دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

انسان نیازمند به خدا

همه چیز در برابر خدا خاشع و همه چیز با یاری او بر جای مانده است. خدا بی نیاز کننده هر نیازمند است.
انسان نیازمند به خدا
انسان نیازمند به خدا

انسان نیازمند به خدا

قال علی(ع) :« کلّ شئ خاشع له وکل شئ قائم به، غنی کلّ فقیر »(نهج البلاغه ، ترجمه محمد دشتی، خطبه 159)

اگر انسان خود را فقیر بداند به سراغ غنی خواهد رفت. غنی هیچ وقت سراغ غنی را نمی‌گیرد بلکه غنی دنبال آن است که غنی دیگری نباشد. غنی همیشه غنی را دفع میکند همچنان که دو قطب همنام یکدیگر را دفع می‌کنند و هیچ کدام نسبت به یکدیگر جاذبه‌‌ای ندارند. خداوند غنی است اگر انسان هم خود را غنی بداند دیگر خدا برای او هیچ جاذبه‌ای ندارد.[1]

انسان و نه تنها انسان بلکه تمام موجودات و کائنات محتاج به او و در برابر او ناچیز هستند. هر چیزی در مقابل خدا خاشع و مغلوب است.

حضرت علی (ع) می‌فرمایند :

«کلّ غالب غیر الله مغلوبٌ[2]»

انسان باید در هر حالی همواره خود را محتاج به خدا بداند و دست نیاز به سوی او دراز کند.

خداوند در قرآن می‌فرماید :

«قل ادعوا الذین زعمتم من دونه فلا یملکون کشف الضّرّ عنکم ولا تحویلا[3]»

بگو کسانی را بجز خدا موثر می‌دانید بخوانید آنها نمی‌توانند ضرری و تغییری را از شما دفع کنند.

انسان باید یقین داشته باشد که او در سیطره قدرت الهی قرار دارد و او در هیچ حالی بی‌نیاز از او نیست.

حضرت علی (ع) می‌فرمایند :

«عجبت لمن یشکُّ فی قدره الله و هو یری خلقه[4]»

تعجب می‌کنم از کسی که در قدرت خداوند شک می‌کند در حالی که آفرینشش را می‌بیند.

    پی نوشت:
  • [1] - حائری شیرازی، تنثیلات، قم، انتشارات شفق، چاپ اول، 1372هش ، جلد دوم ، ص64
  • [2] - آمدی ، عبد الواحد بن محمد ، تصنیف غررالحکم و دررالکلم، مصطفی درایتی و حسین درایتی، قم، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی، چاپ دوم، 1378هش، حدیث1307
  • [3]- اسراء / 56
  • [4] - تصنیف غررالحکم و دررالکلم، حدیث 1302

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

هویت زنانه در تندباد تاریخ

هویت زنانه در تندباد تاریخ

✍️ سعید احمدی
سگ کی؟

سگ کی؟

✍️ سعید احمدی 
کارهای کثیف

کارهای کثیف

✍️ سعید احمدی 
الهیات جنگ...

الهیات جنگ...

یادداشت

پر بازدیدترین ها

از حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) روایت شده است:

از حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) روایت شده است:

«زمین از سه چیز به درگاه خدا ناله و فریاد می‌کند: از خون حرامی که بر آن ریخته شود؛ غسلی که از زنا بر روی آن انجام شود و خوابیدن پیش از طلوع آفتاب» (حلیة المتقین، ص 126)
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
قال رسول الله (ص): «الصَّبْرُ ثَلاثَةٌ، صَبْرٌ عِنْدَ الْمُصیبَة، وَ صَبْرٌ عَلَی الطّاعَةِ وَ صَبْرٌ عَنِ المَعْصِیَة...»

قال رسول الله (ص): «الصَّبْرُ ثَلاثَةٌ، صَبْرٌ عِنْدَ الْمُصیبَة، وَ صَبْرٌ عَلَی الطّاعَةِ وَ صَبْرٌ عَنِ المَعْصِیَة...»

رسول گرامی (ص) فرمود: صبر سه گونه است، پس کسی که در مصیبت صبر کند تا به زیبائی، عزایش‌ را بگذراند، خدا برایش سیصد درجه مقرر دارد که مابین درجه‌ای تا دیگری چون فاصلة زمین تا آسمان باشد. و کسی که بر اطاعت خدا صبر کند خدایش ششصد درجه دهد که فاصلة درجه‌ای تا دیگری مثل فاصلة درون زمین تا عرش باشد و کسیکه در مقابل معصیت صبر و مقاومت ورزد، خدایش نهصد درجه دهد که فاصلة درجه‌ای تا دیگری مثل فاصلة قعر زمین تا پایان عرش باشد. (اصول کافی باب الصبر حدیث 15 ( مترجم ج 3 ص 145))
قال علیٌ (علیه‌السّلام): «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» (نهج‌البلاغه فیض، ص 1086)

قال علیٌ (علیه‌السّلام): «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» (نهج‌البلاغه فیض، ص 1086)

امام علی (علیه‌السلام) فرمود: «فرصت مانند ابر از افق زندگی می‌گذرد، مواقعی که فرصت‌های خیری پیش می‌آید غنیمت بشمارید و از آن‌ها استفاده کنید»
شگفت انگیزترین مردم در ایمان در آخرالزمان در کلام پیامبر (ص)

شگفت انگیزترین مردم در ایمان در آخرالزمان در کلام پیامبر (ص)

رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود: «ای علی بدان که شگفت ترین مردم در ایمان و شریفترین آنها در یقین، گروهی از مردم آخرالزمان هستند که با آنکه پیامبر را ندیده اند و معجزات او را به چشم ندیده اند، پس به واسطه نوشته ها (به وی) ایمان آورده اند»
Powered by TayaCMS