دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

منبر «سلونی» امام علی (ع)

No image
منبر «سلونی» امام علی (ع)

پرسش:

امام علي(ع) در خطبه يا منبر «سلوني قبل ان تفقدوني» چه پاسخ هايي را به سؤال هاي مخاطبين خود ارائه داده اند؟

پاسخ:

در چهار بخش قبلي پاسخ به اين سؤال، امام علي(ع) به سيزده پرسش مخاطبين خود پاسخ هاي حکيمانه اي فرمودند. اينک در ادامه دنباله بحث را پي مي گيريم.

14- سائل چهاردهم از گوشه ديگر مسجد کوفه برخاست و پرسيد: يا علي! ما در زندگي چگونه به جنگ با سختي ها برويم؟

اميرالمؤمنين علي(ع) فرمود:

1- به مشکلات زندگي تان زمان بدهيد تا با گذشت زمان، مشکل برطرف شود.

2- شرايط بدتر را در نظر بگيريد تا تحمل آن شرايط موجود بر شما آسان شود.

3- ديگران را شاد کنيد، غم را از دل ديگران برباييد تا خداوند نيز غم را از دل شما بربايد و مشکل شما را حل کند.

4- محرم رازي داشته باشيد و مشکلات تان را با او در ميان بگذاريد تا تسکين پيدا کنيد.

5- به نقطه هاي مثبت و زيباي زندگي خود بيانديشيد.

اين سؤال کننده هم جواب سؤال خود را گرفت و نشست.

15- سائل پانزدهم از گوشه ديگر مسجد کوفه برخاست و پرسيد:

يا علی! آن پديده چه بود که زنده اش، مي آشاميد و مرده اش هم مي خورد؟

اميرالمؤمنين علي(ع) فرمود: عصاي موسي؛ موقعي که شاخه اي بر روي درخت بود، می‌آشاميد و موقعي که عصا شد، سحر ساحران را بلعيد و خورد.

اين سؤال کننده هم جواب سؤال خود را گرفت و نشست.

16- سائل بعدي از گوشه ديگر مسجد کوفه برخاست و پرسيد:

يا علی! اول درختي که روي زمين روييده، کدام درخت بود؟

اول چشمه اي که روي زمين جاري شد، کدام چشمه بود؟

اول سنگي که بر روي زمين قرار گرفت، کدام سنگ بود؟

اميرالمؤمنين علي(ع) فرمود:

اول درخت، خرما بود که حضرت آدم آن را با خود از بهشت به زمين آورد و آن را کاشت و تمام خرماهاي عالم از آن اول درخت عالم پديد آمد.

اما اول چشمه اي که بر روي زمين جاري شد، آب حيات بود که هر کس آن را بياشامد، زنده خواهد ماند، چنانکه خضر پيامبر آن را نوشيد و زنده باقي ماند.

و اول سنگي که بر روي زمين قرار گرفت، سنگ حجرالاسود بود که حضرت آدم آن را از بهشت به دنيا آورد و بر آن زاويه خانه کعبه نصب کرد، ابتدا از برف سفيدتر بود، بعد در اثر حسرت دست زدن کفار و مشرکين به آن، سياه شد (لذا به آن مي گويند حجرالاسود سنگ سياه) سؤال کننده شانزدهم هم جواب سؤال خود را گرفت و نشست.

  روزنامه كيهان، شماره 21654 به تاريخ 1/4/96، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

آیت الله سبحانی؛ جوانان برای حفظ اعتقادات خود به علمای اسلام رجوع کنند

آیت الله سبحانی؛ جوانان برای حفظ اعتقادات خود به علمای اسلام رجوع کنند

آیت الله جعفر سبحانی، دیروز در مسجد مقدس جمکران گفت: با جداشدن فرهنگ مهدویت و انتظار از تفکر دینی ما، چیزی از عقیده شیعی باقی نمی ماند.
رفع دغدغه‌های معاصر با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی

رفع دغدغه‌های معاصر با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی

جدا از تمرکز بسیاری از رسانه بر دیدار میان پادشاه عربستان و پاپ، گروه‌ها، جوامع و نهادهای دینی طی هفته ای که گذشت به بررسی سهم خود در بحران ایدز، زمینه های تازه همکاری، عرفان و رابطه علم و دین تمرکز کردند تا فصل تازه ای از دغدغه های معاصر خود را با بهره گیری از آموزه های دینی برطرف کنند .

پر بازدیدترین ها

No image

مهدی کیست ؟

قرآن و روزه از نگاه مهاتما گاندی

قرآن و روزه از نگاه مهاتما گاندی

" موهنداس کرمچند گاندهی " ، مشهور به " مهاتما گاندی " (1948-1869) رهبر بزرگ استقلال هند از یوغ استعمار انگلیس، از معدود رهبرانی بود که از روشهای معمول در مبارزات آزادیبخش استفاده نکرد، بلکه با سلاح عشق و ایمان و اهرم مبارزه منفی توانست به سلطه بی چون و چرای استعمار در کشورش پایان بخشد.
No image

حج اقساطی جایز نیست

Powered by TayaCMS