دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مروری بر کارکردهای نمایشگاه کتاب لندن / هم‌اندیشی به جای عرضه کتاب

No image
مروری بر کارکردهای نمایشگاه کتاب لندن / هم‌اندیشی به جای عرضه کتاب خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب: سی و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب لندن از ‪ ۱۴‬تا ‪ ۱۶‬آوریل امسال در مجموعه نمایشگاهی ارلز کورت و با شرکت حدود ‪۲۳‬ هزار موسسه دولتی و خصوصی از ‪ ۵۷‬کشور جهان برگزار شد. آنچه می خوانید برگرفته از گزارش علی محمد حلمی رایزن فرهنگی ایران در لندن است.
نمایشگاه کتاب لندن که از بزرگترین رویدادهای فرهنگی بین‌المللی به شمار می رود، محلی برای عرضه مستقیم کتاب به مشتریان نبوده و به جای آن به جنبه‌های اقتصادی، تبادل حق مالکیت مادی و معنوی، ارتباط ناشران و مولفان و جنبه‌های کارگاهی، آموزشی و فناوری صنعت نشر توجه دارد.
در نمایشگاه کتاب لندن برخلاف تصور عمومی که از یک نمایشگاه سنتی کتاب وجود دارد، هیچ اثری از ازدحام مشتریان معمولی برای خرید مستقیم کالاهای فرهنگی از قبیل کتاب مشاهده نمی‌شود.
در عوض ناشران، نویسندگان، مترجمان، چاپخانه داران، مباشران چاپ کتاب و دیگر دست اندرکاران نشر الکترونیک، دیجیتال و سنتی به صورتی فشرده و نفس گیر در حال مذاکره، عقد قرارداد و شرکت در کارگاه‌های تخصصی، جلسات توجیهی، میزگردها و هم اندیشی‌های کوچک مشاهده می‌شوند.
گستره شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه عبارت است از نویسندگان، ناشران، کتاب فروشان، توزیع‌کنندگان کلان و خرد داخلی و بین‌المللی، انجمن‌های تجارت کتاب، کتابخانه‌های خصوصی و دولتی و مراکز آموزشی.
همچنین نمایندگان رسانه‌های الکترونیکی، تولیدکنندگان رسانه‌های تصویری، مراکز اطلاع رسانی بهداشتی، مراکز تولید و توزیع عکس، مشاغل مرتبط با اطلاع رسانی حرفه‌ای، آژانس‌های ادبی، چاپخانه‌ها و تامین کننده مواد اولیه آنها، مراکز تبلیغ کالاهای فرهنگی و انجمن‌های دانش آموزی در این مناسبت شرکت می‌کنند.
موضوع امسال نمایشگاه کتاب لندن تمرکز بر بازار کتاب جهان عرب بود و طی سه روز، سخنرانی ها، نمایشگاه‌های ویژه، کارگاه‌های آموزشی و همایشهای تخصصی متنوعی در پیرامون این موضوع برگزار شد.
برخی موضوعاتی که در زمینه نگارش و صنعت نشر کتاب در جهان عرب در نمایشگاه کتاب لندن ارائه شد از این قرارند: ترجمه‌های ادبیات معاصر عرب، داستان، خاطرات و شعر، نمایشگاه تخصصی کتاب به زبان عربی در کالج سلطنتی هنر، فستیوال ادبیات عرب توسط انجمن بین‌المللی قلم، آشنایی با سه نویسنده جوان عرب، جایزه بین‌المللی ناشر جوان سال به کشورهای مصر، لبنان، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و یمن.
در بخشی از دیدار با نویسندگان برجسته جهان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب لندن این نویسندگان به ارائه تازه‌ترین آثار خود و دیدار با ناشران و مترجمان پرداختند: سباستیان فالکز داستان نویس انگلیسی، علا اسوانی روزنامه نگار و داستان نویس مصری و فرانچسکا سایمون نویسنده آمریکایی.
نمایشگاه بین‌المللی کتاب لندن از نظر کمیت و کیفیت حضور دست اندرکاران بخش‌های صنایع نشر، دومین رویداد مهم انتشاراتی در عرصه مبادلات و تجارت کتاب و نشر جهان پس از نمایشگاه فرانکفورت محسوب می‌شود.
نمایشگاه کتاب لندن اگرچه حدود چهار دهه قبل در ابعادی بسیار کوچکتر از نمایشگاه‌هایی مانند فرانکفورت کار خود را آغاز کرد ولی به مرور توانست در عرصه فناوری صنعت نشر، آموزش تازه‌ترین روش‌های جهانی انتشارات و بازار انتقال حق ترجمه و بازنشر آثار توسط ناشران به همکاران خارجی خود به جایگاه خاصی دست یابد.
با این وجود، به نظر می‌رسد ناشران ایرانی با دور ماندن از بازار جهانی نشر چه به عنوان صاحبان آثار متعدد درخور نشر در عرصه جهانی و چه به عنوان میزبان چاپ آثار ناشران خارجی در ایران و همچنین به علت عدم پذیرش قانون حمایت از حقوق مولف و ناشر (کپی رایت) در سطح گسترده‌ای از مزایای بالقوه شرکت در این نمایشگاه به دور مانده اند.
از نکات قابل توجه در نمایشگاه امسال، غیبت ناشران خصوصی ایرانی در مقایسه با سال قبل بود. بر اساس اعلام مسئولان برگزاری این نمایشگاه برخلاف سال گذشته، امسال هیچ ناشر خصوصی از ایران برای حضور در این رویداد بزرگ فرهنگی بین‌المللی ثبت نام نکرد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

