دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کنگره بزرگداشت علامه شعرانی در قم برگزار شد.

No image
کنگره بزرگداشت علامه شعرانی در قم برگزار شد.
کنگره بزرگداشت علامه ابوالحسن شعرانی تهرانی، 29 آبان با حضور پژوهشگران و محققان حوزوی و دانشگاهی در دفتر پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در قم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کنگره بزرگداشت علامه ابوالحسن شعرانی تهرانی، چهارشنبه، 29 آبان با حضور پژوهشگران و محققان حوزوی و دانشگاهی در دفتر پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در قم برگزار شد.
در این همایش برخی از پژوهشگران و نویسندگان به ارائه مقالات خود پرداختند که فلسفه اصول از دیدگاه علامه شعرانی از سوی حجت الاسلام علی اکبر رشاد، دیدگاه فلسفه و کلامی علامه شعرانی، حجت الاسلام و المسلمین علی ربانی گلپایگانی، دیدگاه های قرآنی علامه شعرانی، حجت الاسلام محمد رضا غیاثی کرمانی، دیدگاه های نجومی علامه شعرانی، حجت الاسلام زمانی قمشه ای،دیدگاه های حدیثی علامه شعرانی، حجت الاسلام رحمان ستایش قرائت شد و در پایان مراسم خاطراتی از علامه شعرانی توسط آیت الله احمدی فقیه بیان شد.
در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: علامه شعرانی به تمام مسائل به صورت کامل تسلط داشت.
وی افزود: این عالم برجسته جهان تشیع دریایی از معلومات بود که فراتر از آن اخلاق، زهد و تقوایشان به چشم می آید و با تمام کمالات معنوی به صورت زاهدانه زندگی می کرد.
حجت الاسلام و المسلمین احمدی تصریح کرد: علامه شعرانی هرگز به زیورآلات دنیوی دل نبست و حتی می خواستند برای درمان بیماری اش از وجوهات استفاده کنند که مانع این اقدام شد و به قدری متواضع بود که می توان تجسم اخلاق را در چهره او دید.
وی تاکید کرد: شعرانی فلسفه اش سلسله معلومات عقلانی و استدلالی است و ترس از خدا حاصل حکمت او بود.
حجت الاسلام و المسلمین علی ربانی گلپایگانی از اساتید حوزه علمیه قم گفت: شعرانی از جامعیت قابل توجهی در حوزه معقول و منقول برخوردار بود.
وی افزود: علامه شعرانی تنها آگاه در رشته های مختلف علوم دینی، حکمی، کلامی و فقهی نبود و این گونه نبود که کشکولی از مطالب را در عرصه های عقلی و نقلی بداند؛ بلکه نظام دقیق عقلانی براندیشه و شخصیشان حاکمیت داشت.
این استاد حوزه علمیه قم، عقل مشربی و یقین باوری را برجسته ترین ویژگی شعرانی دانست و اظهار داشت: این علامه براساس عقل به معنای صحیح کلمه و با جهت گیری یقین در معرفت در همه حوزه های عقلی و نقلی و منقولی وارد می شد.
آیت الله استادی، امام جمعه موقت قم نیز گفت: عظمت علامه شعرانی به سبب تواضع، اخلاص، اعتدال و سخت کوشی اش بود.
وی افزود: علامه شعرانی با این که در میان مردم و مانند آن ها زندگی می کرد اما تواضع در چهره اش درخشان و برای خود و آثارش جایگاه ویژه ای قایل نبود.
امام جمعه موقت قم، آثار علامه شعرانی را بسیار ارزشمند و سودمند خواند و اظهار داشت: این علامه آثارش بسیار ارزشی بود، ولی بسیار ارزان فروش و به راحتی کتاب هایش در اختیار محققان و پژوهشگران قرار می گرفت و هرگز از آثار تالیفاتش دیناری با عنوان حق تالیف دریافت نکرد.
در پایان این همایش پیام آیت الله عبدالله جوادی آملی قرائت شد که در این پیام آیت الله جوادی آملی، علامه شعرانی را چهره درخشان، فلسفه اسلامی دانست و ارج نهادن به شخصیت شان را بسیار ارزشمند خواند.
گفتنی است، علامه شعرانی دوازدهم آبان ماه 1352 در سن 73 سالگی درگذشت و در جوار حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) به خاک سپرده شد. این عالم شیعی اگرچه شاگردان بزرگی همچون علامه حسن‌زاده‌آملی را به جامعه اسلامی معاصر تحویل داده است اما ابعاد شخصیتی‌اش مانند بسیاری از بزرگان دینی ما هنوز ناشناخته مانده است.
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
Powered by TayaCMS