دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

هفتاد وچهارمین شماره فصلنامه رسانه منتشر شد

No image
هفتاد وچهارمین شماره فصلنامه رسانه منتشر شد
هفتاد و چهارمین شماره فصلنامه تخصصی علوم ارتباطات و روزنامه نگاری رسانه با موضوع "روزنامه نگاری بحران" منتشر شد.
 
کشور ایران از گذشته‌های دور با حجم قابل توجه‌ای از رویدادهای بحران‌زا (طبیعی و انسان ساخت) مواجه بوده است . به همین دلیل باید دانش و تجربیات روزنامه‌نگاری بحران در جهان را کسب و به روشی حرفه‌ای متناسب با جامعه ایران ارائه کنیم.  با توجه به عرصه جدید مدیریت بحران و مدیریت دانش‌، روزنامه‌نگاری بحران به عنوان پدیده‌ای نوین و ویژه مورد توجه قرار گرفته است. پس باید چه در عرصه نظری و چه در حوزه تجربی و حرفه‌ای کاوشی جدی به عمل آورد.                                   

سرفصلهایی مانند «ماهیت روزنامه‌نگاری بحران، سبک و شیوه‌ روزنامه‌نگاری بحران، نقش و کارکرد روزنامه‌نگاری بحران، و همچنین هدف روزنامه‌نگاری بحران می‌توانند تا حدودی بیانگر ویژگیهای بحران بوده و تفاوت این نوع روزنامه‌نگاری را با روزنامه‌نگاری مرسوم توضیح دهند.
 آنچه که بیشتر این نوع روزنامه‌نگاری را از روزنامه‌نگاری مرسوم خاص و ویژه می‌کند نقش رابطه‌ای روزنامه‌نگاری بحران میان مدیریت بحران و مردم است که در زمانی معین و البته محدود با توجه به کنشها و ساختار جامعه اتفاق می‌افتد. روزنامه ‌نگاری بحران حتی با اخلاق حرفه‌ای نیز رابطه‌های نزدیک دارد. در واقع دوگانه‌گراییهای اخلاقی و حرفه‌ای برای روزنامه‌نگار در رویدادهای بحرانی بیشتر بروز و ظهور می‌یابد.                 

 مجله رسانه‌ با بهره‌گیری از ادبیات تولید شده در این زمینه شماره اخیر را به این موضوع مهم اختصاص داده تا در معرفی و توسعه این حوزه از روزنامه‌نگاری نقشی ایفا کرده باشد.                    

فهرست مطالب این شماره فصلنامه رسانه عبارتنداز روزنامه‌نگاری بحران، رسانه‌ها و حوادث غیرمترقبه، مسعود خرسند؛ روزنامه‌نگاری بحران، دو تصویر ملی، دکتر محمدمهدی فرقانی؛ روزنامه‌نگاری، خطر و میهن‌پرستی، سیلویا و اسیبورد/ سهیلا صابری؛ ‌ارتباطات مخاطره، ارتباطات بحران، زمینه‌ها، مفاهیم و نظریه‌ها، دکتر هادی خانیکی؛ آموزش روزنامه‌نگاری بحران، امیرکاووس بالازاده؛ تهیه گزارش در زیر آتش، امنیت جانی و رفاه عاطفی خبرنگاران، هوارد تامبر/ فاطمه اقطاعی؛ مصاحبه با قربانیان و خانواده‌هایشان، گیتا علی‌آبادی؛ تراژدیها و روزنامه‌نگاران؛ راهنمایی برای پوشش خبری مؤثرتر، سمانه ناظریان؛ گرافیک و روزنامه‌نگاری بحران؛ گفتگو با قباد شیوا، محمدرضا خطیبی‌نژاد و رسول انبارداران؛ عکاسی و بحران، زنده روح کرمانی؛  فهرست گزیده مقالات ارتباطات جمعی در مطبوعات.
 به منظور استفاده بیشتر پژوهشگران و دانشجویان عرصه علوم ارتباطات متن کامل شماری از مقالات این شماره فصلنامه رسانه در بخش مقالات وب‌سایت درج شده است.
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
Powered by TayaCMS