دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

دایره المعارف صحابه پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله - جلد هفتم

شامل زندگینامه 300 تن از اصحاب پیامبر گرامی اسلام می باشد.
دایره المعارف صحابه پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله - جلد هفتم
دایره المعارف صحابه پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله - جلد هفتم

یکی از زمینه های دفاع از تشیّع، نوشتن درباره صحابه است و از آنجایی که شیعه عمدتاً درباره اهل بیت علیهم السلام قلم فرسایی می کند و دغدغه بسیاری در این خصوص دارد از این رو برخی از مسلمانان مسئله «پیروی از صحابه» را عنوان کرده و به شیعیان درخصوص عدم توجه به صحابه خرده گرفته و می گویند که شیعه فقط به اهل بیت (ع) اهتمام و اکتفا دارد بنابراین این موضوع نیازمند پاسخی مناسب بود تا زمینه مغالطه آنها را فراهم نیاورد.

مجموعه کتب دائرة المعارف صحابه به بیان شرح حال صحابه پیامبر اسلام پرداخته است.

دائرة المعارف صحابه بر خلاف کتاب الدرجات الرفیعه مرحوم سید علی خان مدنی که اول صحابه ، بعد تابعین و پس از آن بنی‌هاشم و در آخر علما را مورد بررسی قرار داده، فقط شرح حال صحابه پیامبر اعظم(ص) را مورد بررسی و کنکاش قرار داده است و بر خلاف تحفه الالباب فی نوادر آثار الاصحاب مرحوم محدث قمی که فقط به اسم كتاب اكتفا كرده و جلد و صفحه مشخص نبود؛ تمام مطالب با آدرس دهی دقیق و از منابع متقن استفاده کرده است.

این کتاب پس ازکتاب « الدرجات الرفیعة» مرحوم سید علی‌خان مدنی شیرازی -معاصر مرحوم مجلسی- و کتاب «تحفه الالباب فی نوادر آثار الاصحاب » مرحوم محدث قمی -تالیف شده در ماه مبارک رمضان سال 1331هجری قمری- و کتاب« پیغمبر ویاران » مرحوم عالمی دامغانی که حدود 30 سال قبل نوشته شده، تدوین شده است.

مطلب مکمل

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS