دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کتاب ترجمه و شرح صحیفه کامله سجادیه جلد 3

جلد سوم شرح صحیفه سجادیه شامل چهار شرح و حاشیه و ترجمه از این صحیفه می باشد.
کتاب ترجمه و شرح صحیفه کامله سجادیه جلد 3
کتاب ترجمه و شرح صحیفه کامله سجادیه جلد 3

این شرح تالیف محمد صالح روغنی قزوینی (1019 ـ 1116ق) است که چهار شرح و حاشیه و ترجمه بر صحیفه داشته است. شرح نخست وی به عربی است که آن را در سال 1073ق تالیف نموده و درباره آن می نویسد: «مشتمل بر مطالب لایق و مقاصد نافع و لیکن همتها از آن متقاعد بود و اکثر مطالبان را از آن نفعی لایق نبود.» پس از آن به التماس دوستان مومن شرحی به فارسی (جلد سوم این مجموعه) نگاشته است و درباره آن می نویسد: «و لیکن چون کلام عربی و فارسی را در بعضی مطالب با هم تفاوتی ظاهر در سیاق میباشد و مراعات مطابقت سیاق... مترجم را احیانا مضطر میگرداند وسخن را از کمال سلاست و فصاحت مانع می شود و به این سبب ترجمه بعضی از فقرات آن کلام عالی مقام چنانچه میخواست لباس ظهور نپوشید.»

مولف در پایان شرح خود رساله ای در احکام و شرایط دعا نگاشته است که در پایان این شرح چاپ شده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

هویت زنانه در تندباد تاریخ

هویت زنانه در تندباد تاریخ

✍️ سعید احمدی
سگ کی؟

سگ کی؟

✍️ سعید احمدی 
کارهای کثیف

کارهای کثیف

✍️ سعید احمدی 
الهیات جنگ...

الهیات جنگ...

یادداشت

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

قالَ رَسُولُ اللّهِ (صلّى اللّه علیه و آله):«اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.»

پیامبر اکرم (صلّى اللّه علیه و آله) فرمود: «براى شهادت حسین علیه السلام ، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود.» (جامع احادیث الشیعه ، ج 12، ص 556)
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
Powered by TayaCMS