دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

برندگان مسابقه دنیا

دنیا میدان مسابقات گوناگون است. برگزارکننده این مسابقات خداوند است.
برندگان مسابقه دنیا
برندگان مسابقه دنیا
نویسنده: علی اصغر پاکدل

دنیا میدان مسابقات گوناگون است. برگزارکننده این مسابقات خداوند است. موضوع مسابقه تقوا و پرهیز از هر پلشتی و پلیدی است. کسانی که وارد دنیا می‌شوند در میدانی قرار می‌گیرند که از هر سو با مشکلات عدیده ای مواجه می‌شوند. در تعابیر روایی از آن به میدانی پر از سنگلاخ یاد می‌شود که گام نهادن در آن سخت و دشوار است.

امیرمومنان علی(ع) در نهج البلاغه از پیامبر(ص) نقل می‌کند که آن حضرت فرمود:

فان رسول الله(ص) کان یقول ان الجنه حفت بالمکاره و ان النار حفت بالشهوات

بهشت با ناخوشایندها و دوزخ با خوشایندها در برگرفته و پیچیده شده است. پس راه رسیدن به دوزخ تنها همراهی با هر تکانی است که هواهای نفسانی و وسوسه‌های شیطانی می‌دهند، چرا که به سادگی در آتش دوزخ سقوط می‌کنیم ولی بهشت با سختی به دست می‌آید چون باید مراقب باشیم که تکان‌ها ما را ساقط نکند. پس انسان در چنین میدان مسابقه‌ای وارد شده است.

در آیات قرآنی از این میدان مسابقه به دوزخی یاد می‌شود که همه را فراگرفته است و انسان‌ها می‌بایست در هر گامی که بر می‌دارند به دقت مواظب باشند که درست بردارند و مراقب باشند تا در حفره ای از حفره‌های دوزخ نیفتند. (آل عمران، آیه 103، مریم، آیه 17)

جایگاه تقوا

در این مسابقه تنها کسانی پیروز و سربلند بیرون می‌آیند که بتوانند ایمان خود را حفظ کنند و اجازه ندهند تا تکان‌های درونی وسوسه نفس و تکان‌های بیرونی شیطان آنها را در چاهی از چاه‌های مسیر نیندازد. تنها کاری که هر انسانی باید انجام دهد این است که خود را در روی پل حفظ کند و استقامت ورزد و استوار گام بردارد و از تکان‌ها خود را نگه دارد. بنابراین که به این عمل، تقوا می‌گویند که چیزی جز پرهیزگاری نیست.

خداوند به صراحت می‌فرماید که در مسابقه دنیا تنها کسانی پیروز و برنده می‌شوند که پرهیزگاری پیشه کنند و خود را در روی پل و صراطی که در دوزخ است از تکان‌های شدید نگه دارند:

«کل نفس ذائقه الموت و انما توفون اجورکم یوم القیامه فمن زحزح عن النار و ادخل الجنه فقد فاز و ما الحیاه الدنیا الامتاع الغرور»

هر جانداری چشنده طعم مرگ است، و همانا روز رستاخیز، پاداش هایتان به طور کامل به شما داده می‌شود. پس هر که را از آتش به دور دارند و در بهشت درآورند قطعا کامیاب شده و زندگی دنیا جز مایه فریب نیست. (آل عمران، آیه 581)

امیرمومنان علی(ع) می‌فرماید:

«و اعلموا انه ما من طاعه الله شیء الا یاتی فی کره و ما من معصیه الله شیء الا یاتی فی شهوه فرحم الله امرا انزع عن شهوته و قمع هوی نفسه فان هذه النفس ابعد شیء منزعا و انها لاتزال تنزع الی معصیه فی هوی»

آگاه باشید! هیچ طاعتی نیست جز اینکه طبع انسان از انجام آن ناراحت است و هیچ کدام از گناهان و معاصی یافت نمی‌شود جز اینکه با تمایلات و غرائز حیوانی انسان سازگار است! پس رحمت خداوند بر کسی باد که از شهواتش خودداری کند و هوسهای سرکش نفس را ریشه کن سازد، زیرا مشکل‌ترین کار، جلوگیری از همین نفس سرکش است که همیشه میل به معصیت و گناه دارد.

بنابراین انسان می‌تواند با پرهیزگاری در میدان مسابقه ای که روح آتش دوزخ و روی پل صراط مستقیم انجام می‌گیرد به سلامت بگذرد و از آن سو وارد بهشت شود و به عنوان برنده دست راست خود را بلند کند و با خوشحالی از دست امیرمومنان علی(ع) که میزان و داور این مسابقه است جام کوثر را بگیرد و دست در دست آن حضرت(ع) شادی کند و جایزه خویش را دریافت نماید.

مقاله

نویسنده علی اصغر پاکدل

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

نگاهی به رفتارشناسی اهل نفاق از دیدگاه قرآن

نگاهی به رفتارشناسی اهل نفاق از دیدگاه قرآن

نقش منافقان در جامعه اسلامی، نقشی بسیار مخرب و زیانبار است. حساسیت قرآن به این دسته از شهروندان به خوبی نشان می‌دهد که نمی‌توان به صرف شهروندی با همه افراد جامعه یکسان برخورد کرد و حقوق یکسانی را برای همگان به طور مطلق قائل شد؛ بلکه می‌بایست ملاحظاتی در نحوه تعامل با دسته‌هایی از افراد جامعه اعمال کرد.
مجالست با بدان در فضای مجازی

مجالست با بدان در فضای مجازی

فضاي مجازي هرچند که به نظر مي رسد که مجاز باشد و حقيقت نيست، ولي اگر دقت شود معلوم مي شود که حقيقت است نه مجاز؛ زيرا فضايي که امروز از آن به مجازي ياد مي شود، جلوه اي از دنياي حقيقي و واقعي است.
نقل 80 حدیث مُسلّم از ائمه اطهار(ع)

نقل 80 حدیث مُسلّم از ائمه اطهار(ع)

حجت‌الاسلام ناصر رفیعی نکات و مصادیق برجسته‌ای از بُعد ولایتمداری و جایگاه علمی حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)بیان کرده است که در ذیل می‌آید.
نسبت عدالت و آزادی در انديشه شهيد مطهری

نسبت عدالت و آزادی در انديشه شهيد مطهری

نسبت ميان دو واژه «آزادي» و «عدالت» و شيوه اعمال توازن بين اين دو مفهوم همواره از بحث‌هاي مناقشه برانگيز در ميان انديشمندان سياسي طول تاريخ بوده است.
قرآن و جریان نفوذ

قرآن و جریان نفوذ

نفوذ به معنای رخنه است.

پر بازدیدترین ها

No image

نحوه های مختلف شـروع کلاس توسط مربی

در این بخش "شـروع ها" در جهت آموزش کلاسداری مطرح می شود.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
No image

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان آماده شدن برای سفر آخرت

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان آماده شدن برای سفر آخرت در رابطه با موضوع اخلاق در این قسمت قرار دارد.
Powered by TayaCMS