دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عن الکاظم (علیه السلام) قال: «لیس منا من ترک دنیاه لدینه و دینه لدنیاه»

حضرت موسی بن جعفر (علیهما السلام) فرمود: «از ما نیست (و به ما بستگی روحانی ندارد) آن کس که دنیای خود را برای دینش یا دین خود را برای دنیای خویش ترک گوید» (بحارالانوار؛ جلد 17، صفحه 208)
عن الکاظم (علیه السلام) قال: «لیس منا من ترک دنیاه لدینه و دینه لدنیاه»
عن الکاظم (علیه السلام) قال: «لیس منا من ترک دنیاه لدینه و دینه لدنیاه»

عن الکاظم (علیه السلام) قال:

«لیس منا من ترک دنیاه لدینه و دینه لدنیاه» (بحارالانوار جلد 17 صفحه 208)

حضرت موسی بن جعفر (علیهما السلام) فرمود:

«از ما نیست (و به ما بستگی روحانی ندارد) آن کس که دنیای خود را برای دینش یا دین خود را برای دنیای خویش ترک گوید»

توضیح:

دین و دنیا دو مقوله از هم بیگانه نبوده و کاملا مرتبط به همدیگرند و رابطه نزدیکی باهم دارند؛ به طوریکه تصور یکی بدون دیگری مشکل است. دین برای دنیا و آخرت بشر برنامه دارد و دنیا ظرف پیاده شدن احکام و مقررات دین و محل امتحان بندگان خدا می باشد و در این صورت است که بهشت و جهنم و ثواب و عقاب معنا پیدا می کند. دنیا وسیله رسیدن انسان به اهداف عالیه‌ای است که دین برای انسان ترسیم کرده است و بدون آن بعثت انبیا و نزول کتابهای آسمانی امری لغو و بیهوده خواهد بود. ناگفته پیداست که از نظر دین وابستگی افراطی به دنیا و مظاهر آن امری مذموم و ناپسند است؛ در مقابل رهبانیت و بریدن از دنیا و عدم توجه به مسائل دنیوی نیز امری غیر قابل قبول و مطرود می باشد. بایستی در دنیا زندگی کرد تا بهشت یا خدای ناکرده جهنم را به دست آورد. لذا ارادتمندان اهل بیت(علیهم السلام) تعادل بین دین و دنیای خود را حفظ می کنند و در دوستی دنیا یا پرهیز از آن، دچار افراط و تفریط نمی‌شوند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS