دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

افول غرب مدرن و تلاش برای تخریب اسلام

No image
افول غرب مدرن و تلاش برای تخریب اسلام

افول غرب مدرن و تلاش براي تخريب اسلام

مجتبی حدادی

یکی کردن مسلمانان و تروریست‌ها

بیش از چند دهه از مطرح شدن نظریه برخورد تمدن‌های ساموئل هانتینگتون نمی‌گذرد. در این نظریه هانتینگتون به جهان غرب هشدار داده است که در قرن آینده رویا رویی و برخورد جدی بین تمدنهای گوناگون و از آن جمله برخورد تمدنهای غرب با اتحاد تمدنهای اسلامی و کنفوسیوسی حتمی است. ساموئل هانتینگتون، آخرین مرحله تکامل درگیریهای عصر جدید را تحت عنوان برخورد تمدنها یاد می‌کند. آن طور که از شواهد و قراین بر می‌آید این نظریه تاکنون توانسته است در میان برخی از اندیشمندان خارجی و حتی داخلی رسوخ کند! امروزه بسیاری از فیلم‌ها و سریال ها، رمان‌ها و حتی بسیاری از تحلیل‌های سیاسی در جهان به سمت نبرد آخر الزمانی پیش رفته است به گونه‌ای که در میان غالب آثار هنری و فرهنگی غرب به خوبی این نگاه آرماگدونی حکمفرما شده است!چندی پیش نیز وقتی کشیش آمریکایی در ایالت فلوریدا خواست تا دلیل اقدام موهن خویش را در قبال کلام الله مجید توجیه کند صحبت‌های خویش را با این جمله آغاز کرد: دیگر زمان نبرد نهایی نزدیک شده است.

متاسفانه یکی از اساسی ترین مشکل‌ها که همیشه صاحب نظران و مفسران سیاسی با این مواجه بوده‌اند دریافت بی چون و چرای قالب‌های تحلیلی از غرب است. بی شک اگر ما نیز دیدمان نسبت به پایان دنیا از روزنه غرب مدرن باشد باید بپذیریم که توهین به قرآن اولین برگ از آغاز تصادم خونبار و مرگبار تمدن‌ها در اوایل قرن بیست و یکم است. با این حال لازم به نظر می‌رسد که اندکی بیشتر در خصوص ماهیت اقدامات غرب که رنگ و بوی آخر الزمانی به خود گرفته است تامل کنیم. طی چند سال اخیر سیاست‌های متعددی در سطح جهان علیه مسلمانان به راه افتاده که نشانگر دست‌های پرکارپشت پرده است. از سوی دیگر امروزه هر آنچه که در رسانه‌های غربی و علی الخصوص سینمای هالیوود تولید می‌شود به نحوی صحبت کردن از آخرالزمان است. آخرالزمانی که در آن غرب مدرن باید با تمسک به پدیده عشق انسانی در برابر نیروهای شر [ گفتنی است در اکثر فیلم‌ها و سریال‌های غربی شر مطلق از سرزمینی در شرق طلوع می‌کند ] ایستادگی می‌کند و جهان را نجات دهد. شاید مهمترین دلیل این اقدامات غرب را باید در فلسفه وجودی این تمدن دانست. در واقع می‌توان گفت ماهیت و ذات غرب مدرن به گونه ای است که خواهان ایجاد نگرانی و اضطراب در میان ابنای بشر است. اگر بخواهیم مهمترین مولفه ماهیت ساز غرب مدرن را شرح دهیم باید بگوییم در این تفکر انسان منقطع از وحی مدار هستی را تشکیل می‌دهد. اومانیسم، لذت محوری، تکیه بر علوم پوزیتیویستی و عقل ابزاری از مهمترین ارکان غرب مدرن است که انسان را به تدریج به وادی ضلالت رهنمون ساخته است. اما باید دانست پس از تقریبا یک صدسال از استقرار این گفتمان فکری بر غرب نتایج و پیامدهای خطرناک این تفکر به شدت محسوس و ملموس است. امروز تمدن غرب به تدریج به سمت نیهیلیسم و پوچ انگاری در حال حرکت است. راسیونالیسم که زمانی دین را از صحنه زندگی انسان‌ها بیرون کرده بود امروز به یک پدیده خود ویرانگر بدل شده است، پدیده‌ای که نتیجه آن چیزی جز یاس، ناامیدی و بی میلی نسبت به زندگی نیست. در چنین وضعیتی ایجاد یک دشمن فرضی و نگران ساختن افکار عمومی غرب در خصوص چنین موضوعی کاملا محتمل به نظر می‌رسد. امروز نظریه سازان در غرب درصدد آنند تا هر روز بیش از پیش انسان معاصر را درگیر ترس و وحشت کنند. ترس و وحشتی که در خلال آن یاس‌ها و ناامیدی‌ها که همگی ناشی از فراموش کردن اصل فطرت انسانی است به دیار نسیان سپرده می‌شوند.

نگاهی بر عملکرد رسانه‌های خبری تحلیلی غرب به خوبی ما را به این باور می‌رساند که پروژه اسلام هراسی، یکی کردن مسلمانان و تروریست‌ها و خشن جلوه دادن دین مبین اسلام از جمله اصول و برنامه‌های اولویت دار دنیای غرب است. از این روست که می‌توان اقدام اخیر اقلیتی صرف در ایالات متحده در توهین به قرآن مجید را نیز مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد.

این اقدام که در برابر سکوت معنا دار مقامات غربی و علی الخصوص کاخ سفید رخ داد حکایت از آغاز موج جدیدی از پروژه اسلام هراسی در غرب دارد. پروژه ای که هدف اصلی آن اغوای افکار عمومی غربی است. طی چندین ساله اخیر غرب به تدریج سعی کرده است تا به موضوعات تفرقه آمیز دامن بزند. انتشار کاریکاتور‌های توهین آمیز نسبت به پیامبر اکرم در دانمارک، منع ساخت مناره در سوئیس و هم اکنون توهین به کلام الله مجید در خیابان‌های آمریکا یک پروسه هدف دار است که در قفای آن اندیشه‌های صهیونیستی غنوده است. با این حال بایدت گفت اوضاع حداقل در منطقه خاورمیانه بر خلاف خواسته اسلام هراسان در حال رقم خوردن است و کشور هایی که پیش از آن نظام‌های لائیک داشتند یکی پس از دیگری با اعتراضات مردم مسلمان این منطقه روبه رو می‌شود که در واقع نمودی از گسترش موج اسلام خواهی با وجود تبلیغات منفی گسترده غرب در این زمینه است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
فلسفه چیست؟

فلسفه چیست؟

فلسفه حوزه‌ای از دانش بشری است که به پرسش و پاسخ درباره مسائل بسیار کلی و جایگاه انسان در آن می‌پردازد؛ مثلاً این که آیا جهان و ترکیب و فرآیندهای آن به طور کامل مادی است؟
رابطه علم و عمل

رابطه علم و عمل

علم و دانش بشری زمانی برای جامعه و مردم سودمند و مفید است که با عمل و اجرا همراه گردد یعنی عالم به علم و دانسته‌های خود عمل کرده و آن را با اشتیاق به دیگران نیز بیاموزد.
الخیر فی ماوقع

الخیر فی ماوقع

برای خیلی‌ها این پرسش مطرح می‌شود که چرا ما هر گاه با مصیبت و گرفتاری مواجه می‌شویم، و نخستین تحلیل و توصیف ما از آن این است که در آن خیری بوده است؟
Powered by TayaCMS