دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

دعا و افزایش روزی

پرسش: اینکه گفته می‌شود براساس آموزه‌های وحیانی دعا یکی از مهم ترین عوامل مؤثر در افزایش رزق و روزی انسان است، چگونه قابل تبیین است؟ لطفاً به نحو اجمال توضیح دهید.
دعا و افزایش روزی
دعا و افزایش روزی

پرسش: اینکه گفته می‌شود براساس آموزه‌های وحیانی دعا یکی از مهم ترین عوامل مؤثر در افزایش رزق و روزی انسان است، چگونه قابل تبیین است؟ لطفاً به نحو اجمال توضیح دهید.

پاسخ: بدون تردید براساس آموزه‌های وحیانی و فرهنگ دینی، عوامل مؤثر در افزایش رزق انسان، منحصر در عوامل مادی و ظاهری از قبیل سرمایه، کار و تلاش، تدبیر و آینده نگری و... نیست بلکه عوامل دیگری در ازدیاد رزق و روزی انسان مؤثر است که از نوع عوامل معنوی و باطنی محسوب می‌شوند که از جمله آنها دعا است. دلیل عقلانی این مطلب هم روشن است زیرا بر اساس جهان بینی توحیدی گنجینه‌های نعمت در خزائن الهی نهفته است که با کلید «راز و نیاز» می‌توان آنها را گشود و به قدر «نیاز» از آن بهره گرفت.

علی(ع) در این رابطه در نهج البلاغه نامه 31 می‌فرمایند: «از او در کارهایت استعانت می‌جویی و از خزائن رحمتش چیزهایی می‌خواهی که جز او کسی قادر به اعطاء آن نیست، مانند: عمر بیشتر، تندرستی بدن، و وسعت روزی، خداوند کلیدهای خزائنش را در دست تو قرار داده، زیرا به تو اجازه داده که از او درخواست کنی. بنابراین هرگاه خواستی می‌توانی به وسیله دعا درهای نعمت خدا را بگشایی و باران رحمت خدا را فرود آوری».

آری دعا سلاح چند منظوره مؤمنان است که از آن، در زمینه‌های نظامی، اقتصادی، سیاسی و... استفاده کرده و مشکلات خود را حل می‌کنند. دعا، در میدان کارزار، پشتوانه روحی رزمندگان و عامل غیبی پیروزی آنان و در میدان اقتصاد، موجب افزایش رزق آنان می‌شود.

پیامبر گرامی اسلام(ص) پیوسته مؤمنان را بر به کارگیری این سلاح تشویق نموده و می‌فرمایند: «دعا، اسلحه مؤمن و عمود (خیمه) دین و نور آسمان‌ها و زمین است. آیا شما را به سلاحی که شما را بر دشمنانتان پیروز و رزقتان را جاری کند، راهنمایی کنم؟

- آری ای رسول خدا!- خدایتان را شبانه روز بخوانید، چرا که دعا سلاح مؤمن است. (مکارم الاخلاق، ص 268) بالاتر از بهره مندی مادی از دعا، بهره برداری معنوی از آن است که در مقایسه دو بهره مادی و معنوی، سود مادی تنها بهانه ای برای به دست آوردن سود معنوی است.

امام صادق(ع) حکمت روشن نبودن راه تأمین رزق مؤمنان را، ایجاد زمینه ای برای زیاد دعا کردن آنان دانسته و می‌فرمایند: «خداوند عزوجل، ارزاق مؤمنان را از راه‌های غیرقابل پیش بینی برای آنان قرار داده است تا با نشناختن راه تأمین رزق خود، زیاد دعا کنند.» (وسایل الشیعه، ج 17، ص 51)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

حیات طیبه؛ حیاتی نورانی

در این بخش متن سخنرانی با عنوان حیات طیبه؛ حیاتی نورانی در موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام آورده شده است.
No image

حیات طیبه در سایه ولایت

در این بخش متن سخنرانی با عنوان حیات طیبه در سایه ولایت در موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام آورده شده است.
No image

حقیقت ولایت انبیا و ائمه (علیهم السلام)

متن سخنرانی حقیقت ولایت انبیا و ائمه (علیهم السلام) در موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام در این بخش قرار دارد.
No image

توسعه در جامعه ولایی

در این متن به توسعه در جامعه ولایی با موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام پرداخته شده است.
No image

تکامل انسانی در سایه پیروی از ولایت

در این متن به تکامل انسانی در سایه پیروی از ولایت با موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام پرداخته شده است.

پر بازدیدترین ها

No image

آموزه‌هاي قرآني خطبه فدكيه 4(ويژگي هاي پيامبر و اميرالمؤمنين عليهم السلام)

علی جان سفارش هایی دارم، نخست اینکه مرا شب غسل بده، شب کفنم کن و شب بدنم را به خاک بسپار؟! مگذار آن دو نفر بر بدنم نماز بخوانند و در تشییع جنازه ام حاضر گردند. علی جان! وقتی بدنم را به خاک سپردی، زود از کنار قبرم نرو؛ «اجْلِسْ عِنْدَ رَأْسِی» بالای سرم بنشین، برایم قرآن و دعا بخوان!
No image

آثار محبت اهل بیت علیهم‌ السلام

در این بخش متن سخنرانی با عنوان آثار محبت اهل بیت علیهم‌ السلام در موضوع محبت اهل بیت(علیه السلام) آورده شده است.
No image

رابطه قرآن و عترت

در این بخش متن سخنرانی با عنوان رابطه قرآن و عترت در موضوع مقامات اهل بیت(علیه السلام) آورده شده است.
Powered by TayaCMS