دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ماجرای اشک ها

می‌خواهم دو چیزی را مقایسه کنم که در عین اینکه تفاوت‌های بسیاری دارند ولی هدفشان یکی است.
ماجرای اشک ها
ماجرای اشک ها
نویسنده: زینب السادات حدادی

می‌خواهم دو چیزی را مقایسه کنم که در عین اینکه تفاوت‌های بسیاری دارند ولی هدفشان یکی است. هر چه می‌گردم چیزی با این شرایط پیدا نمی‌کنم. تصمیم گرفتم دو اشک را با یکدیگر مقایسه کنم. دو اشکی که از دو چشم متفاوت و به خاطر علتی متفاوت جاری می‌شوند. اشکی که از سر نفرت ریخته می‌شود و اشکی که از سر محبت بر گونه‌ها جاری می‌شود. درست است هر دو اشک‌اند و ظاهری یکسان دارند و یک جور نوشته می‌شوند ولی هر کدام حامل پیام‌های متفاوتی هستند. اشک از روی نفرت وقتی بوجود می‌آید که قلبت از چیزی یا کسی متنفر باشد تو از آن احساس آنقدر آزرده‌ای که همه نفرتت در قطره اشکی از قلبت خارج می‌کنی و حال آنکه اشک از روی محبت را می‌توان اینگونه گفت که قلبت آن قدر احساس محبت و همدردی می‌کند که تنها کاری که می‌تواند بکند جاری کردن اشک از قاب چشمان است. این اشک است که گاه از سر محبت سرازیر می‌شود و گاه از سر نفرت و هردو حامل پیام‌های مهمی هستند. اشک نفرت گرچه ظاهری معمولی دارد ولی اگر جاری شود شاید بتواند شخص را تسکین دهد. اشک محبت هم ظاهری معمولی دارد ولی در معنا قشنگ است. زیرا کسی که از سرنفرت اشک می‌ریزد را می‌توام آرام کرد ولی شخصی که اشک محبت می‌ریزد دیگران را با خود همراه می‌کند. دنیای اشک دنیای عجیبی است عجیب تر از آن این است که هر قطره اشک می‌تواند حامل پیامی جداگانه باشد و حاصل فکر و عملکرد قلب است. هر چه قلب از محبت سیر شود اشک‌هایت هم زیباتر است ولی هرچه قلبت از تنفر سیر باشد اشک‌هایت رنگ و بوی تنفر می‌گیرد در حالی که هر دو آنها یک ظاهر دارند. تا به حال به اشک‌های مادری که در فراغ فرزندش به سوگ نشسته است، نگاه کرده‌اید؟ او قلبش از محبت و عشق لبریز است ولی معشوقش را گم کرده و به دنبال پیداکردن آن است و اشک را از قاب صدفی‌اش رها می‌کند تا پیامش را به او برساند. حال به اشکی که یک فرد خشن می‌ریزد، بنگرید. ظاهرش با اشک آن مادر یکی است. اما شاید قلب فرد آکنده از نفرت و خشونت هم از این وضع خسته شده است و می‌خواهد بفهماند که دیگر نمی‌تواند مانند سنگی باشد و این کار را با اشک ریختن شروع می‌کند او تسکین می‌یابد ولی طولی نمی‌کشد که دوباره این نفرت به سراغش می‌آید. زیرا این نفرت ریشه گرفته، ریشه‌ای عمیق، ولی امیدهایی در قلب اوست. هیچگاه نمی‌شود گفت: که اشک نفرت ناشی از نفرت مطلق است بلکه اشک می‌ریزد تا قلبش پاک شود همانطور که آن مادر اشک می‌ریزد تا محبتش را ابراز کند. هر دو اشک از قلب نشات می‌گیرد پس اگر قلبی پر از کینه و نفرت داریم باید سعی کنیم که آن را به محبت تبدیل کنیم تا ریشه درقلب ما پیدا نکند. ولی این را به یاد داشته باشید نفرتی که از کشورهای استبداد و استکبار دارید را از بین نبرید و بگذارید درقلب شما شعله بزند تا همین شعله‌های کوچک دامن آنها را بگیرد و آتشی بزرگ به پا کند.

مقاله

نویسنده زینب السادات حدادی

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

حیات طیبه؛ حیاتی نورانی

در این بخش متن سخنرانی با عنوان حیات طیبه؛ حیاتی نورانی در موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام آورده شده است.
No image

حیات طیبه در سایه ولایت

در این بخش متن سخنرانی با عنوان حیات طیبه در سایه ولایت در موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام آورده شده است.
No image

حقیقت ولایت انبیا و ائمه (علیهم السلام)

متن سخنرانی حقیقت ولایت انبیا و ائمه (علیهم السلام) در موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام در این بخش قرار دارد.
No image

توسعه در جامعه ولایی

در این متن به توسعه در جامعه ولایی با موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام پرداخته شده است.
No image

تکامل انسانی در سایه پیروی از ولایت

در این متن به تکامل انسانی در سایه پیروی از ولایت با موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام پرداخته شده است.

پر بازدیدترین ها

No image

آموزه‌هاي قرآني خطبه فدكيه 4(ويژگي هاي پيامبر و اميرالمؤمنين عليهم السلام)

علی جان سفارش هایی دارم، نخست اینکه مرا شب غسل بده، شب کفنم کن و شب بدنم را به خاک بسپار؟! مگذار آن دو نفر بر بدنم نماز بخوانند و در تشییع جنازه ام حاضر گردند. علی جان! وقتی بدنم را به خاک سپردی، زود از کنار قبرم نرو؛ «اجْلِسْ عِنْدَ رَأْسِی» بالای سرم بنشین، برایم قرآن و دعا بخوان!
No image

شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام11 (فدک؛ ارث پیامبر برای فاطمه علیهاالسلام)

در این متن به شرح خطبه حضرت زهراعلیهاالسلام11 (فدک؛ ارث پیامبر برای فاطمه علیهاالسلام) با موضوع شرح خطبه فدكیه پرداخته شده است.
Powered by TayaCMS