دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

فرهنگ وجوه زیبایی شناختی را تداعی می کند

No image
فرهنگ وجوه زیبایی شناختی را تداعی می کند دکتر سراج الدین طی سخنرانی در موسسه مطالعات اسماعیلی لندن فرهنگ را به عنوان یک کلیت پیچیده از مشخصه‌های معنوی، مادی، عقلانی و احساسی توصیف کرد که شامل بیان‌های زیبایی‌شناختی نیز هست.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر اسماعیل سراج الدین به کاوش در تجلی‌های معماری و هنری گذشته و حال جهان اسلام در سخنرانی‌اش با عنوان "مدرنیزاسیون و هویت فرهنگی در اسلام" در ششمین سخنرانی از سلسله سخنرانی‌های «اسلام‌ و مسلمانان معاصر» در محل مؤسسه‌ مطالعات اسماعیلی پرداخت.
دکتر سراج الدین در ابتدا به مروری کلی بر ساختار در هم شکسته‌ منظرهای جهانی معاصر پرداخت که از سویی برندگان اقتصادی و اجتماعی را دارد و از سوی دیگر در آن شاهد فقر و به حاشیه رانده شدن شدید عده‌ای دیگر هستیم.
وی سپس به بررسی تأثیر این جریان بر فرهنگهای عمومی پرداخت. دکتر سراج الدین فرهنگ را به عنوان «یک کلیت پیچیده از مشخصه‌های معنوی، مادی، عقلانی و احساسی» توصیف کرد که «یک جامعه یا گروه اجتماعی را مشخص می‌کنند». به این ترتیب، فرهنگ نه تنها شامل نظام‌های ارزشی، سنت‌ها و باورهای یک جامعه است بلکه شامل بیان‌های زیبایی‌شناختی آن نیز هست.
دکتر سراج الدین دوگانه‌های «مدرن و سنتی»، «فناوری پیشرفته و فناوری ضعیف»، «مادی‌گرایی و معنویت» و «مسلمان و غیر مسلمان» را به چالش گرفت که در فرهنگ عامه رخنه کرده‌اند. او از نمونه‌های هنری متعددی از دوره‌ ماقبل مدرن استفاده کرد و آنها را در کنار آثار نقاشان مدرنی همچون موندرین و گیاکومتی قرار داد تا پیوستگی‌های چشمگیر میان آن‌ها را نشان دهد.
وی استدلال کرد که هنرمنان و معماران در یک چهارچوب فرهنگی پویا کار می‌کنند، اما وقتی جایی که به «فروپاشی قواعد» می‌رسیم، نتیجه فقدان یک هویت یکپارچه و در نتیجه معنادار است.
رئیس کتابخانه‌ اسکندریه با استفاده از مثال‌های مساجد سراسر جهان نشان داد که چگونه سبک‌های ساختمانی نشان دهنده‌ تفسیر دوباره یا فروپاشی چهارچوب فرهنگی است – به ویژه در رهیافت‌های معاصر تا زمان سنان معمار ترکیه‌ای قرن شانزدهم.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
Powered by TayaCMS