در زمان کودکی خود از علامه میر حسن زبان فارسی را یاد گرفته بودند. ایشان می‌دانستند که علم فلسفه را می‌توان فقط به زبان فارسی بخوبی بیان کرد. علامه اقبال به سبک‌های مختلفی شعری شعرهای فارسی خود را سروده بودند. در لندن یکی از دوستان از علامه خواهش کردند که شعرهای فارسی خود را ارائه بنمایید. علامه اقبال جواب داد که من فقط دو سه تا غزل به فارسی سروده ام و بطور مرتب به فارسی شعر نمی سرایم. اما به علت نشست آنروز یک تحریکی در وجود علامه اقبال پیدا گردید و ایشان در همان شب شعر سرودن به فارسی را آغاز نمودند.                  
عبدالرضا عباسی، سرپرست سابق خانه فرهنگ ایران گفت: علامه اقبال در خصوص اسلام و پیامبر اسلام شعرهایی سروده اند. اقبال در اولین مثنوی خود، اسرار خودی فرموده اند که خودشناسی خیلی مهم است و برای حاصل نمودن خودشناسی شناختن مقام و مرتبت پیغمبر اسلام خیلی ضروری می باشد.اقبال می گویند:
در دل مسلم مقام مصطفی است                               
آبروی ما ز نام مصطفی است                                    
وی افزود: اگر ما می خواهیم مسلمان واقعی بشویم و به سعادت ابدی برسیم. باید حضرت محمد(ص) را خوب بشناسیم و به ایشان عشق بورزیم. علامه اقبال در اشعار دیگر خود حضرت رسول خدا(ص) را معشوق نهائی همه مسلمانها قرار می دهند. هدف از بیان نمودن این حرفها خوب شناختن معارف و مطالب اسلام و قرآن می باشد.                     
حنا زهرا از دانشکده وحدت رود شعری ازکلام اقبال را به لحن داودی تقدیم نمودند که مورد توجه و علاقه حضار قرار گرفت.                         
"سعید خرازی" سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ضمن سخنرانی خود از خانه فرهنگ ایران و انجمن بانون فارسی جهت برگزاری جلسه تجلیل اقبال لاهوری تشکر ویژه ای نمود و اظهار داشت: یکی از مهمترین عوامل و عناصری که روابط ایران و پاکستان را تحکیم می دهد شخصیت علامه اقبال لاهوری می باشد.                             
وی افزود:ما باید افکار اقبال را خوب بفهمیم تا بتوانیم به سعادت ابدی برسیم. بیشتر کلام اقبال به زبان فارسی می باشد. کتابهای زیادی در ایران درباره علامه اقبال به چاپ رسیده است. رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران آیت الله خامنه ای بعنوان یک اقبال شناس و اقبال فهم شعرهای علامه را از معجزات شعری قرارداده اند. ایشان در کنفرانس علامه اقبال اظهار داشتند که اقبال از ایران معاصر خود نومید بودند و در اینده ورود یک مرد بزرگ را پیش بینی کرده بودند که بیت ذیل اشاره ای به جمهوری اسلامی ایران دارد .
می رسد مردی که زنجیر غلامان بشکند                                
دیده ام از روزن دیوار زندان شما                                 
وی گفت: اگر امروز اقبال بین ما بود حتما از اوضاع فعلی مسلمانها راضی نبود چون امروزه مسلمانان در سراسر جهان مورد ظلم و تهاجم قرار گرفته اند.ما مسلمانان نیاز شدیدی داریم که افکار و مطالب علامه اقبال را خوب بشناسم تا بتوانیم از بحران های گوناگونی بیرون بیایم.       
در پایان خرازی و عباسی هدیه ای به عنوان یادبود به اسلم انصاری تقدیم کردند.
 
 
منبع: www.farsnews.ir
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS