دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

9 دشمن در زندگي خانوادگی چيست؟

يك زندگي زناشويي موفق بعد از ازدواج، هيچ ارتباطي به روياپردازي و ايده‌آل نگري نداشته و در عين حال چيزي نيست كه بدون هيچ‌گونه تلاش و اراده‌اي تحقق بپذيرد. پس لازم است بدانيم كه اگر واقعا قصد بهبود شرايط زندگي زناشويي خودمان را داريم، يكي از بهترين اقداماتي كه مي‌توانيم انجام دهيم، شناسايي عوامل مخرب در زندگي است ؛
No image
9 دشمن در زندگي خانوادگی چيست؟

برای اینكه زندگی زناشویی خوبی داشته باشیم لازم نیست كه حتما به دنبال راه‌های معجزه‌آسا باشیم. ضمن اینكه باید بدانیم كه خوشبختی در زندگی زناشویی و داشتن یك زندگی زناشویی موفق بعد از ازدواج، هیچ ارتباطی به رویاپردازی و ایده‌آل نگری نداشته و در عین حال چیزی نیست كه بدون هیچ‌گونه تلاش و اراده‌ای تحقق بپذیرد. پس لازم است بدانیم كه اگر واقعا قصد بهبود شرایط زندگی زناشویی خودمان را داریم، یكی از بهترین اقداماتی كه می‌توانیم انجام دهیم، شناسایی عوامل مخرب در زندگی است ؛

1- تلویزیون:

تلویزیون قاتل عشق است. در این مورد هیچ شكی نداشته باشید! حتی كاملا توصیه می‌شود كه شام خوردن جلوی تلویزیون را قدغن كنید. هر شب غذا خوردن جلوی تلویزیون به همراه گویندگان نمی‌گذارد حواستان به همسرتان و فرزندانتان باشد از آن گذشته آنقدر جلوی تلویزیون به تماشای فیلم مشغول بوده‌اید كه حتی دیگر وقت ندارید با هم حرف بزنید و از حال یكدیگر با خبر شوید. تنها چاره كار این است كه این دشمن را از زندگی بیرون بیندازید! برای آنكه در این كار زیاد سخت‌گیری نكرده باشید می‌توانید موافقت كنید كه در هفته، بعضی از شب‌ها تلویزیون خاموش باشد. البته فراموش نكنید كه تلویزیون در رابطه میان والدین و فرزندان نیز بعضا نقش‌های مخرب زیادی دارد.

2- خانه‌نشینی:

ممكن است به خاطر تلویزیون ویا بنا به دلایلی، دیگر بیرون نروید! البته حتما لازم نیست كه رستوران‌های آنچنانی بروید و یا از همسرتان چنین انتظاری را داشته باشید. چرا كه به هر حال اصل قضیه این است كه شما اوقاتی را با هم و به بهترین شكل سپری كنید. حالا می‌توانید غذایی را كه در منزل تهیه كرده‌اید به پارك ببرید و یا اینكه اگر می‌توانید به رستورانی كه در آن خاطره‌های خوشی داشته‌اید بروید. فراموش نكنید كه نباید با هزینه‌ تراشی‌های بی‌مورد، به گونه‌ای متحمل هزینه بشوید كه دیگر نخواهید به رستوران بروید. اگر هم به سینما علاقه دارید و از آن لذت می‌برید می‌توانید با تفاهم بر روی فیلم خاصی،‌از تماشای آن لذت ببرید. فراموش نكنید كه صله رحم را همواره در برنامه‌های خودتان بگنجانید. مبادا طوری رفتار كنید كه ببینید دیگر از گردش‌ها یا شب‌نشینی‌های رمانتیك خبری نیست! باید دوباره آن حال و هوا را به دست آورید و به اتفاق یكدیگر از خانه بیرون بزنید! حالا كه به تازگی از شر تلویزیون خلاص شده‌اید، سعی كنید كه توجه به همسرتان، تلویزیون جدید شما باشد!

3- ساعات اضافی:

دیگر دیر از سر كار به خانه بر نگردید! نه تنها برای خودتان وقت ندارید بلكه علاوه بر آن خستگی و عصبانیت‌تان را با خود به خانه می‌آورید كه حقیقتا هیچ كار خوشایندی برای فرزندان و همسرتان نیست! تنها كافی است كه كار، تمام زندگیتان را به خود مشغول كند، به سرعت تنها موضوعی می‌شود كه از آن در خانه حرف می‌زنید. بس كنید! سعی كنید به حد كافی زود به خانه برگردید تا قبل از شام كمی وقت برای خودتان و یا با هم بودن داشته باشید. به شرطی كه طبق همان اصل اول، در این مدت جلوی تلویزیون ولو نشوید! و خصوصا برای آنكه توجه بیشتری به یكدیگر داشته باشید هر از گاهی كار را از یاد ببرید. به عنوان مثال می‌توانید تصور كنید كه هرگاه به خانه بر می‌گردید همان‌طور كه جوراب‌های خودتان را از پایتان خارج می‌كنید تمام مسائل فكری بیرون از خانه‌تان را هم از ذهنتان خارج كرده و آنها را درون جوراب‌هایتان بریزید.

4- رسیدگی به وضع ظاهر:

فكر نكنید چون دیگر زن و شوهر هستید و چندین سال از زندگی مشتركتان می‌گذرد باید نسبت به وضع ظاهرتان بی‌خیال شوید! چرا كه در روایات اسلامی هم نسبت به اینكه هر كدام از زن و شوهر، خودش را برای همسرش آراسته كند، تاكیدات و سفارش‌های بسیار فراوانی وجود دارد. پس بهتر است كه دست از شوریدگی و نامرتب بودن بردارید، موهایتان را ژولیده و در هم رها نكنید، از ریخت و پاش كردن در خانه خودداری كنید و به خودتان برسید! همسرتان مطمئنا شما را همان‌گونه كه هستید دوست دارد، با این حال چرا سعی نمی‌كنید خود را به بهترین شكل نشان دهید؟ به این ترتیب به او نشان می‌دهید كه حضور او و تاثیری كه بر او می‌گذارید برایتان مهم است.

5- بی‌توجهی:

یكی دیگر از دشمنان بزرگ زن و شوهرها، بی‌توجهی است. در اینجا منظور از توجه كردن،‌گل خریدن و یا هدیه دادن نیست بلكه تنها نگاه كردن به همسرتان است كه گاهی می‌تواند خیلی بیشتر از آنچه كه تصور می‌كنید، تاثیر خوبی در زندگی‌تان بگذارد. زمانی كه همسرتان آرایشگاه رفته و یا كت جدیدی خریده است به او توجه نشان دهید. بخصوص زمانی كه او را شیك و زیبا می‌بینید و یا وقتی كه او با تعریف‌های بجا و مناسبش شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، از او تعریف كنید. زیرا تعریف و تمجیدها همیشه خوشایند هستند، اما تنها زمانی كه درست و بجا به كار برده شوند.

6- حسادت مفرط:

دست از پاییدن و سین جیم كردن همسرتان بردارید زیرا زندگی مشترك براساس اعتمادی دوجانبه بنا می‌شود. شك و بدگمانی‌های بیش از حد شما، در نهایت او را به ستوه می‌آورد.

7- خانواده همسر:

نه مطمئنا تمام خانواده‌های همسر، آن‌گونه كه در فیلم‌ها به صورت منفی نشان داده می‌شوند نیستند. پس سعی كنید كه از تلقین منفی به ذهنتان كاملا دوری كنید و این باور را در خودتان تقویت كنید كه تفاهم بین همسر و خانواده شما اغلب می‌تواند گرم و صمیمانه باشد اما نكته مهم آن است بدانید زمانی كه این تفاهم به حد كافی وجود دارد چیزی را به همسرتان تحمیل نكنید. چنانچه احساس می‌كنید كه همسرتان از رفت و آمدهای آخر هفته كم كم خسته می‌شود، به او اصرار نكنید آخر هر هفته برای ناهار با خانواده شما باشد و البته این قاعده در مورد میهمانی‌های همكاران و دوستان قدیمی نیز صدق می‌كند.

8- نبود برنامه:

تشكیل خانواده به معنای گذراندن زندگی بدون در نظر گرفتن آینده نیست. شما باید به اتفاق هم‌ آینده‌تان را بسازید. از برنامه‌های كوتاه مدت (مكانی كه تعطیلات را در آنجا می‌گذرانید، خرید اتومبیل و ...) گرفته تا برنامه‌های بزرگ‌تر (بچه‌دار شدن، عازم شهر دیگری شدن و ...) بی‌درنگ در مورد آینده‌تان و اینكه چگونه با آن روبه‌رو می‌شوید فكر كنید. این عمل روابط شما را منسجم‌تر و شور و شوق در زندگی را در شما شعله‌ور می‌كند.

9- سكوت:

مطمئنا عدم گفتگو برای زندگی زناشویی مضر است. این امر بنا به دلایل مختلف، اغلب ناشی از كمبود وقت و یا بی‌توجهی زن و مرد نسبت به یكدیگر است كه در بالا از آنها نام برده‌ایم. با این حال، معمولا گفتگو میان زن و مرد صورت می‌گیرد اما هیچ یك از طرفین به حرف‌های یكدیگر گوش نمی‌دهند. در این حالت، موضوعی را با هم مطرح كنید و سعی كنید حقیقتا حرف طرف مقابلتان را بفهمید. در صورت نیاز، بی‌درنگ از یك روان درمانگر كمك بگیرید. البته ناگفته نماند كه متاسفانه بعضی از زن و شوهرها، حرف‌هایی می‌زنند كه اگر سكوت كنند و آنها را نگویند، بسیار برای آنها بهتر است. پس حالا تصمیم و تشخیص آنكه چگونه سكوت زندگی را بشكنید با خودتان است.

منبع:پژوهه تبلیغ

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

نحوه های مختلف شـروع کلاس توسط مربی

در این بخش "شـروع ها" در جهت آموزش کلاسداری مطرح می شود.
Powered by TayaCMS