دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کارهای کثیف

✍️ سعید احمدی 
کارهای کثیف
کارهای کثیف
سلمان نوجوان عشق دوربین است. تا تهران با ما بود. رفقایش را در اوج پیدا کرد و رفت پیش آن‌ها. وقتی برگشت پیش‌مان، اسم «پاتریس‌لومومبا» را آورد؛ نه خودش؛ خیابانش. همان که در محله‌ی ستارخان تهران زخم جنگ افتاده روی جایی از تنش. ازش خواستیم ما را ببرد آن‌جا. بردمان توی کوچه‌ی آبشور. خانه‌ی هدف، منزل شهید احمدرضا ذوالفقاری بود؛ اما خانه‌های کناری و روبرویش هم منهدم یا معیوب شده بودند. شاید توی مرام ما نباشد کسی را در خواب بکشیم؛ ولی برخی از ابناء آدم اگر این‌طور نباشند خواب‌شان نمی‌برد. یاد جمله‌ی وقیح، اما راست صدر اعظم آلمان افتادم که گفته بود: «اسرائیل مأمور کارهای کثیف ماست». 

آن اسم عجیب خیابان مرا برد توی فکر. همان‌طور که ناکازاکی ژاپنی است، توپولوف روسی است، آل و بنی و ابناء هم عربی است، ریخت این کلمه، آفریقایی است. از قضا وقتی کمی گشتم توی صفحات اینترنتی، فهمیدم نام اولین نخست‌وزیر دموکرات جمهوری کنگو هم سنجاق شده به کارهای چرک و متعفن همین چشم‌آبی‌های موزرد. چطور؟ داستان دارد.

آخرش را می‌گویم: او کمتر از یک‌سال نخست‌وزیر بود؛ ولی با طراحی سازمان سیا و خیانت خودفروختگان وطنی، برکنار شد. به زندان افتاد؛ اما فرار کرد. هنگام گریز و تعقیب گیر افتاد؛ سپس خشاب‌های گلوله، به زندگی‌اش پایان دادند. به دستور یک نظامی ارشد بلژیکی، جنازه‌اش را با اره تکه‌تکه کردند. سر آخر ریختندش توی اسید تا یک آزادی‌خواه و استقلال‌طلب دیگر، از روی زمین قابیل‌ها نیست شود؛ ولی مرگ دردناک او آغازی بود برای استقلال و آزادی آفریقایی‌ها.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

نگاهی به رفتارشناسی اهل نفاق از دیدگاه قرآن

نگاهی به رفتارشناسی اهل نفاق از دیدگاه قرآن

نقش منافقان در جامعه اسلامی، نقشی بسیار مخرب و زیانبار است. حساسیت قرآن به این دسته از شهروندان به خوبی نشان می‌دهد که نمی‌توان به صرف شهروندی با همه افراد جامعه یکسان برخورد کرد و حقوق یکسانی را برای همگان به طور مطلق قائل شد؛ بلکه می‌بایست ملاحظاتی در نحوه تعامل با دسته‌هایی از افراد جامعه اعمال کرد.
مجالست با بدان در فضای مجازی

مجالست با بدان در فضای مجازی

فضاي مجازي هرچند که به نظر مي رسد که مجاز باشد و حقيقت نيست، ولي اگر دقت شود معلوم مي شود که حقيقت است نه مجاز؛ زيرا فضايي که امروز از آن به مجازي ياد مي شود، جلوه اي از دنياي حقيقي و واقعي است.
نقل 80 حدیث مُسلّم از ائمه اطهار(ع)

نقل 80 حدیث مُسلّم از ائمه اطهار(ع)

حجت‌الاسلام ناصر رفیعی نکات و مصادیق برجسته‌ای از بُعد ولایتمداری و جایگاه علمی حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)بیان کرده است که در ذیل می‌آید.
نسبت عدالت و آزادی در انديشه شهيد مطهری

نسبت عدالت و آزادی در انديشه شهيد مطهری

نسبت ميان دو واژه «آزادي» و «عدالت» و شيوه اعمال توازن بين اين دو مفهوم همواره از بحث‌هاي مناقشه برانگيز در ميان انديشمندان سياسي طول تاريخ بوده است.
قرآن و جریان نفوذ

قرآن و جریان نفوذ

نفوذ به معنای رخنه است.

پر بازدیدترین ها

No image

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان آماده شدن برای سفر آخرت

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان آماده شدن برای سفر آخرت در رابطه با موضوع اخلاق در این قسمت قرار دارد.
No image

جايگاه زن در اسلام

No image

آداب معاشرت اجتماعی از نظر قرآن و اسلام

اینكه درمعاشرت چه معیارهایی را درنظر داشته باشیم تا معاشرت های ما انسان ساز و جامعه ساز باشد و ما را درمسیر اهداف و فلسفه آفرینش یاری رساند، موضوعی است كه درآیات دیگر قرآن به آن توجه داده شده است. در قرآن دست كم می توان هفت معیار و ملاك برای معاشرت های انسانی شناسایی كرد كه در اینجا به طور اجمال به آنها پرداخته می شود.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
No image

معیار معاشرت با دیگران در اسلام

از نظر اسلام احترام به پدر،مادر، استاد و معلم، بدلیل جایگاه ویژه آنها و ارزشی که دارند دارای اهمیت فراوانی است و انسان مأمور به احترام آنها و خضوع در مقابل آنهاست.
Powered by TayaCMS