دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

معنویت دانش‌آموزان ؛ قربانی ضعف محتوایی کتابهای دینی

No image
معنویت دانش‌آموزان ؛ قربانی ضعف محتوایی کتابهای دینی مدرسه، بستری سازنده و ارزشمند برای شکوفایی علمی، فکری و معرفتی دانش آموزان است، شک نیست کتابهای دینی یکی از ضرورتهای سازنده برای پرورش معنوی دانش آموزان بوده و توجه به محتوای آن به منظور تأثیرگذاری ارزشمند و تربیتی پویا و بالنده، انکارناپذیر است .
لازم است محتوای کتابهای دینی به نحوی بررسی شود که دانش آموزان در زندگی خود به صورت کاربردی از این مفاهیم بهره مند شوند و تنها برای کسب نمره قبولی از کتابهای درسی دینی استفاده نکنند .
اگر نظریه های مطرح شده در کتابهای دینی بر اساس نیاز دانش آموزان نوشته شده باشند این امکان را به آنان می دهد که از این نظریه ها به صورت عملی و کاربردی در زندگی خود استفاده کنند. از این رو نیازسنجی دانش آموزان در گروه های سنی مختلف بسیار ضروری است .
در راستای اصلاح کتابهای دینی فعالیتهایی انجام شده که برخی به سرانجام کامل نرسیده و آنهایی نیز که اجرایی شده اند کافی و قوی نیستند .
دانش آموزان باید شاهد این امر باشند که سیره انبیاء و اولیاء که در مباحث نظری درسی مطرح می شود در رفتار مربیان و معلمان نیز نمایان است از این رو در می یابند این مفاهیم برای مربیان هم دارای اهمیت بسیاری است و به طور طبیعی در چنین شرایطی پذیرش دانش آموز و عمل کردن به مبانی و مباحث طرح شده، افزایش خواهد یافت .
در نظام آموزشی ما بیش از آنکه به کیفیت موضوعات و مطالب درسی توجه شود به کمیت آنها توجه می شود و از این رو دانش آموزان پس از پایان دوران تحصیل خود از آموخته های کتابهای درسی مطلبی را به یاد نمی آورند و اغلب مطالبی که در قالب دروس نظری به آنها ارائه شده در زندگی فردی و اجتماعی فارغ التحصیلان مدارس کاربردی ندارد .
کتابهای درسی دینی باید طوری طراحی شوند که مفهوم واقعی دینی داشته باشند و علاوه بر این در جمع بندی دروس دیگر نیز مباحث دینی مشهود باشد تا به صورت همه جانبه به این مباحث پرداخته شده باشد .
محتوای برخی از کتابهای درسی به زمانهای گذشته برمی گردد و از این رو حجم دروس ارتباطی با نیاز دانش آموزان و شرایط جامعه ندارد در صورتی که لازم است این موضوع در تألیف کتابهای دینی مد نظر قرار گیرد و با بازنگری جامع، کامل و کارشناسی شده مطالب کتابهای دینی به شکلی تغییر و بازنویسی شوند که بیشترین نقش را در زندگی فردی و اجتماعی داشته، سازندگی فکری و روحی دانش آموزان را موجب شوند .
بی تردید کتابهای درسی ما باید بر اساس فرهنگ کشور خودمان و با توجه به نیازهای دانش آموزان ایرانی بازنگری و تألیف شوند از این رو نباید در تألیف کتابهای درسی از الگوهای موجود در کشورهای دیگر استفاده کنیم .
هدفمندی و قانون مندی در تألیف کتابهای درسی دینی ضرورتی انکارناپذیر است، چنانچه دانش آموزان در پایان هر مقطع به لحاظ اخلاقی و شخصیتی تغییرات اساسی کرده و پایه های معنوی و دینی آنها تقویت یابد .
در شرایطی که دانش آموزان امروز را آسیبهای مختلف تهدید می کند و به تازگی نیز موضوع اعتیاد بیش از 30 هزار دانش آموزان نگرانیهای بسیاری را موجب شده است، توجه به امر پرورش ابعاد روحی و معنوی دانش آموزان موضوع بسیار مهمی است که نباید بی تفاوت از کنار آن گذشت، چه بسا کم توجهی های سالهای گذشته، ما را امروز با چنین مشکلی مواجه کرده است .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
Powered by TayaCMS