دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قواعد فقه جزایی منتشر کرد

No image
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قواعد فقه جزایی منتشر کرد
رسا، سرویس فرهنگی ـ کتاب قواعد فقه جزایی نوشته احمد حاجی ده‌آبادی به همت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب قواعد فقه جزایی به بررسی قواعد خاص باب‌های حدود، تعزیرات، قصاص و دیات می‌پردازد و از این رهگذر سی قاعده فقهی را به تفصیل بررسی می‌کند.
نویسنده در این کتاب پس از بررسی مفاهیم واژگان و مستندات هر قاعده، به بررسی جایگاه آن در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران می‌پردازد و به تناسب هر قاعده، قوانین، آیین‌نامه، بخش‌نامه‌ها و آرای دادگاه‌ها را نقد و بررسی می‌کند.
قواعد درأ، تکرار جرم حدی، تعدد جرم حدی، عدم سقوط حد با توبه قبل از اثبات، عدم سقوط حد با توبه پس از شهادت شهود، اختیار امام در عفو اقرار کننده به حد، عدم پذیرش انکار پس از اقرار به حد جز در مورد حد رجم، عدم سقوط حد با عارض‌شدن جنون، لزوم اجرای فوری حد، ناروا بودن اجرای حد در سرزمین دشمن، ناروا بودن اجرای حد به وسیله کسی که حدی برعهده او است، پذیرفته‌نشدن کفالت و شفاعت در حدود، قابل تعذیر بودن ارتکاب هر عمل حرام و لزوم کمتر بودن مقدار تعزیر از حد در بخش قواعد باب حدود و تعزیرات مورد بررسی قرار گرفته است.
در بخش قواعد باب قصاص قاعده تداخل قصاص، لزوم پرداخت دیه پیش از قصاص از سوی قصاص کننده، خطایی بودن جنایت‌های عمدی صبی، دیوانه و نابینا، برابری زن ومرد در قصاص مادون نفس، مجاز‌نبودن مجازات جانی به بیش از جانش، عدم سقوط قصاص با عروض جنون پس از ارتکاب جنایت و قاعده نبودن قصاص برای کسی که قصاص نمی‌شود، بررسی شده است.
قاعده دیه اعضای یکی و دوتایی، دیه فلج کردن اعضا، دیه از بین‌بردن عضو فلج، ارش، برابری زن و مرد در دیه مادون نفس، ثبوت دیه در صورت عدم امکان قصاص، تداخل دیات و قاعده هدر نشدن خون مسلمان از قواعد باب دیات است که در این کتاب به تفصیل به آن پرداخته شده است.
مقدمه این کتاب در‌بردارنده تبیین مفهوم و اقسام قاعده فقهی و مقایسه آن با مفاهیم مشابهی همچون مسأله اصولی، مسأله فقهی، ضابطه فقهی و حکم شرعی است.
قابل ذکر است، کتاب قواعد فقه جزایی، نوشته احمد حاجی ده‌آبادی در 508 صفحه و با شمارگان هزار نسخه برای نخستین‌بار در سال 87 به همت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است.
گفتنی است، علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب به نشانی www.rihu.ac.ir مراجعه کنند و یا با شماره‌ 21111-0251 تماس بگیرند.
منبع:
www.rasanews.com 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS