دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کتاب امام علی(ع) و همگرایی اسلامی در عصر خلافت نوشته علی اکبر احمدپور از سوی بوستان کتاب منتشر شد.

No image
کتاب امام علی(ع) و همگرایی اسلامی در عصر خلافت نوشته علی اکبر احمدپور از سوی بوستان کتاب منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، علی اکبر احمدپور در سال 1337 در شهر خاف دیده به جهان گشود. تحصیلات خود را تا مقطع دکتری و سطح خارج فقه و اصول و تاریخ در محضر اساتیدی همچون حضرت آیت الله وحید خراسانی ، حضرت آیت الله میرزا جواد آقا تبریزی و آیت الله حسن‌زاده آملی ادامه داد.
کتاب امام علی(ع) و همگرایی اسلامی در عصر خلافت، همگرایی در سیره و گفتار امام علی(ع) را بررسی می کند. پس از بیان برخی مباحث مقدماتی و تعاریف، همگرایی از نظر قرآن و سنت و عقل و فطرت و زمینه‌های همگرایی چون منابع مشترک، عبادت‌های جمعی، اصول همسان، مهدویت، دوستی اهل بیت(ع) و موانع همگرایی چون ملی گرایی، جهالت، هواپرستی، مطلق اندیشی، فقدان خردورزی و غیره به بحث و بررسی گذاشته شده است.
سقیفه به عنوان نقطه آغازی بر واگرایی‌ها و مواضع امیرالمومنین(ع) در این‌باره توجه نگارنده اثر را به خود جلب می کند. بیعت با ایشان بازگشتی دوباره به همگرایی است که واکاوی ریشه های آن ضروری تلقی شده است. عرصه های همگرایی عنوان فصل مستقلی از کتاب است و به مواردی چون در جمعه و جماعات، احترام به عواطف مردم، سکوت و نرمش در موضع گیری ها، سفارش به همسویی، پرهیز ازطرح مسائل اختلاف برانگیز، مدارا در مورد خمس و فدک و غیره اشاره دارد.
پذیرش عضویت در شورا همراه با نقد آن و کوشش های اصلاحی به عنوان گامی دیگر از سوی وی در همگرایی اسلامی است که مطالب فصل پنجم را به خود اختصاص داده است.
روابط امام علی و عثمان و اتهام‌های وارده به امام و موضع عثمان در برابر ایشان و افشای دست های پنهان در قتل عثمان همگی نشان از اهداف اصلاح گرایانه امام در راه رسیدن به همگرایی داشت که فصل پایانی کتاب عهده دار تبیین آن است.
کتاب امام علی(ع) وهمگرایی اسلامی درعصر خلافت نوشته علی اکبر احمد پور در 308 صفحه از سوی بوستان کتاب منتشر شده و در دهمین همایش کتاب سال حوزه در سال جاری به عنوان برگزیده معرفی شده است.
 
منبع:
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
Powered by TayaCMS