سینمای پناهنده ; به بهانه اکران فیلم سینمایی تگزاس

سینمای پناهنده ; به بهانه اکران فیلم سینمایی تگزاس

نمایش فیلم تگزاس در روزهای اخیر نشان می دهد که مسعود اطیابی تغییر بزرگی در رویه فیلمسازی خود داده است. او که پیش از این با فیلمی درباره حوادث هشتاد و هشت نشان داده بود که در فکر پرداختن به مسائل جدی و حرکت در راستای سینمای اجتماعی است، حالا با تگزاس به جریان فیلم های پرفروشی پیوسته که اتفاقا بر خلاف فیلم قبلی اش دچار موانع ممیزی و عدم مجوز اکران نشده و با توجه به فضای سینمای ایران، سود قابل توجه‌ی را به جیب تهیه کننده واریز می کند.
مصادره و ماجرای غم انگیز زن در سینما

مصادره و ماجرای غم انگیز زن در سینما

هنوز و بعد از گذشت حدود سه ماه از جشنواره فیلم فجر(سی و ششم) و دیدن فیلم سینمایی مصادره ، طعم تلخ تماشای آن هم زمان با اکران های نوروزی و فروش بالای این فیلم ذایقه ام را می آزارد. مصادره را شاید بتوان اروتیک ترین فیلم سینمای ایران پس از انقلاب برشمرد. این فیلم به شدت بیمار است و گویا به جز شوخی های سخیف جنسی حتی با دستمایه کردن یک کودک یا نوجوان راهی برای خندان و شادکردن مخاطبانش ندارد.
گل دادن درخت پیر ; نگاهی به فیلم خجالت نکش

گل دادن درخت پیر ; نگاهی به فیلم خجالت نکش

خجالت نکش، یک فیلم مفرح است. فرحبخشی این فیلم نه از شوخی ها و تکه کلام ها، بلکه به جهت دنیای درونی فیلم است. دنیایی که در آن کودکی متولد می شود و پیری و گذر سن، مانعی برای زایش نیست. در روستای کوچک و کم جمعیت مهمت اباد، 231 نفر زندگی می کنند و این فیلم به ما می گوید که این جمعیت چگونه به اندازه یک نفر بیشتر می شود.
خوک های آوازه خوان ; نگاهی به فیلم خوک

خوک های آوازه خوان ; نگاهی به فیلم خوک

اگر تلاش فیلم خوک در این است که یک کمدی متفاوت در سینمای ایران باشد، باید گفت که در این کار موفق شده است. این فیلم توجهی به شوخی ها کلامی و متدوال در سینمای طنز ندارد. تا حد زیادی می کوشد که از مزیت های واقعیت استفاده کند و در مناسبات انسانی و روابط فردی آدم ها دخل و تصرفی نکند و همزمان از سوی دیگر پیروزمندانه از میدان واقعیت بیرون بیاید بدون آنکه هیچ باج و امتیازی به آنچه که ما واقعیت صدایش می کنیم داده باشد؛ خوک خود را در واقعیت محدود نمی کند.
فیلشاه، آغاز راهی جریان‌ساز در انیمیشن بومی

فیلشاه، آغاز راهی جریان‌ساز در انیمیشن بومی

صحبت از انیمیشنی سینمایی است که در فرم، تکنیک و ارائه مفاهیم به استاندارهای جهانی نزدیک شده و سعی دارد به‌دور از شعار و کلیشه به یک مقطع تاریخی با رگه‌های دینی بپردازد و آغازکننده راهی جریان‌ساز برای صنعت سینمایی انیمیشن در ایران باشد.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
نقد دو مقاله «بیگ بنگ در قرآن»و «قرآن و پیدایش جهان، قضیه پدید آمدن کائنات از دود»

نقد دو مقاله «بیگ بنگ در قرآن»و «قرآن و پیدایش جهان، قضیه پدید آمدن کائنات از دود»

قرآن کریم آخرین سروش آسمانی است که بر آخرین پیامبر؛ یعنی حضرت محمد(ص) فرود آمد و جهانیان را به نور و کمال هدایت کرد.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʅ) علی(ع) و رابطه‌ او با ایرانیان

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (5) علی(ع) و رابطه‌ او با ایرانیان

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS